Γενετικά τροποποιημένα μωρά: Η γενετική τους μετάλλαξη, συνδέεται με μεγαλύτερη θνησιμότητα

Γενετικά τροποποιημένα μωρά: Η γενετική τους μετάλλαξη, συνδέεται με μεγαλύτερη θνησιμότητα

Η Νέα Τάξη πραγμάτων, είναι εδώ. Έχει το πρόγραμμά της. Έχει τα σχέδιά της. Βλέπουμε μπροστά μας, τα αποτελέσματα των δράσεων της.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αλλάξει. Η πλειοψηφία αγνοεί τις διάφορες έρευνες και τα διάφορα πειράματα, αφού τίποτα δεν γίνεται σε «κοινή θέα».

Για όσους λοιπόν έχουν λογικές αμφιβολίες, αρκεί να διαβάσουν την είδηση που ακολουθεί, την οποία βρήκαμε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο:

Οι μαθητευόμενοι μάγοι που θέλουν να βελτιώσουν τον άνθρωπο τροποποιώντας τα γονίδιά του κινδυνεύουν να πετύχουν το αντίθετο αποτέλεσμα: η γενετική μετάλλαξη στην οποία υπέβαλε βρέφη κινέζος ερευνητής για να τα προστατεύσει από το AIDS συνδέεται πράγματι με μια μεγαλύτερη θνησιμότητα, προειδοποιεί έρευνα.

Η μετάλλαξη αυτή που διοχετεύτηκε τεχνητά στη γενετική κληρονομιά των εν λόγω βρεφών κατά τη διάρκεια ενός πειράματος το οποίο προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, υπάρχει φυσικά σε ορισμένους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι που φέρουν δύο αντίγραφα της μετάλλαξης αυτής παρουσιάζουν κατά μέσο όρο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τους άλλους, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Medicine.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν 20% πιθανότητες λιγότερες να φθάσουν την ηλικία των 76 ετών», συνεχίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Για να καταλήξουν στα στατιστικά αυτά στοιχεία, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα 400.000 και πλέον εθελοντών εγγεγραμμένων στο βρετανικό μητρώο UK Biobank, που χρησιμεύει ως βάση μελετών για τη γενετική.

Η μελέτη δεν επιτρέπει να εξηγηθούν οι λόγοι αυτής της υψηλότερης θνησιμότητας. Ωστόσο υπενθυμίζει ότι η γενετική λειτουργεί σαν ένα παιχνίδι του Mikado, όπου η μετακίνηση ενός μόνου μικρού πιονιού μπορεί να μετακινήσει πολλά άλλα.

Σίγουρα, η συγκεκριμένη μετάλλαξη προστατεύει από τον ιό του AIDS και αναμφίβολα από άλλους, όπως αυτόν της ευλογιάς, σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, Σιντσού Γουέι του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ (ΗΠΑ) και Ράσμους Νίλσεν του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Συμπέρασμα των δύο επιστημόνων: εξαιτίας εν δυνάμει μη αναμενόμενων συνεπειών, «η εισαγωγή μεταλλάξεων στον άνθρωπο με τη χρήση τεχνικών της γενετικής μηχανικής είναι πολύ επικίνδυνη, παρότι οι μεταλλάξεις αυτές δείχνουν να παρουσιάζουν ένα πλεονέκτημα».

Τον Νοέμβριο του 2018 ο κινέζος ερευνητής ανακοίνωσε τη γέννηση διδύμων των οποίων τα γονίδια είχε τροποποιήσει για να τα προστατέψει από τον ιό του AIDS. Μερικές εβδομάδες αργότερα, δήλωνε ότι μια δεύτερη γυναίκα κυοφορούσε άλλο ένα μωρό γενετικά τροποποιημένο.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στη Nature Medicine «υπογραμμίζει την ανάγκη για καλύτερη κατανόηση των γενετικών μεταλλάξεων: πριν καν εξεταστεί η δημιουργία τους για ιατρικούς λόγους», σχολίασε ο καθηγητής Γκράχαμ Κοκ του Imperial College του Λονδίνου. » Όλα αυτά δείχνουν εκ νέου ότι αυτό που έκανε ο Χε Τζιανκουί είναι τρελό», είπε ο καθηγητής Ρόμπιν Λόβελ-Μπαντζ του Ινστιτούτου Francis Crick του Λονδίνου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ EL.GR: Δεν υπάρχει αντίρρηση, είναι «δυνατή» η γενετική τροποποίηση των ανθρώπων. Το μόνο πράγμα που υπάρχει, είναι η συζήτηση για το αν αυτή η τροποποίηση, μας κάνει…καλύτερους.

el.gr

Share this post