Γαλλικές πηγές: “Αυτές είναι οι φρεγάτες που μπορούν να δοθούν στην Ελλάδα πακέτο με Belharra”

Γαλλικές πηγές: “Αυτές είναι οι φρεγάτες που μπορούν να δοθούν στην Ελλάδα πακέτο με Belharra”

“Είναι πολύ πιθανό η Αθήνα να πάρει μαζί με τις 4 Βelharra και τις δύο τελευταίας τεχνολογίας φρεγάτες FREMM DA “Alsace” και “Lorraine”!

Αυτό αποκάλυψε ο κορυφαίος Γάλλος αναλυτής Vincent GroizeIeau (Mer et Marine) ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως το Παρίσι τις δίνει εφόσον υπογραφεί η Αμυντική Συμφωνία Γαλλίας-Ελλάδας.

Οι δύο επιλογές φρεγατών που θα συνοδεύσουν τις Belharra

H πρώτη επιλογή είναι να παραχωρηθούν οι δύο FREMM DA “Alsace” και “Lorraine” στην Αθήνα που μπορεί να φέρουν έως 32 Α/Α πυραύλους Aster 15/30 και βελτιώσεις στο ραντάρ Herakles. Oως είπαμε, η λύση αυτή σχετίζεται πιθανότατα με την υπογραφή Αμυντικής Συμφωνίας.

Η δεύτερη επιλογή είναι θα δοθεί στην Ελλάδα ως ενδιάμεση λύση έως την ένταξη σε υπηρεσία των φρεγατών Belharra η φρεγάτα JEAN BART (D615) (μας επιστρέφει στην εποχή των SM-1MR) κλάσης Cassard και η φρεγάτα Latouche-Treville. Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει και ο συνδυασμός εκσυγχρονισμένων φρεγατών La Fayette με ταυτόχρονη μίσθωση μίας φρεγάτας FREMM DA.

Απ’ ότι φαίνεται οι Γάλλοι δεν έχουν πρόβλημα να μας δώσουν ότι καλύτερο διαθέτουν για να πάρουν αυτό που θέλουν περισσότερο:

Μια Αμυντική Συμφωνία και την δυνατότητα να επιφέρουν καίριο πλήγμα στην τουρκική επίθεση που δέχονται οι “γαλλικές ζώνες επιρροής” στην Αφρική.

Να σημειωθεί, ότι τα γαλλικά ναυπηγεία επιταχύνουν την διαδικασία ναυπήγησης των φρεγατών FDI της Naval Group στους 12 μήνες ενόψει νέων δυναμικών εξαγωγών…

Το “καμπανάκι” κτυπά για την Ελλάδα; Ας ελπίσουμε πως ναι για να γλιτώσει το ΠΝ από τους Ισπανούς “κολλητούς” του Ερντογάν (βλέπε φρεγάτα F-110).

Το “Μεσογειακό ΝΑΤΟ”

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η Ελλάδα διοργανώνει την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών «Philia Forum», με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κύπρου, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας.

Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν η Γαλλία, η Ιορδανία και το Ιράκ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αν δούμε προσεκτικά τον χάρτη, αυτός απεικονίζει ένα “τόξο” “Μεσογειακού ΝΑΤΟ” ΄που κυρίαρχο ρόλο θέλει να έχει η Γαλλία.

Στη συνάντηση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της προώθησης και εμπέδωσης των πολυμερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ χωρών εταίρων στην ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο, θα εξετασθούν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος καθώς και οι κοινές προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο άξονας Γαλλίας-Ελλάδας-Κύπρου-Μέση Ανατολής

 

 

warnews247.gr

Share this post