«Βάλε ΤΣΙΠΑΚΙ, για να θεραπευτείς»- Μπαίνουμε σε σκοτεινές ατραπούς (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βάλε ΤΣΙΠΑΚΙ, για να θεραπευτείς»- Μπαίνουμε σε σκοτεινές ατραπούς (ΒΙΝΤΕΟ)
Νέα θεραπεία υπόσχεται…«θαύματα», με ποιο κόστος όμως;

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Αυτά που κάποτε φάνταζαν επιστημονική πραγματικότητα, ενσωματώνονται (μαζί με τους «μετανάστες»), στην καθημερινότητά μας.

Στις ΗΠΑ, δοκιμάστηκε μια καινοτόμα θεραπεία κατά του εθισμού των ναρκωτικών που απαιτεί ο ασθενής να βάλει τσιπάκι στον εγκέφαλο του.

Συγκεκριμένα, στον στον εγκέφαλο του 33χρονου Τζέροντ Μπακχάλτερ, εμφυτεύτηκε ένα τσιπάκι και μερικά ηλεκτρόδια με σκοπό να περιοριστεί η επιθυμία του να κάνει χρήση. Μάλιστα τρεις ακόμα χρήστες είναι έτοιμοι να υποβληθούν στην ίδια θεραπεία, που χρησιμοποιεί μια τεχνική γνωστή σαν Deep Brain Stimulation (DBS).

Όπως βλέπουμε, περνάμε σε μια -για πολλούς- σκοτεινή εποχή, αυτή των εγκεφαλικών (και όχι μόνο) εμφυτευμάτων. Ο όρος «σκοτεινή», δεν είναι μεταφορικός, αλλά κυριολεκτικός, αφού μιλάμε για «τεχνολογικά εργαλεία», η εμφύτευση των οποίων δεν έχουμε ιδέα τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον οργανισμό μας, αλλά και…στην ελευθερία μας.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κάποιος βάζει κάτι μέσα στο σώμα του. Ακόμη και αν δίνονται όλες οι διαβεβαιώσεις ασφαλείας, το να δώσει ένας άνθρωπος πρόσβαση σε κάποιον ΑΓΝΩΣΤΟ στο ίδιο του το σώμα και ιδίως στον εγκέφαλό του, είναι κάτι το οποίο η ίδια η λογική το απορρίπτει.

Προχωράμε επομένως σε έναν κόσμο, στον οποίο στην κυριολεξία, τέτοιες εμφυτεύσεις θα υπόσχονται…θαύματα. Οι τυφλοί θα βλέπουν, οι ανάπηροι θα περπατούν, ασθενείς θα θεραπεύονται και όχι μόνο. Όποιος θέλει να κατεβάζει απευθείας γνώση από το διαδίκτυο στο μυαλό του θα μπορεί να το κάνει. Θα μπορεί επίσης κάποιος να αποκτήσει επαυξημένες αισθήσεις, ίσως και νέες αισθήσεις.

Όλα με ένα αντάλλαγμα φυσικά. Το να πουλήσει την λιγοστή ελευθερία του, παίρνοντας τα εμφυτεύματα. «Προσκυνόντας» έτσι την παγκόσμια εξουσία και τον ηγέτη αυτής (Αντίχριστο σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου), που θα του τα δώσει.

(φώτο: Pexels)

https://www.el.gr/

Share this post