Γιατί στην Σρι Λάνκα; Ο λόγος που η αιματηρή ισλαμική επίθεση δεν έγινε σε μεγάλη χώρα της Δύσης

Γιατί στην Σρι Λάνκα; Ο λόγος που η αιματηρή ισλαμική επίθεση δεν έγινε σε μεγάλη χώρα της Δύσης

Κάνουν ότι, θέλουν με την σκέψη των ανθρώπων…

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μορφωμένοι, ακόμα και με μεταπτυχιακά, αλλά και οικονομικά ανεξάρτητοι ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν τις εκκλησίες και τα ξενοδοχεία του Κολόμπο στην Σρι Λάνκα, ανήμερα της Ανάστασης των Καθολικών.

Η εν λόγω πραγματικότητα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία καθώς πλέον το μοτίβο του «φτωχού και απελπισμένου νέου που δεν έχει μέλλον» και αποφασίζει ή παρασύρεται να ενταχθεί σε μία ισλαμική ομάδα δείχνει να καταρρίπτεται.

Τουλάχιστον ο ένας από τους εννιά τρομοκράτες, οκτώ άντρες και μία γυναίκα, που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση, είχε σπουδάσει στην Βρετανία και είχε κάνει το μεταπτυχιακό του στην Αυστραλία.

Πέραν τούτου, στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων δεν είναι πλέον μόνο χώρες-στόχοι, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία κτλ. αλλά και χώρες οι οποίες δεν πρωταγωνιστούν στα διεθνή τεκταινόμενα, όπως η Σρι Λάνκα και η Νέα Ζηλανδία.

Θέλουν να επιβάλλουν παγκόσμιο φόβο! Κάθε πολίτης, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, θα βαδίζει στον δρόμο ανασφαλής, θεωρώντας ύποπτο τον οποιονδήποτε, μορφωμένο ή μη.

Η «λύση» (παγκόσμια κυβέρνηση με πανθρησκεία-συγχώνευση των θρησκειών για να παύσουν δήθεν οι αντιπαλότητες και οι σκοτωμοί) στο «πρόβλημα φυσικά θα είναι διεθνούς βεληνεκούς και θα την αποδεχθούν οι περισσότεροι, καθώς πλέον η όποια τρομοκρατική επίθεση μπορεί να συμβεί παντού και ανά πάσα στιγμή.

Όχι μόνο στις μεγάλες χώρες της Δύσης. ΠΑΝΤΟΥ!

el.gr

Share this post