«Βλέπω» Χέρια Που Από Την Αγωνία Θα….. Ξεσφίγγουν Γραβάτες (Vol2)

«Βλέπω» Χέρια Που Από Την Αγωνία Θα….. Ξεσφίγγουν Γραβάτες (Vol2)

Τι θα λέγατε να κάνουμε και μία δημοσκόπηση για την…. πρόθεση ξύλου;

Όχι ακόμη όμως, δεν φαίνεται ακόμη αυτή η πρόθεση. Φαίνεται όμως στην ακολουθία την χρονική που έχετε λάβει τις πιο κρίσιμες στιγμές. Αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση του εκλογικού σώματος σε αυτή την εικόνα.

Ακούγεται όμως, σε όρθιες συζητήσεις μεταξύ ατόμων που τυχαία συναντήθηκαν σε take away καφέ, να στέκονται όρθιοι και από απόσταση ασφαλείας να περιγράφουν ο ένας στον άλλον την πανωλεθρία που υπέστησαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους.

Την οικονομική πανωλεθρία που υπέστησαν λόγω της Πανδημίας που όπως είπε ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να προβλέψει.

Τον Αύγουστο του 2019, για την ακρίβεια στις 26/8/2019 σε ένα άρθρο Κυριάκο, κ.Τσιόρδα, σεβαστέ κ.Χαρδαλία, μεταφέρθηκε το στίγμα. Για την ακρίβεια ήταν ένα από τα άρθρα που μεταφέρθηκε το στίγμα, όχι το μόνο.

Ποιο στίγμα;

Ότι ο κόσμος έχει ποντάρει τις ελπίδες του στο καζίνο της Πάρνηθας. Πιο συγκεκριμένα και ακόμη χειρότερα, πολύς κόσμος, στις 7/7, πόνταρε τα όνειρα, τις ελπίδες του και το μέλλον της χώρας μας σε έναν αριθμό που δεν είχε καν η ρουλέτα.

«Βλέπω» Χέρια…. Που Από Την Αγωνία Θα

 

Ξεσφίγγουν Γραβάτες

Όλοι θυμάστε ότι τα επίσημα αυτά χείλη μας ενημέρωσαν ότι βγήκαμε από τα μνημόνια Αύγουστο του 2018 και είχαμε άρση των capital control Αύγουστο του 2019 και γράψαμε τότε ότι Αλέξης Κυριάκος έχουν το ίδιο αφεντικό, δηλαδή υπηρετούν την ίδια ατζέντα που οδηγεί στην 7ετη σκληρή παγκόσμια διοίκηση της ΑΙ.

Και να που πήραμε όλοι μας μία μικρή μόνο γεύση, του τι σημαίνει 7ετια, τι σημαίνει εξουσία με τεχνολογία μαζί…!

Και δεν υπήρχε πιο δύσκολο πράγμα για να πεις τότε, όταν πολλοί ατένιζαν με αισιοδοξία το μέλλον, από το να τούς πεις ότι η επιστροφή στην κανονικότητα στην πραγματικοτητα ήταν… μασκαρεμένη βουτιά από ψηλότερα.

Τότε, όπως και τις περισσότερες φορές, δεν έλεγα την άποψη μου…θα το επαναλάβουμε, τυχόν σε πρώτη γνωριμία με ορισμένους, δεν λέω από εδώ την άποψη μου, απλα αναλύονται στοιχεία της επικαιρότητας, που διαμορφώνουν μια πραγματικότητα πιο πέρα από αυτό που θέλουν να δούμε.

Φέρνοντας τότε στα μάτια ορισμένων αυτή την απαισιόδοξη εικόνα τους κατέστρεφες το όνειρο, και λογικά άκουσες πολλά , μα δεν τους κατέστρεφα εγώ την ελπίδα αλλά η πρόθεση ψήφου και το …κοινοβούλιο το είχαν κάνει πιο πριν.

Η επιλογή να τοποθετήσει πολύς κόσμος την ευημερία την δική του και της χώρας σε νούμερο που δεν είχε η ρουλέτα, για άλλη μία φορά, αυτό σκότωσε την ελπίδα και χάλασε τα όνειρα μας και όχι στήλες σαν αύτη.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, τότε τον Αύγουστο του 2019, γράφτηκε και το εξής.

Καμία άρση των capital control και καμία έξοδος από τα μνημόνια δεν θα είχε επιτευχθεί, εάν πρώτα δεν δεσμευόταν η χώρα μας να κάνει ορισμένα αποφασιστικά βήματα προς την 7ετη ψηφιακή διοίκηση.

Βήματα όπως:

Αφύσικά νομοσχέδια.

Παρελάσεις Υπερηφάνειας, και έβαζαν τους νέους μας και μεγάλα αστικά κέντρα κάτω από την σκληρή μαγεία της Νέας εποχής, τις μαύρες ενέργειες του…… ουράνιου τόξου.!!!

