Γιατί ΔΕΝ μπόρεσε να πάρει μονοκλωνικά αντισώματα από το σπίτι ο Γιώργος Τράγκας; Τι έλεγε ο ίδιος;

Γιατί ΔΕΝ μπόρεσε να πάρει μονοκλωνικά αντισώματα από το σπίτι ο Γιώργος Τράγκας; Τι έλεγε ο ίδιος;

επιστημονική ομάδα του medlabnews.gr iatrikanea

O Γιώργος Τράγκας που έφυγε από τον κοροναϊό νόσησε όπως ο ίδιος είχε γράψει στα social media την 30η Νοεμβρίου Τότε είχε γράψει χαρακτηριστικά:

Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη

Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: «Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι».

Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάριν αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα Δημόσιας Υγείας συμπεριφέρεται ως «ψιλικατζής». Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, παρέλαβε 2000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.

 

Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας.

Από την καραντίνα αναφέρθηκε και στα συμπτώματα που είχε, αλλά και την αγωγή που ακολουθούσε. «Μέχρι στιγμής έχω πυρετό, που… πηγαινοέρχεται. Έχω τη γεύση μου, έχω την όσφρηση, δεν βήχω και παίρνω ψευδάργυρο, βιταμίνη C, κάθε μεσημέρι μετά το φαγητό παίρνω 2 zithromax των 250 και επίσης μεγάλη ποσότητα από βιταμίνη D».

Στις 5 Δεκεμβρίου χειροτέρεψε η υγεία του με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Στις 27 Νοεμβρίου είχαν ήδη στο Σωτηρία δοθεί οι τρεις πρώτες δόσεις σε ισάριθμους ασθενείς από τις 2000 που ήρθαν στην χώρα μας και γνωρίζαμε ότι πήγαν καλά.

Άρα στις 30 Νοεμβρίου ο Τράγκας μπορούσε να πάρει μονοκλωνικά αντισώματα. Δεν υπάρχει εξαίρεση για τους διαβητικούς. Κάνει αίτηση μέσω ΗΔΙΚΑ ο θεράπων ιδιώτης ιατρός και εγκρίνεται η θεραπεία από ειδική επιτροπή. Η θεραπεία γίνεται με ενδοφλέβια έγχυση στο νοσοκομείο όπου προσέρχεται ο ασθενής από το σπίτι του και μετά από μερικές ώρες επιστρέφει σπίτι του.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν πήρε μονοκλωνικά αντισώματα;

– Έκανε αίτηση ο γιατρός του και απορρίφθηκε;

– Γιατί ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν περιληφθεί οι διαβητικοί;

Δυστυχώς τα μονοκλωνικά χορηγούνται τις πρώτες ημέρες της ασθένειας.

Σε ερώτησή μας μάθαμε ότι όταν προσήλθε στο Νοσοκομείο στις 5 Δεκεμβρίου ήταν ήδη αρκετά βαριά οπότε δεν μπορούσε να πάρει μονοκλωνικά αντισώματα. Νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες με σοβαρές επιπλοκές και τελικά κατέληξε.

Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2021/12/giati-den-mporese-na-parei-monoklonika-antisomata-apo-to-spiti-o-giorgos-tragkas-ti-elege-i-idios.html#ixzz7F6wpBSx1

Share this post