Για Ώρα Αναγκης…

Για Ώρα Αναγκης…

Να το πούμε διαφορετικά…προμηθεύσου και καύσιμα!

Σε μια συνομιλία που είχα με μία πολύ καλή κυρία για τις εξελίξεις γενικά και ειδικά για την Ελλάδα, άκουσα κάτι πολύ όμορφο.

Επικίνδυνα όμορφο θα έλεγα.

Στη πρόταση μου να έχει μερικές προμήθειες στο εξοχικό της το επόμενο διάστημα, μου είπε το εξής “Άντε καλέ, να έχω εγώ και να μην έχουν οι άλλοι; Δεν μπορώ, όπου οι άλλοι και εγώ.”

Η πρόταση αυτή της κυρίας δείχνει ότι υπάρχουν εκπληκτικοί άνθρωποι, δείχνει ότι υπάρχει και θα υπάρχει στα δύσκολα και στη μαυρίλα.. φως….αλληλεγγύη…ανθρωπιά αλλά ταυτόχρονα δείχνει και… κάτι επικίνδυνο.

Ότι δεν ξέρουμε τις αντοχές μας, δεν έχουμε τεστάρει τις αντιδράσεις μας κάτω από ακραίες συνθήκες και ακόμη χειρότερα, δεν έχουμε λάβει στα σοβαρά ότι αυτές οι συνθήκες πλησιάζουν επικίνδυνα την Ελλάδα.

Και όταν λέμε ακραίες το εννοούμε.!

Η απάντηση μου στην ώριμη αυτή παρατήρηση είναι ότι δεν αποθηκεύουμε 5 λιτρα κάυσιμο ή 2 πακέτα μακαρόνια αποκλειστικά μόνο για εμάς.

Το κάνουμε για εμάς, ναι, ώστε να αποφύγουμε το αρχικό σοκ, τον αιφνιδιασμό, τον πανικό, συναισθηματικές τοποθεσίες που δεν είναι καλοί σύμβουλοι για τις ώρες εκείνες αλλά αυτή η προετοιμασία θα μας δώσει την απαραίτητη, ψυχική κυρίως, δύναμη ώστε να στηρίξουμε και τους δίπλα μας…. που αυτή τη στιγμή μας… κοροϊδεύουν.

Δεν πειράζει, άνθρωποι είναι και αυτοί, που οι σκοτεινοί δεν τους άφησαν χρόνο και μυαλό να δουν από… πόσο ψηλά έχουν σπρώξει την Ελλάδα.

Αυτό που λέμε είναι σημαντικό, η δική μας προετοιμασία θα πρέπει να έιναι τις στιγμές  εκείνες στήριγμα και για τους δίπλα μας, που θα χάσουν τον κόσμο κάτω απο τα πόδια τους.

Πάμε τώρα στο κυρίως θέμα.

Λιβύη.

Είπαμε πρόσφατα πως ετοιμάζονται να ανοίξουν τα μέτωπα. Τα πολεμικά.

Και όπως είπαμε είναι πάνω από δύο.

Το χρονικό περιθώριο που έχω εντοπίσει έχει να κάνει έως τα μέσα καλοκαιριού.

Γυρίζει κάθε τόσο η ρουλέτα, μα μοιάζει παιχνίδι στημένο, δηλαδή κάποιο χέρι δεν αφήνει την μπίλια να κάτσει και πριν κάτσει τις ρίχνει άλλη μια βόλτα και πάμε πάλι από την αρχή.

Την ημέρα όμως που θα κάτσει η μπίλια, έπειτα δεν θα έχει γυρισμό. Σε όποιο νούμερο κι αν κάτσει του καλοκαιριού, μονό ή ζυγό, μετά η μπίλια θα κάθεται μόνο σε μαύρα νούμερα.

Με βάση αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο, το παραπάνω χρονικό περιθώριο ισχύει, που σημαίνει ότι τα πράγματα κινούνται, μέχρι στιγμής, προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη έχουμε περάσει επικίνδυνα χρονικά μονοπάτια τον μήνα Απρίλη.

Είπαμε ότι ο λόγος που πήρε φωτιά η Λιβύη τώρα, 4 ημέρες μετά από την…70η συνοδό του ΝΑΤΟ στην Αμερική, θυμάσαι, είναι η συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο για τις πολεμικές προετοιμασίες-ασκήσεις.