Κρουαζιέρες οργίων, ανταλλαγές συντρόφων που μαύριζαν τα γαλανά νερά του Αιγαίου, και ήταν η πρώτη στήλη που έφερε στην επιφάνεια την συσχέτιση τέτοιων μαύρων Κρουαζιέρων με τις καταστροφές και τον… χρόνο. Ορισμένοι θυμάστε κάποια άρθρα που είχαμε εξηγήσει κάτι παραπάνω.

Σύνορα ανοιχτά για μετανάστες όπως τα άφησαν οι «ήρωες μας» μας για τον covid-19 και κοροϊδεύει τώρα τον κόσμο ότι πήραν έγκαιρα μέτρα και δεν θα πουν πότε, ούτε θα ακουστεί από κανένα μέσο ή ειδικό, ότι η Χάρη της Παναγίας και οι προσευχές με τα δάκρυα των ταπεινών συνάνθρωπων μας, μας προστάτεψαν για δυο ολόκληρους μήνες πριν πάρουν τα μέτρα και που μέχρι τότε έκοβε βόλτες ο ιός στην χώρα μας. Οι ίδιοι που τώρα κοκορεύονται για τα μέτρα, οι ίδιοι τότε μίλαγαν για απλή γρίπη και προτίμησαν, κ.Τσιόρδα, την γραμμή του Π.Ο.Υ, ο οποίος εξέδωσε εντολή στα κράτη, όχι πρόληψης αλλά αντιμετώπισης..! Αφού διασφάλισε ότι μπήκε το πρόβλημα στα περισσότερα κράτη, τότε ανακήρυξε Πανδημία για να δοθεί η λύση. Αυτοί είναι οι Παγκόσμιοι οργανισμοί που είναι εκεί για να προστατεύουν την υγειά μας κ.Τσιόρδα. Έβαλαν αλεπούδες για να φυλάνε τις κότες και αυτές οι αλεπούδες, όπως είπαμε πιο πάνω Κυριάκο και Αλέξη, υπηρετούν συγκεκριμένη ατζέντα και όταν τους καλεί το καθήκον…….. γίνονται αδίστακτοι.

Συμφωνία των Πρεσπών 17/6/2018 

Οικουμενική σύνοδος Κρήτη 17/6/2016 

Συμφωνία των Αγωγών (East Med, ο οποίος ήταν η απαραίτητη αφορμή για να οδηγηθούν Τουρκιά Ελλάδα σε συνθήκες casus belli)

Και μένουμε εδώ, σε αυτά.

Ίσως είναι και άλλα, όμως μίλησα μόνο για αυτά που ανέλυσα και εχω καπως ξεκαθαρή εικόνα.

Τα μέτρα οικονομικής χαλάρωσης, η έξοδος από τα μνημόνια και η άρση των capital control ήρθαν κατόπιν εφαρμογής των παραπάνω νόμων και δραστηριοτήτων.

Και αν θες το βλέπεις και αντίστροφα, η χώρα μας, εμείς οι ίδιοι εκβιαστήκαμε οικονομικά, αρχής γενομένης από το Καστελόριζο, τον Μάιο του 2011 και με αποκορύφωμα του εκβιασμού αυτού, τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2015.

Μέχρι τον επόμενο Κυριάκο Αλέξη… και βρισκόμαστε ήδη σε πορεία για τον επόμενο και μεγαλύτερο εκβιασμό.

Οι παραπάνω όμως αποφάσεις-νομοσχέδια-δραστηριότητες με κανέναν τρόπο δεν έπρεπε να εφαρμοστούν στην χώρα μας. Από την στιγμή που εφαρμόστηκαν, μιλάμε για ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, που αν κάνεις λίγο ησυχία θα ακούσεις το………… τικ τακ… τικ τακ…τικ τακ.., και σκάει κάθε τόσο το έκτακτο στην οθόνη μας.

Τα παραπάνω νομοσχέδια και αποφάσεις μπορεί να ήταν προϊόν εκβιασμού, στυγνού, μπορεί να φάνηκε αργότερα ότι έδωσαν μια ανάσα στην χώρα μας άλλα δεν είναι τίποτα άλλο από καμουφλαρισμένοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, προγραμματισμένοι να σκάσουν την κατάλληλη στιγμή Κυριάκο-Αλέξη, στα χέρια του πολίτικού συστήματος..!

Με το άρθρο εκεινο τότε ήθελα να σας πω ότι έχουν σημαδέψει την Βουλή. Το πως αυτό είναι θέμα δικό μου να το εντοπίσω.

Το θέμα είναι ότι «μάρκαραν» α)Τον τόπο που μαζεύεστε, και β) την Δημοκρατία. Αυτά τα δυο, όπως γράφονται σήμερα, κρατήστε τα.

