Αυτό είναι το «Ρώσικο τέρας» που φοβούνται οι Τούρκοι (Εικόνες)

Αυτό είναι το «Ρώσικο τέρας» που φοβούνται οι Τούρκοι (Εικόνες)

Οι συγκρούσεις που πραγματοποιούνται στη Μέση ανατολή είναι ο λόγος που η Ρωσία θέλει να δείξει τη δύναμη της και να κάνει γνωστό στους αντιπάλους της ότι δεν αστειεύεται.Όπως είναι γνωστό οι Ρώσοι έχουν προηγμένη τεχνολογία στην επιθετική και αμυντική βιομηχανία τους και ο εξοπλισμός τους με τα πιο εξελιγμένα συστήματα δημιουργεί φόβο στην Τουρκία!

Ένα τεθωρακισμένο σύστημα που μέχρι στιγμής, ξεχωρίζει και «βγαίνει στον αφρό» είναι το ρωσικό Τ-90M, 550 από τα οποία αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» της Ρωσίας μέχρι να τεθεί πλήρως σε λειτουργία ο Τ-14!

Ο «στυλοβάτης» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων


Σε σύγκριση με το προηγούμενα μοντέλα τα T-90 διαθέτουν ένα βελτιωμένο σχεδιασμό πυργίσκου με θωράκιση τύπου Relikt ERA (Explosive Reactive Armour), ενώ θα είναι εξοπλισμένα με μια επιπλέον «ασπίδα» προστασίας από μικρότερα βλήματα.

Το νέο κύριο άρμα μάχης T-90 έχει κινητήρα τύπου V-92S2 με ισχύ 1.000 άλογα, με κορυφαία ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα και απόσταση επιχειρήσεων 550 χιλιόμετρα.

Ο κύριος οπλισμός του T-90 αποτελείται από ένα πυροβόλο όπλο 125 χιλιοστών τύπου 2Α46Μ-4, ικανό να χρησιμοποιεί και αντιαρματικά΄κατευθυνόμενα βλήματα (ATGM), τα οποία το NATO έχει κωδικοποιήσει με την ονομασία AT-11 Sniper-B.

Το μέλλον
Το Τ-14 Armata όπως αναφέρει το onalert,gr είναι ένα ολοκαίνουριο, σχεδιασμένο εκ βάθρων, άρμα μάχης, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τα βασικά αντίπαλα δέη της Δύσης, όπως το Leopard 2, το Μ1 Abrams, το Leclerc, και το Challenger 2, που σχεδιάστηκαν αρχικά δεκαετίες πριν, και οι σύγχρονες εκδόσεις τους, παρά τις βελτιώσεις τους, διαθέτουν σε γενικές γραμμές τα ίδια χαρακτηριστικά.

crashonline.gr

Share this post