Βριλήσσια: Εκτέλεσαν τον «σκληρό της νύχτας» Δημήτρη Καπέ Καπετανάκη στην μέση του δρόμου (φώτο)

Βριλήσσια: Εκτέλεσαν τον «σκληρό της νύχτας» Δημήτρη Καπέ Καπετανάκη στην μέση του δρόμου (φώτο)

Νεκρός έπεσε ένας από τους θεωρούμενους ως «σκληρούς της νύχτας», ο Δημήτρης Καπές Καπετανάκης στα Βριλήσσια, περίπου στις 3.20 το μεσημέρι όταν, κι ενώ εκινείτο πεζός στην οδό Υμηττού, τον πλησίασε ένα αυτοκίνητο ΒΜW μέσα από το οποίο τον πυροβόλησαν οι δράστες.

Tον «γάζωσαν» από κοντινή απόσταση, δίνοντας του μάλιστα και χαριστική βολή στο κεφάλι.

Η εκτέλεσή του, φαίνεται να συνδέεται με τον θάνατο του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, ενώ υπάρχει και ένας άλλος φόνος στην περιοχή του Πειραιά έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρείας που διερευνάται κατά πόσον συνδέεται με τον δολοφονημένο.

Ο 58χρονος πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 έξω από ταβέρνα της Παλλήνης.

Οι δράστες γάζωσαν τον Δημήτρη Καπέ μέσα από μια BMW την οποία στην συνέχεια έκαψαν στο Πάτημα Χαλανδρίου και από εκεί σύμφωνα με πληροφορίες διέφυγαν με ένα Mini Cooper.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει στο σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν τουλάχιστον 6-7 πυροβολισμούς και ένα μαύρο αυτοκίνητο να εξαφανίζεται ενώ όταν πλησίασαν τον άνδρα που ήταν αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου, ήταν ήδη νεκρός.

Ο Δ.Καπές συνδεόταν και συνεργαζόταν με γνωστή εταιρεία security της Μυκόνου, η οποία επίσης έχει απασχολήσει στο παρελθόν με διάφορες καταστάσεις τις αρχές.

Το θύμα, ήταν ηλικίας 56 ετών και κάτοικος Βριλησσίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε εμπλακεί την δεκαετία του ‘90 στο μεγάλο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας. Επίσης, πρόσφατα το όνομά του αναφερόταν στην δικογραφία έρευνας της ΕΥΠ για επίορκους αστυνομικούς.

Πρώτη φορά είχε συλληφθεί την δεκαετία του ’80 στην Σουηδία με διεθνές ένταλμα σύλληψης των ελληνικών διωκτικών αρχών.

Ο Καπετανάκης είχε συλληφθεί επίσης για τη ληστεία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου του 2001 στην γνωστή γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” με λεία 169.000.000 δραχμές. Ο ίδιος μαζί με άλλα δύο άτομα κατάφεραν να μπουν στην εταιρεία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια φορώντας κουκούλες, έδεσαν το λογιστή με χειροπέδες σε σώμα καλοριφέρ και από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο πήραν τα χρήματα και κατάφεραν να διαφύγουν.

Share this post