Γ. Τράγκας: Δώσαμε τμήμα της ιστορίας μας στους Σκοπιανούς οι οποίοι αργότερα θα επανέλθουν με αλυτρωτικούς αγώνες – Άναυδο το πανελλήνιο παρακολούθησε την υποδοχή που επεφύλαξε ο πρωθυπουργός στον Ζάεφ.

Γ. Τράγκας: Δώσαμε τμήμα της ιστορίας μας στους Σκοπιανούς οι οποίοι αργότερα θα επανέλθουν με αλυτρωτικούς αγώνες – Άναυδο το πανελλήνιο παρακολούθησε την υποδοχή που επεφύλαξε ο πρωθυπουργός στον Ζάεφ.

Γράφει ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Αρχίζω να πιστεύω, να βεβαιώνομαι ότι οι αρχαίοι θεοί, οι θεοί του Ολύμπου έχουν οργιστεί με τη συμπεριφορά των απογόνων τους. Έχουν θυμώσει πάρα πολύ με τον τρόπο που συμπεριφερόμεθα τόσο στην ιστορία μας όσο και στην πατρίδα μας. Δεν μας έφταναν οι φωτιές εκεί στη Μόρια, δεν ήταν αρκετές οι προκλήσεις των Τούρκων και η περιπλάνηση του Όρουτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν επαρκούν τα ακραία και ισοπεδωτικά για την οικονομία μέτρα απέναντι στον covid19, τώρα έρχεται στη ζωή μας και ο «Ιανός». Ένας κυκλώνας που φέρνει τις προσεχείς ώρες, όπως λένε οι μετεωρολόγοι, διακόσιους τόνους νερό βροχής ανά στρέμμα. Κάποιος ή κάποιοι ανάμεσά μας είναι πολύ γκαντέμηδες, πολύ γρουσούζηδες. Ουδέποτε στη μνημονιακή πορεία μας συγκεντρώθηκαν μαζί τόσες καταστροφές: πανδημία, παρατεταμένη κρίση στο Αιγαίο, βαθύτατη οικονομική ύφεση, και πανελλήνια αγωνία για το αύριο, για τις επόμενες γενεές. Ο «Ιανός», η θεομηνία, είναι κερασάκι σε αυτήν την τούρτα με τη απαίσια γεύση για όλους μας.

 

Πλησιάζει η στιγμή που θα ζητήσουμε έλεος όχι μόνο από τον θεάνθρωπο αλλά και από τους παλαιούς

θεούς. Όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν ήμεθα απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Υπάρχουν διακοπές και μεταλλάξεις στον γενετικό μας κώδικα. Δεν μοιάζουμε καθόλου με εκείνους που πολέμησαν στις Θερμοπύλες, στον Μαραθώνα και στη Σαλαμίνα. Δεν έχουμε κανένα χαρακτηριστικό των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι ηγέτες μας πουλάνε εύκολα την ιστορία ή τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι όνειδος, είναι ντροπή αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

 

Άναυδο και σαστισμένο το πανελλήνιο παρακολούθησε την υποδοχή που επεφύλαξε ο πρωθυπουργός στον κ Ζόραν Ζάεφ. Έμειναν με το στόμα ανοιχτό οι Έλληνες ακούγοντας τον κ Ζάεφ να πλέκει το εγκώμιο του κ Μητσοτάκη και να αποκαλύπτει πόσο σκληρά αγωνίστηκε για να του ανοίξει τον Ευρωπαϊκό δρόμο και να πείσει τον κ Μακρόν να άρει το εμπάργκο. Οι Γάλλοι, τελικά, είναι πιο φιλέλληνες, πιο Έλληνες από τα μέλη της πολιτικής ελληνικής ηγεσίας. Ο κ Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε με την έλευσή του στην Αθήνα ότι ο κ Μητσοτάκης δεν υπήρξε ποτέ αντίθετος με όσα έκανε ο κ Τσίπρας για να φτάσει στη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής, «Μακεδόνα» πρωθυπουργού. Κάτι που θύμισε έντονα τις κατηγορηματικές δηλώσεις του κ Μητσοτάκη ότι αυτός ουδέποτε θα υποδεχθεί Σκοπιανό ως «Μακεδόνα» πρωθυπουργό.

