Γιάννης Λαβράνος! Ο “αόρατος” επιχειρηματίας που προσεγγίζουν όσοι θέλουν να κάνουν δουλειές με την κυβέρνηση. Η φιλία του με τον “σκιώδη πρωθυπουργό” Γρηγόρη Δημητριάδη, η “μπαμπούσκα” των εταιρειών του και οι μετακινήσεις του… αλλά Πούτιν, με αποσπασμένους πράκτορες της ΕΥΠ στην ασφάλεια του.

Γιάννης Λαβράνος! Ο “αόρατος” επιχειρηματίας που προσεγγίζουν όσοι θέλουν να κάνουν δουλειές με την κυβέρνηση. Η φιλία του με τον “σκιώδη πρωθυπουργό” Γρηγόρη Δημητριάδη, η “μπαμπούσκα” των εταιρειών του και οι μετακινήσεις του… αλλά Πούτιν, με αποσπασμένους πράκτορες της ΕΥΠ στην ασφάλεια του.

Του Άρη Σπίνου

Ένα όνομα επιχειρηματία πλανάται εδώ και αρκετό καιρό γύρω από το Μαξίμου. Από την πρώτη μέρα που έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και “σκιώδης πρωθυπουργός” ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Βρίσκεται αρκετά κοντά στον στενό πρωθυπουργικό κύκλο και ειδικότερα στον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη. Όποιος προσπαθεί να κάνει μεγάλη δουλειά με την κυβέρνηση ψάχνει να βρει άκρη για να προσεγγίσει τον Γιάννη Λαβράνο.

Το όνομα Λαβράνος ακούστηκε πρώτη φορά στη σκανδαλώδη υπόθεση του συστήματος επικοινωνιών Tetra της ΕΛΑΣ. Επειδή το Tetra ήταν πλέον παρωχημένο επιλέχτηκε το καλοκαίρι του 2014, που εξέπνεε η συμφωνία, το διάδοχο σύστημα Tetra Sepura. Στις 16 Δεκεμβρίου 2014 η κυβέρνηση αποδέχτηκε με ΦΕΚ τη δωρεά του από μια νεοϊδρυθείσα αμερικανική εταιρεία, η οποία αργότερα σε διάφορα δημοσιεύματα χαρακτηρίστηκε «φάντασμα». Τη συντήρηση και τεχνική υποστήριξη με επιλογή της Lamas Pinto Consultants Corporation θα είχε η βρετανική Sepura Plc.

Ο Λαβράνος εμφανιζόταν ως ένα από τα άτομα που είχαν σχέση με την ελληνική εταιρεία Ιονική Τεχνολογική η οποία είχε αναλάβει την αντιπροσώπευση της βρετανικής στην Ελλάδα. Η ελληνική εταιρεία εμφανίζεται να ιδρύθηκε το 2007 από δύο εταίρους (ένας ήταν ο Λαβράνος) ως Electrum Technologies. Το 2008 εμφανίζεται να παραμένει μοναδικός εταίρος ο Λαβράνος και η εταιρεία μετονομάστηκε σε Ιονική Τεχνολογική Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης.

Τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της αποδοχής της δωρεάς της Lamas Pinto ο Λαβράνος και ο άλλος εταίρος (στο ενδιάμεσο είχε ξαναμπεί στην εταιρεία ενώ είχε προηγηθεί και μια αποχώρηση Λαβράνου από αυτήν) μεταβιβάζουν όλα τα εταιρικά τους μερίδια στην Tetra Communications Ltd με έδρα το Λονδίνο. Είχε ιδρυθεί λίγους μήνες πριν και το μετοχολόγιό της αποτελούσε ένα πολύπλοκο σχήμα από εταιρείες-μπάμπουσκα. Στην Ιονική, που γίνεται πάλι μονοπρόσωπη, εμφανίζεται ο ίδιος διαχειριστής με την Tetra Communications. Ο επιχειρηματίας σχετίζεται και με άλλες εταιρείες, ενώ συμφερόντων της οικογένειας Λαβράνου φέρεται να είναι και μια εταιρεία εμπορίας ηλεκτρολογικού υλικού.

Ο τρόπος που κινείται ο επιχειρηματίας Λαβράνος θυμίζουν τις μπομπές που ακολουθούν τον πρόεδρο πούτιν! Ακόμη και σε εστιατόριο να πάει αυτό μετατρέπεται σε απόρθητο φρούριο. Σωματοφύλακες παντού. Ένας “σύστημα” που για να συντηρηθεί απαιτούνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Όσοι είναι γύρω του φροντίζουν να μην βγει ούτε μια φωτογραφία… έστω και καταλάθος! Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τουλάχιστον 4 πράκτορες της ΕΥΠ είναι αποσπασμένοι στην φρουρά του. Προφανώς ο άνθρωπος προσέχει… για να έχει!

edolio5.blogspot.com

Share this post