Αυτό είναι το φάρμακο αντισωμάτων που βάζει «φρένο» στους θανάτους από Covid – Είχε χορηγηθεί και στον Trump

Αυτό είναι το φάρμακο αντισωμάτων που βάζει «φρένο» στους θανάτους από Covid – Είχε χορηγηθεί και στον Trump

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει χιλιάδες ασθενείς

Ένα φάρμακο που δόθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump όταν είχε προσβληθεί από κορωνοϊό το 2020 θα χρησιμοποιηθεί στα βρετανικά νοσοκομεία για τη θεραπεία ασθενών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Τον Αύγουστο του 2021, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Sajid Javid, προανήγγειλε το Ronapreve ως την πρώτη θεραπεία που σχεδιάστηκε ειδικά για τον Covid-19 και έλαβε κανονιστική έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει χιλιάδες ασθενείς, με την εισαγωγή του να απευθύνεται αρχικά σε εκείνους που δεν είχαν αναπτύξει ανταπόκριση αντισωμάτων κατά του Covid-19.
Θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών χωρίς αντισώματα ηλικίας 50 ετών και άνω, και εκείνων ηλικίας 12 έως 49 ετών που είναι ανοσοκατασταλμένοι.

Σώζει ζωές

Η βρετανική κυβέρνηση έχει προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες του εν λόγω φαρμάκου προκειμένου να χορηγηθεί σε επιλέξιμους ασθενείς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Εξασφαλίσαμε μια ολοκαίνουργια θεραπεία για τους πιο ευάλωτους ασθενείς μας σε νοσοκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και είμαι ενθουσιασμένος που θα σώσει ζωές από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται του κόσμου στον εντοπισμό και την κυκλοφορία φαρμάκων που σώζουν ζωές, ιδιαίτερα για τον Covid-19, και θα συνεχίσουμε το ζωτικό έργο μας για να βρούμε τις καλύτερες διαθέσιμες θεραπείες για να σώσουμε ζωές και να προστατεύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο Javid.

Αποτελεσματικό φάρμακο

Τον Αύγουστο, ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι το Ronapreve θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της μόλυνσης, τη θεραπεία συμπτωμάτων σοβαρής λοίμωξης και τη μείωση της πιθανότητας εισαγωγής στο νοσοκομείο.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πριν από τον εκτεταμένο εμβολιασμό και πριν από την εμφάνιση παραλλαγών του ιού.
Το φάρμακο, ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, έγινε το πρώτο προϊόν τέτοιου συνδυασμού που εγκρίθηκε για χρήση στην πρόληψη και τη θεραπεία οξείας λοίμωξης από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ανθρώπινες πρωτεΐνες που δρουν σαν φυσικά ανθρώπινα αντισώματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Σύμφωνα με την MHRA, το φάρμακο, που αναπτύχθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες Regeneron και Roche και ήταν παλαιότερα γνωστό ως REGN-Cov2, χορηγείται είτε με ένεση είτε με έγχυση.

www.bankingnews.gr

Share this post