Βίντεο-σοκ: Αποκεφαλισμοί Αρμενίων και κακοποιήσεις γυναικών από Aζέρους και ισλαμιστές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Βίντεο-σοκ: Αποκεφαλισμοί Αρμενίων και κακοποιήσεις γυναικών από Aζέρους και ισλαμιστές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Αζέροι στρατιώτες και μισθοφόροι Τουρκμένοι ισλαμιστές από την Συρία αποκεφάλιζαν Αρμένιους πολίτες και εμφανίζονται σε βίντεο να φορούν κράνη, στολές, εμβλήματα με τα σήματα των ειδικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Δεν δημοσιεύουμε το βίντεο για λόγους που έχουν να κάνουν με την σκληρότητα και τον αποτροπιασμό που προκαλούν οι εικόνες.

Ένας από τους περισσότερους από 2.000 Σύριους ισλαμιστές  που στάλθηκαν στην περιοχή από την Τουρκία συνελήφθη από τον αρμενικό στρατό τον περασμένο μήνα, δίνοντας συγκλονιστικές μαρτυρίες .

Έτσι, ο Σύριος Yusef el Abed el Haji ισχυρίστηκε ότι τους προσέφεραν «ένα μπόνους 100 $ ανά κάθε αποκεφαλισμένο Αρμένιο» και αποκεφάλισαν δεκάδες Αρμένιους, βιάζοντας τις γυναίκες τους.

Στο συγκεκριμένο βίντεο διακρίνεται ένας ηλικιωμένος Αρμένιος αποκεφαλίζεται από στρατιώτες με στολή του Αζερμπαϊτζάν. Το βίντεο έναν Αζέρο να συγκρατεί έναν ηλικιωμένο Αρμένιο άντρα ο οποίος ικετεύει για τη ζωή του προτού κόψουν τον λαιμό του.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε τη Δευτέρα σε ομάδες του Αζερμπαϊτζάν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Δεν είναι σαφές πού και πότε έλαβαν χώρα τα γεγονότα, αλλά φαίνεται να δείχνει ότι οι εικόνες τραβήχτηκαν στο τμήμα Artsakh / Nagorno-Karabakh που κατέλαβε τώρα ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτές δεν είναι οι πρώτες εικόνες που φαίνεται να δείχνουν εγκλήματα πολέμου στο Αζερμπαϊτζάν. Τον Οκτώβριο, μια φωτογραφία ενός αποκεφαλισμένου Αρμένιου στρατιώτη διαδόθηκε στα κοινωνικά μέσα. Η φωτογραφία στάλθηκε επίσης στην οικογένεια του θύματος. Εμφανίστηκαν επίσης εικόνες δύο Αρμένιων ανδρών που εκτελέστηκαν.

Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά του τι θα συμβεί και στα ελληνικά εδάφη αν τυχόν «σπάσουν οι γραμμές». Αποκεφαλισμοί ανδρών, βιασμοί γυναικών και πούλημα οργάνων μικρών και μεγάλων. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει η διεθνής εμπειρία των τελευταίων πολέμων από το Κοσυφοπέδιο μέχρι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το ότι ο ισλαμιστής «πρωθυπουργός» του Κοσυφοπεδίου Χ.Θάτσι κάθεται στο εδώλιο του Διεθνούς Δικαστηρίου, αυτή την στιγμή κατηγορούμενος για εμπόριο οργάνων, κάτι λέει…

https://www.pronews.gr

Share this post