Γνωρίζει κάτι το «γεράκι»; – Κίσινγκερ: «Η σύγκρουση ΗΠΑ & Κίνας θα είναι χειρότερη από τους παγκόσμιους πολέμους»

Γνωρίζει κάτι το «γεράκι»; – Κίσινγκερ: «Η σύγκρουση ΗΠΑ & Κίνας θα είναι χειρότερη από τους παγκόσμιους πολέμους»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποιεί ότι μια καταστροφική σύγκρουση μεταξύ Αμερικής και Κίνας που θα είναι «χειρότερη από τους παγκόσμιους πολέμους» είναι αναπόφευκτη, εκτός και αν οι δύο πλευρές ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους.

Ο Κίσινγκερ έκανε τα σχόλια σε μια εκδήλωση που φιλοξένησε η Εθνική Επιτροπή για τις Σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι οι ηγέτες και στις δύο πλευρές θα συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον του κόσμου εξαρτάται από τις δύο πλευρές, να επεξεργάζονται λύσεις και να αντιμετωπίζουν τις αναπόφευκτες δυσκολίες «, δήλωσε ο Κίσινγκερ.

Μια μόνιμη σύγκρουση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου θα είναι χωρίς νικητή και θα οδηγήσει σε «καταστροφικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

«Δεν είναι πλέον δυνατό να σκεφτεί κανείς ότι η μία πλευρά μπορεί να κυριαρχήσει στην άλλη … θα είναι χειρότερη από τους παγκόσμιους πολέμους που κατέστρεψαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», είπε ο Κίσινγκερ.

Οι Η.Π.Α. και η Κίνα εμπλέκονται σε εμπορικό πόλεμο από τότε που ο Πρόεδρος Τραμπ άρχισε να επιβάλλει τιμολόγια σε χιλιάδες κινεζικά προϊόντα σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

 

美国之音中文网

@VOAChinese

“我们应该把目前的状况看作是不可避免的过渡”,美国前国务卿 14日晚在美中关系全国委员会的纽约年度晚宴上谈到当前的 状况时说。95岁的基辛格鼓励双方领导人设法解决贸易与国家安全争端,他认为“世界的未来”取决于双方的合作。 https://bit.ly/2NPMUpj 

Ενσωματωμένο βίντεο

69 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ΠΗΓΗ

Share this post