Για Πες Μου…Ποιος Ευθύνεται Για Μια Καταστροφή, Αυτός Που Μιλάει Για Αυτή Ή Αυτός Που Την Προκαλεί;

Για Πες Μου…Ποιος Ευθύνεται Για Μια Καταστροφή, Αυτός Που Μιλάει Για Αυτή Ή Αυτός Που Την Προκαλεί;

Με αφορμή σχόλιο κάτω από ένα άρθρο, να πούμε μερικά πράγματα που ούτως η άλλος έπρεπε να τα πούμε κάποια στιγμή.

Σε σχόλιο μας παροτρύνει μια κυριά…μία δεσποινίς να αφήσουμε τις σαχλαμάρες και την καταστροφολογία και μας γνωστοποιεί ότι κερδίζουμε από…αυτούς που μας πιστεύουν.

Κατά αρχάς Ρένα που διάβασες μερικές προτάσεις θέλω να ξέρεις ότι δεν είμαστε πολλοί….είμαι ένας, οπότε την επόμενη μίλα μου στον ενικό.

Αντιλαμβάνομαι  ότι απλά μπήκες, έγραψες και έφυγες, δίχως να έχεις ιδέα για την ενότητα που γράφω.

Δίχως να έχεις ιδέα, ούτε καν έψαξες, να δεις αν έχω διαφημίσεις ή έσοδα από την….κινδυνολογία.

Θα σε απογοητεύσω αλλά δεν έχω ούτε διαφημίσεις, ούτε χορηγούς, σωστά ή λάθος αυτά που γράφω κανείς δεν μου υπαγορεύει τι να γράψω ή πως να το γράψω…και την στιγμή αυτή που μιλάμε, κανείς δεν σε πληρώνει για να βγεις και να πεις την αλήθεια.
Αντιθέτως, θα πληρώσει αυτός ο…. κανείς, για να κλείσουν το στόμα και να τοποθετήσουν εμπόδια όσων λένε την αλήθεια.

Επίσης απευθύνεσαι και σε όσους που διαβάζουν την ενότητα αυτή και ότι κερδίζω μέσα από αυτούς, αγνοώντας ότι αυτοί και πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν καταλάβει που πάμε, έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο και απλά ψάχνουν και ψάχνουμε κάποιες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα μας την φορέσουν(τη νέα εποχή), τον τρόπο δράσης τους και το πόσο μας έχουν του χεριού τους.

Αν είχες διαβάσει και τα υπόλοιπα άρθρα μου Ρένα, και απευθύνομαι σε κάθε Ρένα εδώ μέσα που μπαίνει και διαβάζει ή εκεί έξω που διαθέτει παρόμοια νοοτροπία, κάνω συχνά λόγο για τις πράξεις μας, ότι οι πράξεις μας και οι επιλογές μας..αυτές…ναι αυτές σχηματίζουν το μέλλον μας… με τη συνεργασία του χρόνου…αυτός είναι ο μηχανισμός.

Οι λάθος επιλογές μας…… αυτο σημαίνει ότι μερικοί από εμάς έχουμε κάνει λάθος επιλογές στο παρελθόν,  που είναι ήδη υπεύθυνες για δυο πολύ μεγάλες καταστροφές στην Αττική.

Δεν θα στο αποδείξω με μολύβι και χαρτί, ούτε προσπαθώ να σε πείσω, δεν πείθεστε εσύ ή εσείς, απλά να θυμάσαι ότι μπορεί οι επιλογές σου να είναι υπεύθυνες για την καταστροφολογία μου…όποτε, άσε εσύ τις σαχλαμάρες και ασχολήσου με τα δικά σου λάθη, εγώ με τα δικά μου και ο κάθε ένας με τα δικά του μήπως και σώσουμε τίποτα.

Αν και η επικρατούσα νοοτροπία στη χώρα που θερίζεται αθόρυβα κάθε μέρα (σε νοιάζει άραγε που κάθε μέρα φεύγουν με ποικίλους τρόπους νέοι;) δείχνει ότι δεν μεταβάλλεται η κατάσταση.

Η δική σου νοοτροπία, και κάθε τέτοια νοοτροπία που δυστυχώς επικρατεί στην Ελλάδα αναγκάζει τη χώρα να πέσει με υπερβολική ταχύτητα σε τοίχο…σκοτώνει την χώρα και υποθηκεύει το μέλλον της.

Και αν το θέρισμα τώρα είναι αθόρυβο, αυτό θα γίνει θορυβώδες, γιατί έτσι δουλεύει ο μηχανισμός που δεν καταλαβαίνεις και το δέχομαι.

Δεν σε κάλεσα όμως να διαβάζεις τα κείμενα μου και μη νομίζεις ότι είναι το κείμενο επι του προσωπικού.

Αν ήσουν μόνο εσύ στην Ελλάδα που σκέφτεσαι έτσι, θα σεβόμουν την άποψη σου και τέλος. Τώρα όμως αυτή η άποψη κυριαρχεί στο μέσο όρο της χώρας(είναι σαν σχολιάζει η μισή και βάλε Ελλάδα) είναι η κοινή αντίληψη της κρίσιμης μάζας που μπορεί και μεταβάλει το αποτέλεσμα, οπότε δεν μπορώ να την σεβαστώ, ούτε την ασπάζομαι, γιατί αυτή η σκέψη κατασκευάζει τον κίνδυνο, και όχι μόνο δεν το αναγνωρίζεις αλλά τα ρίχνεις και σε αυτούς που σου παρουσιάζουν την πραγματικότητα, αποκαλώντας τους καταστροφολόγους και σαχλαμαρολάτρες.