Δυστυχώς, η περιοχή του Εφιάλτη, των «νενέκων» και του «γιοκαρίνου», η περιοχή των Χριστοφοράκων, των ταγματασφαλιτών και των κουκουλοφόρων που παρέδιδαν Έλληνες στα κολαστήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα των Γερμανών, δεν άλλαξε ποτέ. Ήδη ο κ Τσίπρας και όσα έκανε αποτελούν όαση διπλωματίας και αναψυκτήριο πολιτικής μπροστά σε αυτά που κάνει ή φέρνει ο κ Μητσοτάκης. Δεν υπερβάλλω και δεν επιθυμώ να αδικήσω κανέναν. Η πατρίδα τα τελευταία 10-11 έτη υπέστειλε τη σημαία της, παρέδωσε για 100 χρόνια όλους τους εθνικούς πόρους στις οικονομικές δυνάμεις κατοχής, δέχθηκε ως κοινή μπανανία να καταβάλλει πλεονάσματα 3,5% και 2% μέχρι το 2060 στις περίφημες δάνειες δυνάμεις και μετεβλήθει σε γερμανικό προτεκτοράτο παραδίδοντας τη πολιτική και εθνική βούλησή της στο Βερολίνο.

Όλοι οι γείτονες κέρδισαν και κερδίζουν στα πλαίσια μιας βαθμιαίας εθνικής συρρίκνωσης που καθοδηγεί το Βερολίνο και ορισμένα ανθελληνικά κέντρα, όπως αυτό του Σόρος. Η πατρίδα μας, άνευ υποδομών, μετατράπηκε ως προθάλαμος υποδοχής και στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Οι απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν Έλληνες και μετανάστες έγιναν κολοσσιαία μπίζνα για ξένους, Έλληνες και Σόρος. Η ζωή των Ελλήνων εισήχθη σε αλλεπάλληλα ηλεκτροσόκ και ακόμη εφαρμόζονται επάνω μας πειράματα, μέθοδοι της σχολής του Σικάγου αλλά και ελέγχου των πληθυσμών.
Οι νέοι μας μετανάστευσαν. Το δημογραφικό κορυφώθηκε, και προκειμένου να γίνουμε ακόμη μικρότεροι, χρυσοπληρωμένοι ιατροί μας συστήνουν να κάνουμε «κοινωνικές φούσκες»,δηλαδή να μην επικοινωνούμε μεταξύ μας για να μην κολλήσουμε ασυμπτωματικό covid19. Γιατί στα 100 κρούσματα τα 99 και βάλε είναι ασυμπτωματικά.

Δώσαμε τμήμα της ιστορίας μας στους Σκοπιανούς οι οποίοι αργότερα θα επανέλθουν με αλυτρωτικούς αγώνες και θα ζητήσουν και την νότια Μακεδονία. Ανοίξαμε τον ευρωπαϊκό δρόμο στους Αλβανούς και εκείνοι νοικιάζουν στρατιωτικές βάσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ήδη η Άγκυρα έχει δύο από την Κέρκυρα και τα Διαπόντια νησιά. Η χώρα διακατέχεται ήδη από ένα «φιλανδικό σύνδρομο» απέναντι στην Τουρκία, που καλλιεργήθηκε από πολιτικούς και κανάλια τουρκικής κουλτούρας και τηλεοπτικών σκουπιδιών, που ναρκώνουν τη μέση σκέψη και αφοπλίζουν τις αντιστάσεις των Ελλήνων. Η Αλβανία θα γίνει ευρωπαϊκή χώρα και μέσα στους κόλπους της Ευρώπης υποκινούμενη από την Άγκυρα θα διεκδικήσει τμήματα της λεγόμενης Τσαμουριάς, δηλαδή των ηπειρωτικών εδαφών μας. Σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία θα δώσει έδαφος και περισσότερες βάσεις για τον τουρκικό στρατό, ώστε να έχουμε τον εχθρό και στα νώτα μας.

Από χθες έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διεξάγει απευθείας διάλογο με τους Τούρκους υπό το βλέμμα της κ Μέρκελ. Παρά τη βούληση των Γάλλων και των Αυστριακών, που θέλουν να επιβληθούν κυρώσεις στους Τούρκους, οι Γερμανοί οδηγούν τα πράγματα εκεί που θέλουν,δηλαδή να πάρει λάφυρα ο Ερντογάν, ο μεγάλος πελάτης τους. Η Γερμανίδα υπάλληλος της κ Μέρκελ, η κ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της αρνήθηκε την επιβολή κυρώσεων, και με έμφαση είπε ότι προηγείται ο διάλογος.

