Α/ΓΕΕΘΑ: “Όποιος πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά…” (ΦΩΤΟ)

Α/ΓΕΕΘΑ: “Όποιος πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά…” (ΦΩΤΟ)

“Όποιος πατήσει το ποδάρι του σε ελληνικό έδαφος πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήταν. Όποιος συγκρουστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να ξέρει ότι θα φύγει με βαρύ κόστος. Θέλουμε διάλογο αλλά επί ίσοις όροις. Αυτό δεν το θέλει η Τουρκία και στόχος στη θητεία μου είναι να μην προσέλθει η Ελλάδα σε οποιονδήποτε διάλογο που δεν θα είναι υπό αυτές τις προϋποθέσεις”, αυτό ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

“Είμαστε πανέτοιμοι”, διαβεβαίωσε, προσθέτοντας “…κι ας μην έχουμε αυτά που θα θέλαμε από οπλικά συστήματα κι ας μην έχουν προχωρήσει όπως θα θέλαμε αναβαθμίσεις και συντηρήσεις. Αυτό φαίνεται και από τις συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Έχουν γίνει και Συμβούλια Αρχηγών και καθένας ξέρει τι επακριβώς θα κάνουμε αναλόγως του σεναρίου που θα εξελιχθεί. Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια.

“Η Τουρκία με τη συμπεριφορά της πλέον βοήθησε την Ελλάδα να μη φαίνεται ως ο παράλογος που υπερβάλλει για την απειλή. Πλήττει τα συμφέροντα πολλών χωρών, συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλον αιώνα. Έχει δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις οι οποίες μπορεί να παίρνει χρόνο να ωριμάσουν, όμως προχωρούν με σταθερά βήματα. Ο Ερντογάν είναι ένας μεγάλος ηγέτης, αλλά και ένας αυταρχικός ηγέτης. Μετά από αυτόν η Τουρκία δεν θα είναι η ίδια. Η Ιστορία θα κρίνει αν θα μείνει ως μεγάλη προσωπικότητα ή ως ο μοιραίος ηγέτης. Ό,τι λέει το κάνει, το ξέρουμε, να ξέρει όμως και αυτός ότι τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για εμάς. Εάν στραφεί εναντίον μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα επηρεάσουμε την κρίση της Ιστορίας γι’ αυτόν.

“Στην πρόσφατη θυελλώδη σύνοδο των υπουργών στο ΝΑΤΟ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει άλλο κράτος που να έχει συνεχή και άμεση απειλή στην κυριαρχία του. Γενικώς όλοι επιχειρούν να αποφύγουν αντιπαράθεση με την Τουρκία, όμως το επεισόδιο με τους Γάλλους τους υποχρέωσε να σταματήσουν να προσποιούνται πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαστε ένα κράτος που έχει αποδείξει ότι σέβεται τον ανθρώπινο πόνο. Κάναμε τα πάντα στον Έβρο υπερβάλλοντας εαυτούς, ιδιαίτερα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή, διότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε το κράτος συμμορία να χρησιμοποιεί έτσι τους ανθρώπους αυτούς για να πλήξει την ελληνική κυριαρχία.

“Η επίσκεψη στο Ισραήλ πήγε πολύ καλά εξ όσων έχει ενημερωθεί. Υπάρχουν ουσιαστικές συζητήσεις για διάφορες συνεργασίες, αλλά και στο επίπεδο της υποστήριξης ελληνικών οπλικών συστημάτων. Επίσης, συμβολικά, για πρώτη φορά θα μεταβεί Έλληνας συνταγματάρχης στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ισραηλινών και θα ακολουθήσει Ισραηλινός στη δική μας. Έχω ήδη μιλήσει με τον Ισραηλινό Α/ΓΕΕΘΑ. Συζητάμε για πολλά θέματα, οι σχέσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο”, κατέληξε.

Share this post