Ας δούμε αν είχαμε δίκιο τότε ή πέσαμε έξω.

http://www.anixneuseis.gr/why-the-us-navy-has-10-ships-130-aircraft-and-9000-personnel-in-the-mediterranean/

Πακέταρε που λέμε ότι μπορεί και όσο μπορεί ο κάθε ένας από καύσιμο….θα ανέβει αποτομα και θα φτάσει πολύ πολύ ψηλά!

Το είπαμε πριν λίγο καιρό, το ξαναλέμε.

Η πετρελαϊκή κρίση πάει χέρι χέρι με την οικονομική κρίση, έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν, δεν είναι κάτι νέο που θα πρέπει να μας αιφνιδιάσει.

Ο Τράμπ ανακοινώνει στις 8 Απρίλιου ότι ο Ιρανικός στρατός είναι τρομοκράτες. Άρα βρήκαμε τον Τζόκερ από τον οποίο θα πρέπει να προστατέψει ο Μπάτμαν την Γκοθαμ.

Μετα από μερικές ημέρες, μέσα στον Απρίλιο πάλι, ναι στις 22, ο Τράμπ ανακοινώνει την απόφαση του για… κυρώσεις στις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν!

Επαναλαμβάνω Απρίλιο αυτά…

Βρήκα ένα άρθρο που είπε κάτι πολύ ωραίο και είχε ένα χάρτη.

Ο φαλακρός αετός, οι ΗΠΑ, θέλουν να μειώσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν από το 1,1 δις βαρέλια στο μισό εκατομμύριο.

Ο επόμενος γύρος κυρώσεων όμως θέλει ο αριθμός των βαρελιών, που είναι η σημαντικότερη πηγή εισοδήματος του… τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού του ΟΠΕΚ,να πέσει στο….μηδέν!

Ναι στο μηδέν.

Και για να μην φτάσει στον ουρανό το πετρέλαιο, «διασφάλισαν» δια μέσου του στρατηγού Χαφτάρ την πετρελαϊκή ημισέληνο στην Λιβύη που θα τροφοδοτήσει την αγορά με τα απαραίτητα βαρέλια.

Δηλαδή να αντικαταστήσουν για κάποιο διάστημα, το Λιβυκό με το Ιρανικό πετρέλαιο.

Για αυτό ο Χαφτάρ πολιορκεί την Τρίπολη και μάχεται τις κυβερνητικές δυνάμεις του… ΟΗΕ, ώστε να εδραιώσει την κυριαρχία του λιβυκού στρατού στα πετρελαϊκά πεδία Ras Lanuf και Es Sidr, τα οποία είναι από τα σημαντικότερα σημεία εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο και κοιτούν Μεσόγειο.

Και το Ιράν, με την σειρά του, απειλεί ότι θα κλείσει τα στενά του Ορμουζ και κανένα πλοίο της περιοχής του κόλπου δεν θα περνάει από εκεί.

Και ξέρεις… σαν να βλέπω αυτούς με τα μαύρα σακάκια καθισμένοι γύρω από γυάλινα πολυτελή τραπέζια να τρίβουν με ελπίδα τα χέρια τους ότι το Ιράν θα… κλείσει τα στενά.

Προσωπικά, με την δική μου εικόνα, θα το κάνει.

Όπως και να έχει, η παγκόσμια οικονομία εξαρτάται απόλυτα από την ενέργεια.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις σε αγαθά αν το βαρέλι ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 δολάρια εδώ στην Ελλάδα;

Θα ανατιμηθούν τα πάντα.

Αυτό, θα το συνοδεύσουν με τις ανοιξιάτικες πολεμικές διεργασίες και θα δημιουργηθεί το τεχνητό κλίμα κρίσης, παγκόσμιας κρίσης που προπορεύται του τρίτου μεγάλου πολέμου.

Δείχνω τα παραπάνω γιατί εδώ δεν μιλάνε τα έγκυρα ελληνικά ΜΜΕ για αυτό που έρχεται και ξεκινάει από τις 2 Μαΐου και μετα.

Γιατί η επίθεση στην Περσία προετοιμάζεται εντατικά!

Αυτοί που μας το παίζουν σύμμαχοι και καμαρώνουν διάφοροι Έλληνες αναλυτές και που δυστυχώς τους διαβάζει μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων, είναι αυτοί που οργανώνουν το άνευ προηγουμένου αιματοκύλισμα.

Να χαιρόμαστε τους… συμμάχους μας και τους αναλυτές μας!

ΥΓ.

Share this post