Για ποιον χτυπάει το «καμπανάκι»; Ξαφνική ρωσική κίνηση (Βίντεο)

Για ποιον χτυπάει το «καμπανάκι»; Ξαφνική ρωσική κίνηση (Βίντεο)

Για ποιον χτυπάει το «καμπανάκι»;

Η ξαφνική ρωσική κίνηση στις Κουρίλες Νήσους, σόκαρε το Τόκιο. Τα αμφισβητούμενα νησιά για τα οποία οι δύο χώρες βρίσκονται σε «κατάσταση πολέμου», εξακολουθούν να προκαλούν σοκ.

Οι Ρώσοι σχεδιάζουν να εξοπλίσουν τις νήσους. Ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν πυραύλους Bastion για να αποκρούσουν τυχόν ιαπωνική επίθεση, από την θάλασσα. Οι συγκεκριμένοι ρωσικοί πύραυλοι, μπορούν να διανύσουν πάνω από 300 χιλιόμετρα.

Η εγκατάστασή τους, θα γίνει στο νησί Paramushir και στο νησί Matua. Οι Ρώσοι ενισχύουν την άμυνά τους, για να προστατέψουν την θάλασσα του Όχοτσκ (Okhotsk) και τις πυρηνικές τους δυνάμεις.

Σίνζο και Πούτιν θα συναντηθούν για να συζητήσουν. Ο Ρώσος πρόεδρος συζητάει δια των… όπλων. Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να εξοπλίσει τα αμφισβητούμενα νησιά ΤΩΡΑ. Κάτι συμβαίνει και δεν μας το λένε. Να είστε σίγουροι ότι οι κινήσεις της Μόσχας, είναι υπολογισμένες.

Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη!

Οι κουρίλες νήσοι χωρίζουν την Οχοτσκική θάλασσα από τον βόρειο Ειρηνικό. Αποτελείται από συνολικά 56 ηφαιστειογενή νησιά. Ανήκουν στην Ρωσία αλλά η Ιαπωνία διεκδικεί τα νησιά Ιτουρούπ, Κουνασίρ, Σικοτάν και τις νησίδες Χαμπομάι. Οι Ρώσοι, μετά το τέλος του Β’ΠΠ προσάρτησαν αυτά τα τέσσερα νησιά και έκτοτε οι δύο χώρες βρίσκονται σε «κατάσταση πολέμου».

Στις κουρίλες νήσους υπάρχουν άφθονα κοιτάσματα πετρελαίου!

Photo:pexels

el.gr

Share this post