Γιατί μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί ο Ερντογάν- Επιβεβαίωση 6 ημέρες μετα από… τον ίδιο

Γιατί μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί ο Ερντογάν- Επιβεβαίωση 6 ημέρες μετα από… τον ίδιο

Δύο άρθρα γράφτηκαν για να παρουσιαστεί η αποκωδικοποίηση της μετατροπής της Αγιας Σοφιάς σε τζαμί από τον Ερντογάν.

Τι δεν είπαν για την Αγιά Σοφιά και τον Ερντογάν

Η μετατροπή της Αγιας Σοφίας σε τζαμί ήταν η δήλωση Ερντογάν

στρατιωτικής κυριαρχίας στα Στενά..!

Ένα άρθρο πριν την απόφαση που έλεγε ότι θα πάρει την τελική απόφαση για την μετατροπή όπου και εκεί μέσα γράφτηκε και το……μεγάλο γιατί. Αυτό το γιατί γράφτηκε αποκλειστικά σε αυτη τη στηλη… αν δε κάνω λάθος φυσικά.

Δεύτερο άρθρο και πάλι αναφέρεται ο κύριος  λόγος που πήρε αυτή την απόφαση και που ξαναλέω περίμενα να τον έχουν εντοπίσει οι πληρωμένοι αναλυτές μεγάλων site,  εγχώριων και ξένων, πράγμα που νομίζω δεν έγινε.

Είπαν χίλιους δυο λόγους όσοι ασχολήθηκαν με τα γιατί, διότι τα περισσότερα εμπορικά site  ασχολήθηκαν με το γεγονός και τον Ερντογάν, την θλίψη και την οργή που προκάλεσε παγκοσμίως και όταν ακούω για παγκόσμια θλίψη και οργή ξέρω και ξέρουμε ορισμένοι ότι από πίσω βρίσκεται η… αγέλη.

Ο διεθνής τύπος στοχοποιεί τον Ερντογάν, εδώ και καιρό και με κάθε ευκαιρία,  περίπου όπως έκανε με τον Άσαντ, με  τον Κανταφι…με τον Σανταμ…ή μηπως ξεχνάμε τι έγινε τότε;

Ίδια συνταγή χρησιμοποιούν, ειναι ο τροπος που κυνηγα η αγέλη, γιατί ο διεθνής τύπος διαμορφώνει την παγκόσμια κοινή γνώμη και είναι αυτός που ορίζει ποιος είναι ο τρομοκράτης, ο επικίνδυνος για τον λαό του, ο διδάκτορας κλπ. και  ανάλογα από το κράτος, ή την πόλη ή το χωριό που περνάνε τα συμφέροντα τους αυτό….συνήθως διαλύετε και ο δικτάτορας του εξουδετερώνεται.

Ναι ξέρουμε τι έκανε η Τουρκία και πόσο βρώμικη χώρα είναι, μα είναι πιο βρώμικοι αυτοί που το παίζουν σύμμαχοι μας και δημοκράτες. Γιατί αυτοί θα μας χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή για να κορυφωθεί η πλοκή στις μεταξύ μας διάφορες. Άλλοι θα μας πάνε σε πόλεμο μαζί της, αυτοί που τώρα μας σφίγγουν  το χέρι και μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη…Μάικ.!

Στο θέμα μας…θυμήσου λίγο τι είπαμε πριν καν πάρει την απόφαση ο Σουλτάνος, στις 6 Ιουλιου.

Ας δούμε τι είπε χθες 15 Ιουλιου ο Σουλτάνος.

