ΓΑΔΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

ΓΑΔΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί μέλη της οργάνωσης  

Εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις ληστειών και τρεις (3) διαρρήξεις οικιών

Βρέθηκαν και κατασχεθήκαν πιστόλι, κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, πλήθος κοσμημάτων, κινητά τηλέφωνα, -17.495- ευρώ

 Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά και το Τ.Α. Σαλαμίνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 15-5-2019 στη Σαλαμίνα,  από αστυνομικούς των προαναφερόμενης Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και  της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 20, 30 και 40 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα  αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμων περί όπλων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, από τις αρχές του έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, οι ανωτέρω αφού εντόπιζαν τις οικίες – στόχους τους, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Σε περίπτωση που εντός των οικιών βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν με απειλή ή χρήση βίας και ερευνούσαν τους χώρους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με δέκα (10) φυσίγγια
  • ένα (1) κυνηγετικό όπλο
  • φυσίγγια
  • ένα (1) μαχαίρι
  • το χρηματικό ποσό των -17.495,8- ευρώ
  • πλήθος κοσμημάτων
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
  • tablet
  • δύο (2) ρολόγια χειρός
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επτά (7) περιπτώσεις ληστειών και τρεις (3) διαρρήξεις οικιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, θα συνεχιστεί.

Share this post