Είναι οφθαλμοφανές ότι αφού πάρει ορισμένα πράγματα η Τουρκία, τα υπόλοιπα θα παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η συρρίκνωση, ο ακρωτηριασμός των σημερινών εθνικών δικαιωμάτων είναι εμφανής. Θέλω για δύο λεπτά να παρακολουθήσετε τη σκέψη μου: Μητσοτάκης και Γερμανοί με συναίνεση των κομμάτων του περίφημου συνταγματικού τόξου επιλέγουν ως ΠτΔ μια ανύπαρκτη πολιτική προσωπικότητα η οποία δεν έχει κανένα βάρος και καμία δυναμική στον πολιτικό κόσμο της μπανανίας. Υπήρξε μια «βίδα» στο σύστημα. Ο κ Μητσοτάκης δεν θέλει να έχει Πρόεδρο που να συγκαλεί Συμβούλια Πολιτικών Αρχηγών για θέματα υψίστης εθνικής σημασίας. Θεωρεί τυπικό και ανενεργό το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Όπως είπε, το Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί μόνο για επικύρωση των αποφάσεων της κυβέρνησης, δηλαδή των δικών του, δηλαδή του Βερολίνου. Η Γερμανία που ωθεί τις διαπραγματεύσεις να γίνουν υπό το βλέμμα το δικό της, έτσι ώστε να είναι όχι μόνο συζήτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρώπης και Άγκυρας με θέμα τα νότια σύνορα της Ευρώπης. Δηλαδή θα ακούσουμε αύριο ότι προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας περιφερειακής δύναμης, όπως η Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία σταθερή για το μεταναστευτικό και τους φυσικούς πόρους Αιγαίου και Αν. Μεσογείου, θα πρέπει να δοθούν κάποια πράγματα από το Αιγαίο, θάλασσα, αέρας και έδαφος στην Τουρκία που έχει μεγάλη ακτογραμμή στη Μεσόγειο.

Τα νότια σύνορα της Ευρώπης, όμως, είναι η Ελλάδα. Επομένως η χώρα μας πρέπει να δώσει κάτι από τα εδάφη της από το Αιγαίο στη Τουρκία, ώστε να ηρεμήσουν οι σχέσεις Βρυξελλών με την Άγκυρα. Αυτές οι παραχωρήσεις μπορεί να προβλέπουν και θέματα της Θράκης και θέματα της Κύπρου. Επίσης, μπορεί να είναι σε πρώτη φάση η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και σε δεύτερη μια απόφαση διεθνούς δικαστηρίου που θα εκσυγχρονίσει τη Λοζάνη και θα μοιράζει μεταξύ Ελλάδος και Τουρκιάς νησιά και βραχονησίδες που δεν περιγράφηκαν με σαφήνεια στη Λοζάνη. Από χθες ο τουρκικός τύπος γράφει ότι «ανοίξαμε την πόρτα της Λωζάνης».

Με τον covid 19 ως εργαλείο τρόμου και ελέγχου παίχτηκαν, σε παγκόσμια κλίμακα και όχι μόνο εδώ, διάφορα πολιτικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια

Ας τα αφήσουμε στην μπάντα τις υπερβολές και τα παραμύθια. Ας μην καταστρέψουμε άλλο τη ζωή μας και τις ζωές των παιδιών μας. Αρκετό τηλεοπτικό big brother έχουμε. Δεν χρειάζεται να γίνουμε όλοι μέλη του σπιτιού του Big Brother. Σε παγκόσμια κλίμακα είναι πλέον αντιληπτό ότι ο covid19 φεύγει και ολοένα και περισσότερο εμφανίζεται ασυμπτωματικώς. Στατιστικά, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική και αλλού που θερίζουν τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος, ο κορονοϊός είναι ανύπαρκτος. Ο ΠΟΥ με ανακοίνωσή του συστήνει σε όλους τους πολίτες του κόσμου να κάνουν φέτος το σύνηθες εμβόλιο κατά της γρίπης, ειδικά η σύσταση απευθύνεται σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Δηλαδή, ο ΠΟΥ, λόγω μη παραγωγής συγκεκριμένου εμβολίου, συστήνει το προηγούμενο ως ικανό σε μεγάλο ποσοστό να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού. Εδώ στην Ελλάδα η οικονομία καταστρέφεται, και όσοι ασχολούνται πολύ με τα δίκαια της Τουρκίας και την τυφλή υπακοή στη φίλη Γερμανία, ασχολούνται με ανύπαρκτες συνωμοσίες και κατηγορούν τις μανάδες των παιδιών, επειδή αρνούνται να τυλίξουν τα παιδιά τους σε μάσκες-τραπεζομάντηλα. Όπως και σε προηγούμενες επιδημίες ή θανατηφόρους ιούς όπως ο MERS και ο SARS, η σχολαστική καθαριότητα, το αντιγριπικό εμβόλιο, το καθιερωμένο εδώ και χρόνια εμβόλιο για πνευμονόκοκκο, το να μην βήχεις ή φτερνίζεσαι πάνω στον άλλο, είναι τα πλέον κλασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης. Ο διαβητικός και ο καρδιοπαθής, ο ηλικιωμένος, απέφευγε και στο παρελθόν τους πολυσύχναστους χώρους, επομένως, και με βάση όσα διεθνώς συστήνονται και αποκαλύπτονται, δεν είναι ανάγκη να καταστρέψουμε την εναπομείνασα οικονομία μας και να πανικοβάλλουμε περισσότερο τους ανθρώπους που ήδη διαισθάνονται ότι η μεγιστοποίηση όλων αυτών των προβλημάτων αποσκοπεί σε άλλους λόγους.