Είναι στα «σουλτανικά», μιλάω άπταιστα σουλτανικά αλλά η μετάφραση είναι από google  για να δω αν…………… τα μεταφράζει σωστά 😊

Λοιπόν η μετάφραση στο περίπου είναι η εξής και το βίντεο όπως θα δεις είναι από τον ίδιο τον λογαριασμό του Τούρκου Προέδρου: Ο Εξοχότατος αναφέρει στον τίτλο του βίντεο τα εξής:

«Το θέμα δεν είναι η ίδια η Αγιά Σοφία αλλά ποιος έχει την κυριαρχία αυτού του ναού και της Πόλης που την συμπεριλαμβάνει. Δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε της 600ετη παρουσία μας σε αυτό το γεωγραφικό σημείο, ούτε την  συνεχιζόμενη κυριαρχία  μας για σχεδόν 600 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη»

Εδω και στα αγγλικά

Οσοι διαβάσατε αυτή την μικρή στήλη ξέρατε το γιατί σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα που απασχόλησε τον διεθνή τύπο,(πριν καν τον απασχολησει εντατικα) μα από στήλες σαν αυτή, σε μια μικρή γωνιά του διαδικτύου θα ακούς καμιά φορα και κάτι χρησιμο γιατί ο διεθνής τύπος….ο εθνικός μας ψηφιακός τύπος είναι ελεγχόμενοι και οι αρθρογράφοι τους, οι περισσοτεροι, πληκτρολογούν σε πλαίσια που τα ορίζουν είτε άλλοι,  είτε η ιδία η τετράγωνη λογική τους η οποία διεπεται από την πολιτική ορθότητα της εποχής μας.

Η δήλωση αυτή φιλε μου δεν έπαιξε από όσο είδα πουθενά και είναι δήλωση απόγνωσης, είναι κραυγή αγωνίας όπως και αυτή η δήλωση για την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ Ακσα…. διότι ξέρει αυτό που είπαμε πριν μερικές ημέρες, και ο διεθνής τύπος το συγκαλύπτει:
Ότι κάποιοι με δύναμη και κύρος(αποκωδικοποίησε τις δηλώσεις του π.χ. όταν μιλάει για Ιερουσαλήμ… εννοεί τον Βενιαμίν) θέλουν την Αγιά Σοφιά τζαμί και το Ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης….. πρωτεύουσα ενός νέου κράτους…..με εδάφη από…….π.χ Βουλγαρία,  έτσι δεν είναι κ.Μπορίσοφ..;

Αρά στα μέρη σας, μερικά από τα οποία είναι μέρος ενός νέου κράτους,  να περιμένουμε συντομα σοβαρες εξελίξεις…!

Και Δυτική Θράκη…;

Ότι είπε ο άγιος Παΐσιος!

Ποιος λοιπόν του ζήτησε να αποχωρήσει από το γεωγραφικό αυτό σημείο και έκανε τις παραπάνω δηλώσεις που επιβεβαιώνουν την ανάλυση που κάναμε πιο πριν..;;;

Μάικ, Ταγίπ, Εμινέ… σας ευχαριστούμε  που βγάλατε τις ταμπέλες ΜΟΥΣΕΙΟ  από την Αγιά Σοφιά.
Που να ανεβάινουμε και να τις κατεβάζουμε εμείς…. ουσιαστικά μας βγάλατε από τον κοπο.

Αλλωστε δεν είναι Μουσείο, ποτέ δεν ήταν..!!

Όμως να,  ελατέ βαλτέ ένα χεράκι και εσείς να κάνουμε γρηγορά γιατί δεν θα προλάβουμε.

Τι δεν προλαβαίνουμε…. τα εγκαίνια του Τζαμιού;;;

Όχι όχι να το χαρείτε δεν θα προλάβετε Ταγίπ… μα νομίζω πως δεν μπορώ να πω περισσότερα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι.. ανακοινώθηκαν, δίχως να το καταλάβεις, δυο δύσκολα πράγματα, ένα για εσένα,  ένα για την χώρα σου.

Θα στα θυμίσω, αν γινουν ,ενα ενα,  όταν θα έρθει η ώρα και υπάρχει η εικόνα, αν δεν κάνω λάθος, ότι είναι… επικίνδυνα κοντά.

Μάικ κερνάω εγώ,  βάλε να πιούμε …..jack με ένα πάγο για εμένα  και εσύ από ότι κατάλαβα κάτι δυνατό να πάει κάτω ο πόνος.

 

http://www.minitrue.gr/

Share this post