Πες μου όμως κάτι… πόσα είσαι διατεθειμένη να παραχωρήσεις για να νιώσεις ασφαλής και μακριά από ..κίνδυνους;

μια.. δύο γενιές; το μέλλον της χώρας;, το παρελθόν και την ιστορία της χώρας;,…την ταυτοποίηση σου με την νέα εποχή και την νεά ψηφιακή φυλακή;

Ξέρεις ότι παραχωρώντας αυτά και άλλα σαν αυτά, είναι σαν να…… σπέρνεις καταστροφές που ωριμάζουν στο μέλλον;

…. δεν το ξέρεις.

Ποιος λοιπόν μιλάει για τον κίνδυνο και ποιος προκαλεί τον κίνδυνο…; δεν περιμένω να μου απαντήσεις.

Ρένα και κάθε Ρένα που μπαίνεις εδώ μέσα και διαβάζεις, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν βλέπουν τον κίνδυνο και τι είναι αυτό που προσκαλεί σε ένα μέρος μια καταστροφή,  γιατί αν τον έβλεπαν, θα προσπαθούσαν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, θα αναγνώριζαν και θα διόρθωναν τις επιλογές, τις αποφάσεις, τους νόμους και τα πρόσωπα που προσκαλούν μια καταστροφή, και ……..αν δεις τις ειδήσεις, νομίζω καταλαβαίνεις ότι το αντίστροφο συμβαίνει, όσο “προοδεύουμε” το μίσος, η οργή, η κακία, η απάτη αυξάνονται δραματικά…..

Αυτά τα μαύρα συναισθήματα που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία είναι σαν τα πλήκτρα ενός πιάνου, όπου όποιος πιανίστας και να κάτσει και ανάλογα τις νότες της εκάστοτε μουσικής ατζέντας που έχει μπροστά του, δημιουργεί ένα μελόδραμα ή μια τραγωδία.

Γιατί αν αλλάζαμε σκέψη και νοοτροπία, αν αναγνωρίζαμε, στο περίπου όχι με πάσα λεπτομέρεια, τι μας κάνει ζημία, τότε οι καταστροφές θα μας ντρέπονταν, δεν θα πλησίαζαν.

Όσο προοδεύουμε,  η Ελλάδα βυθίζεται στο πένθος και αντι να αναρωτηθείς γιατί, αντί ο κόσμος να αναρωτιέται τι στα κομμάτια γίνεται και έχουμε τελευταία στην Ελλάδα τόσα δυστυχήματα, κάθεσαι και κάνεις λόγο για σαχλαμάρες.

Κάθισες ή σε έβαλαν να καθίσεις… δεν γνωρίζω.

Γνωρίζω πολύ καλά όμως, τελευταία το κατάλαβα καλύτερα, ότι σε κάποιους σιγά σιγά δεν αρέσει αυτή η προσπάθεια..δηλαδή αυτές οι σαχλαμάρες.

Καθόλου.

Όπως και γνωρίζω τι προσπαθούν να κάνουν κάθε τόσο στον λογαριασμό μου και όχι μόνο εκεί.

Θα συνεχίσω όσο μπορώ και όσο έχω την υγειά μου, κάποιους όπως φαίνεται τους  ενοχλεί και αυτό……αυτή είναι η πληρωμή μου Ρένα.

Πάντως ήταν ωραία η πάσα σου, σε ευχαριστώ γιατί μου έδωσες την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Με συγχωρείς αν είμαι κάπως απότομος, κάποια στιγμή…. ναι αναγκαστικά κάποια στιγμή θα θυμηθείς τα παραπάνω…αν τα διαβάσεις και η εμφάνιση σου δεν ήταν quest.

Πολλοί που τώρα μας κατηγορούν και σκέφτονται σαν εσένα, βαρκούλες που αρμενίζουν σε καταγάλανα απάνεμα νερά θα θυμηθούν όλους όσους προειδοποιούσαν για αυτά που ετοιμάζονται στην Ελλάδα και θα πικραθούν που δεν άκουγαν στον ασύρματο τι εκκλήσεις για πιθανή σφοδρή καταιγίδα.

Και οι πρώτοι που μίλησαν για αυτά που έρχονται ήταν οι σύγχρονοι Άγιοι της Ορθοδοξίας μας. Και μας τα είπαν αυτά, μας τα περιέγραψαν με λεπτομέρειες ώστε να αναγνωρίσουμε πόσο κοντά είμαστε και να  αλλάξουμε τρόπο σκέψης, μήπως και δεν φτάσουμε ως…. εδώ …αλλά δεν.
Οπότε Ρένα, όλοι θα πικραθούμε από τις εξελίξεις, το ζητούμενο είναι να μην μείνουμε στην πίκρα, να μην μας γονατίσει και να συνεχίσουμε…γιατί μέσα από τον Γολγοθά περνάει πλέον η Ανάσταση του πλανήτη όχι μόνο της Ελλάδος, μιλώντας λοιπόν για τα μαρτυρία του Γολγοθά και τις ορέξεις του Άδη, δεν μένουμε εκεί, όχι,όμως μέσα από αυτά… αυτόματα… επιβεβαιώνεται και η ύπαρξη της Ανάστασης!

Και στην Ελλάδα εάν δεν ακουστούν τα καρφιά της Σταύρωσης.. Ανάσταση δεν έχει.

http://minitrue.gr

Share this post