«Βόμβα»: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν «μυστικό όπλο»: Έτοιμοι για όλα εν μέσω της κρίσης με το Ιράν (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βόμβα»: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν «μυστικό όπλο»: Έτοιμοι για όλα εν μέσω της κρίσης με το Ιράν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα εποχή του πολέμου είναι εδώ…
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει έναν ολόκληρο στόλο, μικρών, μεσαίων και μεγάλων μη επανδρωμένων φρεγατών και υποβρυχίων, προκειμένου να «μπορεί να ανταποκριθεί, στις μελλοντικές προκλήσεις» από χώρες όπως η Κίνα.

Τα μη επανδρωμένα οχήματα, είναι μια από τις πολλές νέες δυνατότητες των νέων μορφών πολέμου – μαζί με τα κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα, τα υπερηχητικά όπλα, την τεχνητή νοημοσύνη, που το Πολεμικό Ναυτικό δηλώνει πως θα κάνει χρήση τους, καθώς επιδιώκει να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες στρατιωτικές προκλήσεις, ιδιαίτερα από την Κίνα, όπως τονίζεται.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου, ο O’Rourke υποστήριξε ότι ο ρομποτικός στόλος θα μπορεί γρήγορα να προμηθεύεται σε μεγάλους αριθμούς, δεν υπόκειται σε κόπωση όπως τα ανθρώπινα πληρώματα που διευθύνουν τα τρέχοντα πλοία και είναι πιο ανανεώσιμη αν καταστραφεί σε μάχη.

Η στρατηγική αυτή υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να ανταποκριθούν στην πρόκληση της Κίνας. Μέχρι το 2024, το κόστος για αυτό το πρότζεκτ αναμένεται να φτάσει σε τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να έχει έτοιμο τον ρομποτικό στόλο από το επόμενο έτος.

Ήδη οι ΗΠΑ, έδωσαν 42 εκατομμύρια δολάρια στη Boeing για να αναπτύξει το υποβρύχιο ρομπότ Orca τον Φεβρουάριο και τώρα είναι έτοιμο να ζητήσει ακόμη 9 από αυτά.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να επενδύσει πολλά χρήματα για να αναβαθμιστεί, εν μέσω της κρίσης με το Ιράν.

Παρατηρούμε, πως ενώ όλοι μιλούν για ειρήνη, εξοπλίζονται και όπως διαβάσατε σε άρθρο μας εχθές, αναπτύσσουν συνεχώς και το πυρηνικό οπλοστάσιό τους, σαν κάτι μεγάλο να πρόκειται να ακολουθήσει παγκόσμια.

ΜΔDΞRΔS@hackermaderas

Boeing is building the US Navy a giant robot submarine: Orca Extra-Large Unmanned Undersea Vehicle will prowl the sea autonomously for months at a time for “mine countermeasures, anti-submarine warfare, anti-surface warfare, electronic warfare & strike missions.”

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη ΜΔDΞRΔS

(φώτο: Pexels)

el.gr

Share this post