Γεωπολιτικός σεισμός: Aμυντική Συνθήκη Ισραήλ- Σ.Αραβίας-Μπαχρέιν – ΗΑΕ – Ιδρύουν το ΝΑΤΟ της Μ.Ανατολής!

Γεωπολιτικός σεισμός: Aμυντική Συνθήκη Ισραήλ- Σ.Αραβίας-Μπαχρέιν – ΗΑΕ – Ιδρύουν το ΝΑΤΟ της Μ.Ανατολής!

Κοσμοϊστορικές εξελίξεις έχουμε στην Μέση Ανατολή καθώς και επίσημα Ισραήλ-Σαουδική Αραβία-Μπαχρέιν και ΗΑΕ βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για σύναψη Αμυντικής Συνθήκης ή όπως αλλιώς το λένε, ενός “Μεσανατολικού ΝΑΤΟ”

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς έρχεται μετά την ένταξη του Ισραήλ στην CENTCOM όπως έχει ενημερώσει το WarNews247 το οποίο επιβεβαιώνεται απόλυτα:

“Για να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα της εξέλιξης, οι ισραηλινοί θεωρούν πλέον την ένταξη τους στην CENTCOM ως τον “αμυντικό βραχίονα” των “Συμφωνιών του Αβραάμ” καθώς τίθενται υπό την ασπίδα αυτή όλες τις χώρες που υπέγραψαν τις συμφωνίες” γράφαμε.

Και αυτό ακριβώς έγινε!

Aμυντική Συνθήκη Ισραήλ- Σ.Αραβίας-Μπαχρέιν και ΗΑΕ

“Οι 4 αυτές χώρες, Ισραήλ, ΗΑΕ-Μπαχρέιν και Σ. Αραβία βρίσκονται σε συζητήσεις για την δημιουργία αμυντικής-στρατιωτικής Συμμαχίας Ασφαλείας” αναφέρουν ισραηλινά και αραβικά ΜΜΕ.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι, ανέφεραν σε τηλεοπτικά δίκτυα πως το “Δεν θα αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες αλλά το Τελ Αβίβ βελτιώνει συνεχώς τις σχέσεις του με τους Άραβες γείτονες”.

Οπως έχει ήδη αναφέρει το WarNews247 και επιβεβαιώνεται πλήρως, ΗΑΕ και Μπαχρέιν έχουν ομαλοποιήσει τις σχέσεις τους στα πλαίσια των “Συμφωνιών του Αβραάμ”. Η μόνη που και επίσημα δεν το έκανε, γιατί ανεπίσημα έχε συμβεί, είναι η Σαουδική Αραβία. Κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα.

“Σκοπός της αμυντικής Συμμαχίας των 4 κρατών είναι να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ιρανική απειλή στην περιοχή προ του κινδύνου ΗΠΑ και Δύση να ξαναρχίσουν συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης” αναφέρει ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο και προσθέτει:

“Και οι 4 αυτές χώρες βλέπουν το Ισραήλ ως απειλή για την εθνική τους ασφάλεια”.

ΗΠΑ: Ενοποίηση του αντιαεροπορικού συστήματος της Σ.Αραβίας με τους γείτονες της

“Οι ΗΠΑ εργάζονται για την ενοποίηση του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος της Σαουδικής Αραβίας με αυτό των γειτόνων της” ανέφεραν αραβικές πηγές.

“Οι ΗΠΑ έχουν 3.000 στρατιωτικές δυνάμεις στην Σαουδική Αραβία και θα συνεχίσουν να την ενισχύουν, ειδικά στην αντιαεροπορική άμυνα, εναντίον των φιλοιρανικών και ιρανικών δυνάμεων.

Στην Σαουδική Αραβία υπάρχει ένα αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, 2 πυροβολαρχίες Patriot και πολλά άλλα” ανέφερε ο Στρατηγός McKenzie και πρόσθεσε:

“Eργαζόμαστε προς την ενοποίηση των συστημάτων της Σαουδικής Αραβίας με αυτά των γειτόνων της στην περιοχή καθώς και με τα δικά μας”.

“Αυτό που συμβαίνει βόρεια του Ισραήλ και νότια της Σ.Αραβίας αν επαναληφθεί τότε θα έχουμε δύο θέατρα επιχειρήσεων.

Αν αποφασίσουν να μας επιτεθούν είτε απευθείας είτε έμμεσα οι Ιρανοί μέσω των φιλοιρανικών σιιτικών δυνάμεων, τότε πρέπει να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα. Γιατί θα το κάνουν. Θα δοκιμάσουν και εμάς και τις ΗΠΑ σύντομα” αναφέρει από την πλευρά του Άραβας αναλυτής.

Δείτε σε βίντεο τι αναφέρουν για το ζήτημα αυτό.

 

 

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

warnews247.gr

Share this post