“Γέροντα που βρισκόμαστε γιατί τραβάει αυτό το μαρτύριο πολύ;”

“Γέροντα που βρισκόμαστε γιατί τραβάει αυτό το μαρτύριο πολύ;”

“επιμένουμε ότι ανάβουν τα Βαλκάνια με τσακμακόπετρα την Αλβανία”  

Η πατρίδα μας  ενώ είναι έτοιμη να εορτάσει σε συνθήκες lockdown τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι ήδη περικυκλωμένη από παντού. Δεν είναι μόνο ο εξ ανατολών κίνδυνος, αλλά και η ΑΠΕΙΛΗ που υφίσταται, αλλά καθεύδει από την Αλβανία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αυτήν την άνοιξη όλα δείχνουν, ότι ο άξονας Σερβία- Κόσσοβο – Αλβανία θα πρωταγωνιστεί σε επεισόδια που θα τα βλέπει όλος ο κόσμος και θα συμμετάσχουν παρασκηνιακά όλοι οι ισχυροί της γης , όπως τότε τον Μάρτιο του 1999. 

Αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί υπάρχει μια ρωσική αρκούδα που δείχνει τα δόντια της και ένας αμερικανικός γυπαετός που χάλασαν τα νύχια του.

Μόλις σήμερα

” Η Ρωσία κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) τον πρώτο γραμματέα της αλβανικής πρεσβείας στη Μόσχα, Ιονίντου Ντρόγκου, ως απάντηση σε ανάλογη απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, δίνοντάς του διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εν λόγω απόφαση εκ μέρους της ρωσικής πλευράς ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση της Αλβανίας να απελάσει από τη χώρα με ένα εντελώς «κατασκευασμένο πρόσχημα» τον πρώτο γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Μόσχα θεωρεί την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη ως απόπειρα της Αλβανίας να κερδίσει πόντους και την υποστήριξη των αντιρωσικών δυνάμεων στη Δύση, υπό το φως της προεκλογικής εκστρατείας που άρχισε στη χώρα” 

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/kosmos/diplomatiko-epeisodio-rosias-kai-albanias-08-02

Μόλις εχθές είχαμε άλλο επεισόδιο στην γειτονιά  μας που δείχνει ότι ανάβουν τα Βαλκάνια κάτω από την μύτη μας.

Αρθρογραφήσαμε: 

ΠΡΟΜΗΝΥΕΤΑΙ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ – ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ( βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html)

” Προβληματισμό προκάλεσε στη Σερβία η νέα αμερικανική προσέγγιση του ζητήματος του Κοσόβου που εκδηλώθηκε με αφορμή την εθνική επέτειο των 186 ετών από την σύσταση του πριγκιπάτου της Σερβίας στις 15 Φεβρουαρίου του 1835.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συγχαρητήρια επιστολή του για την επέτειο προς τον ομόλογό του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κάνει ειδική αναφορά στο ζήτημα του Κοσόβου και του προτρέπει να κάνει τολμηρά βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Πρίστινα και την ανεύρεση οριστικής λύσης που θα προσβλέπει στην αμοιβαία αναγνώριση.

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου κατέστησε σαφές ότι στο θέμα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου η Σερβία δεν αλλάζει στάση. 

Ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι ο όρος της αμοιβαίας αναγνώρισης αποτελεί προσπάθεια ταπείνωσης της Σερβίας και επανέλαβε ότι δεν πρόσκειται να γίνει αποδεκτή συμφωνία που θα συμπεριλαμβάνει αυτόν τον όρο.” 

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ; 

«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή.»

«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την

Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω.» «Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε.

Απόσπασμα από το βιβλίο: Τόμος B΄ – Έκδοση 2η Βελτιωμένη & Επηυξημένη ΄΄ Μαρτυρίες Προσκυνητών ΄΄ Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Σελ. 384 – 385 Νικολάου Α. Ζουρνατζόγλου Επισμηναγού ε.α. Μέλους Αεροπορικής Ακαδημίας Εκδότης

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΈΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ  ΣΤΑΧΤΗ και ΝΕΦΟΣ .

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΓΡΑΦΕΙ ΗΔΗ  ΑΝΑΠΟΔΑ.

 Σας αναφέρουμε μια φράση ενός σεβαστού γέροντα μας σήμερα το απόγευμα:

 ” Γέροντα που βρισκόμαστε γιατί τραβάει αυτό το μαρτύριο πολύ;”

η απάντηση του ήταν

” ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ, αλλά ΤΟΝ  είδα να βάζει το Κλειδί στην Πόρτα και να ξεκλειδώνει για να εισέλθουμε σε καταιγιστικά γεγονότα και πάλι ο ΚΥΡΙΟΣ γνωρίζει παιδί μου 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Share this post