Κυριακό-Αλέξη(σαν βάζω διπλα διπλα σημερα αλλα το πλην γίνεται συν, απλά με μια κάθετη γραμμη) και λοιποί βουλευτές, αν τώρα μέθυσαν τον μέσο Έλληνα στον φόβο, και τον έκλεισαν σπίτι, αύριο και με μεγάλη ευκολία θα τον μεθύσουν στην οργή και θα τον βγάλουν στον δρόμο.

Οργή μετα μέθης, δεν είναι και τόσο κάλος συνδυασμός, ειδικά αν σας αναγκάσουν αυτοί που σας συμβουλεύουν να λαμβάνετε λάθος αποφάσεις..να κάνετε τα επομενα… αλματα!!

Και αν τότε «έβλεπα» χέρια που από την αγωνία τους θα ξεσφίγγουν γραβάτες, τώρα σας λέω να μην φοράτε καθόλου γραβάτες, γιατί πιάνονται σε γωνίες ή σε χέρια… περαστικών.

Αυτοί που οργάνωσαν τις συνθήκες ώστε να μπει η Ελλάδα στα μνημόνια, οι ίδιοι έσπειραν το ιό και τακτοποιήθηκαν ένα σωρό εκκρεμότητες στην υπόθεση της 7ετης ψηφιακής διοίκησης και πανθρησκειας, σε πολλά κρατη και μια από τις μεγαλύτερες ήταν να κλείσουν τις ορθόδοξες εκκλησίες μας…μία απόφαση άστοχη, επικίνδυνη, θα έλεγα καταστροφική για λογούς που εξηγήσαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Το περασμένο λοιπόν Αύγουστο, η Ελλάδα χτύπαγε στους ρυθμούς της επιστροφής στην κανονικότητα, και μερικούς μήνες μετα το σλόγκαν επιστροφή στην κανονικότητα μετατράπηκε σε… #Μένουμε_φοβισμένοι στο σπίτι.

Κυριάκο και Αλέξη, είστε μορφωμένοι και έξυπνοι άνθρωποι, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Αυτοί που εμπιστευτήκαν τις τύχες της Ελλάδος στα χέρια σας, σας ξέρουν πολύ καλά απο οτι εσεις εσας….και δεν ήταν ο λαός που σας επέλεξε, ήταν οι λέσχες που συμμετέχετε και που κατευθύνουν με μεγάλη ευκολία την πρόθεση ψήφου του λαού, οπουδήποτε τους βολεύει. Αν δεν μπορούν να την κατευθύνουν κάνουν αυτό που έκαναν στην Συρία.

Η πρόθεση και η προαίρεση όλων μας και ατομικά στον κάθε έναν από εμάς έχει τεράστιο βάρος στην πραγματικότητα μας.!! Σε ότι και αν κάνουμε, όχι μόνο μπροστά στην κάλπη.

Και κλείνω ως εξής.

Όλοι θέλουμε επιστροφή στην.. πριν από τον covid-19 εποχή, αλλά πόσο σίγουροι είμαστε ότι θα είναι για το καλό μας; Πολλές φορές, σε κάποιες γωνιές του χρόνου,εκει στο παρελθον, νομίζοντας ότι ξέραμε το καλό μας πήραμε αποφάσεις, κάναμε κάποιες επιλογές και δημιουργήσαμε συνθήκες που στο τέλος δεν ήταν αυτές που νομίζαμε ή περιμέναμε και μείναμε δυστυχισμένοι μετανιώνοντας για αυτες.

Θέλω να πω πως τα πράγματα, εκεί έξω, δεν είναι όπως φαίνονται. Δεν είναι υπερβολικά θετικά ώστε να σε αφήσουν παγερά αδιάφορο δεν είναι αρκετά αρνητικά ώστε να μένεις τρομοκρατημένος.

Εχω την αίσθηση, όχι την εικόνα, οπότε και τώρα σου λέω την άποψη μου, ότι αυτό που έρχεται και δεν είναι η επιστροφή στην προ covid19 εποχή, θα το περάσουν πιο εύκολα όσοι μίσησαν την εποχή αυτή της παρακμής.Όσοι δεν πήραν το σχήμα της εποχής αυτής.

Εχω την αίσθηση, ότι μέσα απο αυτα που έρχονται εργάζεται ο Θεος, όσο δυσκολα και αν ειναι.

«Είδα» και μέτρησα πολλές φόρες το καλό να περνάει μέσα και από τις πιο δύσκολες και λάθος επιλογές μας, ατομικές η συλλογικές μέσα από την Βουλή, «είδα» και μέτρησα το καλό  να περνάει μέσα από την δράση του κακού, το κακό να βγαίνει σε καλό και η υπομονή μας σε όλο αυτό να γίνεται στεφάνι και βραβείο, υλικό και ψυχικό.

Υπομονή λοιπόν αν δεν γυρίσουμε στο πριν, θα κάνουμε υπομονή μέχρι να καθαρίσει η εποχή μας…!!


Χριστός Ανέστη

Rick

Share this post