Γ. Τράγκας: Έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η ομιλία του Μπάιντεν στράφηκε κυρίως σε όσους δεν τον ψήφισαν.

Γ. Τράγκας: Έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η ομιλία του Μπάιντεν στράφηκε κυρίως σε όσους δεν τον ψήφισαν.

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε χθες 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και όλα κύλησαν ομαλά στην Ουάσιγκτον υπό τη σκιά χιλιάδων ενόπλων στρατιωτών και χωρίς την παρουσία κόσμου. Ο νέος Πρόεδρος απευθύνθηκε κυρίως σε όσους δεν τον ψήφισαν. Απέφυγε να αναφερθεί στον κύριο Τραμπ.

Ευχαρίστησε τον παριστάμενο απερχόμενο αντιπρόεδρο κύριο Πενς. Και απλά τόνισε ότι θα επιχειρήσει να επουλώσει τις πληγές του αμερικανικού έθνους. Δεν εξήγγειλε ούτε μεγάλα προγράμματα ούτε αναφέρθηκε σε ιδιαίτερους οραματισμούς. Είπε απλά ότι πρόκειται να αποκαταστήσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους γνωστούς παραδοσιακούς συμμάχους της Αμερικής. Όλη η ανθρωπότητα ευχήθηκε στον κύριο Μπάιντεν να επιτύχει στην αποστολή του για να βρει ο κόσμος και πάλι την κανονικότητα της λειτουργίας του και οι όλοι άνθρωποι την πραγματική ζωή τους.

Έκανε εντύπωση πάντως το γεγονός ότι η ομιλία του στράφηκε κυρίως όχι σε όσους τον ψήφισαν, αλλά σε όσους δεν τον ψήφισαν. Ήταν ένα σημάδι για τον διχασμό της κοινής γνώμης που επικρατεί στην Αμερική και για την γνώμη που έχει η πλειοψηφία των Αμερικανών για τη γνησιότητα ή όχι του αποτελέσματος αυτών των εκλογών.

Ας μην ξεχνάμε ότι ένα 56%, σύμφωνα με τα γκάλοπ που μεταδίδονται, πιστεύει ότι κάτι συνέβη στις τελευταίες εκλογές που ανέδειξαν τον κύριο Μπάιντεν 46ο Πρόεδρο.

crashonline.gr

Share this post