Γονείς, το νου σας! Το Fortnite κόβεται από το YouTube και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός

Γονείς, το νου σας! Το Fortnite κόβεται από το YouTube και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός

Γονείς, το νου σας! Το Fortnite κόβεται από το YouTube και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός

Το πολυσυζητημένο παιχνίδι Fortnite που παίζουν μετά μανίας τα πιτσιρίκια ανακοίνωσε χθες ότι σταματά τις διαφημίσεις στο YouTube μετά από πλήθος σχολίων που δεχόταν από παιδόφιλους

Αυτός είναι ο λόγος που το Fortnite κόβεται από το YouTube

Όπως γράφει ο βρετανικός Guardian, τα βίντεο του Fortnite δεν θεωρούνται «προβληματικά». Ωστόσο, το πρόβλημα ξεκινά από τα σχόλια των χρηστών, καθώς παρατηρήθηκε πως άγνωστοι έγραφαν προκλητικά μηνύματα δίνοντας οδηγίες για το πού να σταματούν το βίντε, ώστε να έχουν τις επιθυμητές εικόνες των παιδιών, όπως παραδείγματος χάριν όταν φαίνονταν κορίτσια να γυμνάζονται ή άλλα παιδιά να κάνουν δουλειές στο σπίτι με την οικογένειά τους.

Επειδή, ο αλγόριθμος της πλατφόρμας έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προτείνει στους χρήστες τα βίντεο βάσει των ενδιαφερόντων και των επιλογών τους, τα σχόλια από παιδόφιλους αυξάνονταν ολοένα και περισσότερο.

Εκπρόσωπος του YouTube σχολίασε την απόφαση της εταιρείας υπογραμμίζοντας ότι πολιτική της πλατφόρμας είναι να απαγορεύει οποιοδήποτε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, που θέτει σε κίνδυνο ανηλίκους θεωρείται απαράδεκτο.

«Λαμβάνουμε άμεση δράση διαγράφοντας λογαριασμούς και κανάλια, αναφέροντας οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σε δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που περιέχουν ανηλίκους. Υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και να ανιχνεύουμε τέτοια περιστατικά όσο το δυνατό γρηγορότερα», πρόσθεσε .

Το Fortnite δεν είναι ένα αθώο παιχνίδι

To Fortnite πάντως θεωρείται ένα επικίνδυνο παιχνίδι καθώς δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργούν ομάδες και να παίζουν μαζί συνομιλώντας είτε με μηνύματα είτε live με μικρόφωνο. Και όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε επαφή που έχει το παιδί μέσω διαδικτύου ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο επίδοξος «φίλος» είναι αυτός που υποστηρίζει ότι είναι. Σύμφωνα με την παγκόσμια υπηρεσία που παρακολουθεί το διαδίκτυο και τις συμπεριφορές εντός του εικονικού αυτού κόσμου, πάνω από 20 περιπτώσεις σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών συσχετίζονται με το Fortnite.

infokids.gr

Share this post