Με τον covid19 ως εργαλείο τρόμου και ελέγχου παίχτηκαν, σε παγκόσμια κλίμακα και όχι μόνο εδώ, διάφορα πολιτικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια. Αποτέλεσε και αποτελεί «όπλο» εναντίον του αμερικανικού προέδρου από τους αντιπάλους του. Οι επιχειρήσεις, οι συνεργαζόμενοι με το Πεκίνο εφοπλιστές, που κατέχουν και ελέγχουν τηλεοπτικά μέσα συνόδευσαν τον ιό με εικόνα από νοσοκομεία και νεκροταφεία και έστειλαν την εικόνα μέσα στα σπίτια μας. Ο covid19 χτύπησε κυρίως φτωχούς ανθρώπους που δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ούτε ασπιρίνη. Εκεί είχαμε τους πολλούς θανάτους. Αποκαλύφθηκε ότι η ανθρωπότητα δεν επενδύει πολλά λεφτά στα συστήματα υγείας και στην πρόληψη.

Αντίθετα, οι ισχυροί βγάζουν δισεκατομμύρια από τα εμβόλια και τα φάρμακα για ιούς που δραπετεύουν είτε από νυχτερίδες είτε από μυρμηγκοφάγους είτε από βιολογικά εργαστήρια όπως αυτό της Γιουχάν. Ακολουθούν κάποιοι ασπρομάλληδες κύριοι που η περιουσία τους διπλασιάστηκε την εποχή της πανδημίας και αναφέρομαι σε περιουσίες δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ευρώ. Χαίρομαι που ο κ Τσιόδρας αποδεικνύει ότι έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης ως άνθρωπος και επιστήμων και οικογενειάρχης αποσυρόμενος από το κάδρο της «ιατρικής τυραννίας». Αντιθέτως, πικραίνομαι και ξαφνιάζομαι από την μωρία του κ Μαγιορκίνη ή του κ Σύψα που δεν αντιλαμβάνονται τη γελοιότητα που εμφανίζουν και τον καγχασμό που προκαλούν όταν άλλα έλεγαν χθες και άλλα σήμερα.

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: «Ζόραν, η Συμφωνία έγινε. Να κάνουμε τώρα δουλειές, να συνεργαστούμε»

Εκτός από τα εκατομμύρια που διανέμονται για άχρηστες μάσκες πρόκειται να δώσουν 200 εκατ. Για κλειστές δομές φιλοξενίας. Ένα μέρος από αυτά είναι ντελίβερι σε γνωστούς εργολάβους οι οποίοι ήδη έχουν πουληθεί σε ξένες εταιρίες. Όλο το εργολαβικό δίκτυο της χώρας περνάει σε μεγάλες Ολλανδικές, Γερμανικές και γαλλικές εταιρίες. Όλοι οι εναπομείναντες πλούσιοι πουλάνε ή σκέφτονται να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους σε πλουσίους των κρατών που μας δάνεισαν.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του κ Ζάεφ στο CNNGreece μίλησε για την συνεργασία με τον Μητσοτάκη:

-Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε ταχθεί ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύετε ότι τώρα μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί του παραγωγικά για την εφαρμογή της Συμφωνίας;
-Το πιστεύω πολύ. Μέχρι τώρα είχα την ευκαιρία να κάνω δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό. Μου είπε: «Ζόραν, η Συμφωνία έγινε. Να κάνουμε τώρα δουλειές, να συνεργαστούμε, να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας, αφού είμαστε γείτονες».

«Η Ελλάδα μπορεί να μας βοηθήσει πολύ γιατί έχει αναπτυγμένη οικονομία. Γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών διάκειται θετικά για το λαό της Βόρειας Μακεδονίας.
Δεν έχουμε συμφωνία μόνο για το όνομα, αλλά και για στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών. Η Ελλάδα μέσω του ΝΑΤΟ επιτηρεί τον εναέριο χώρο μας. Οπότε φροντίζετε για την ασφάλεια μας. Είμαστε μαζί και αυτό ελπίζω να δημιουργήσει θετική ατμόσφαιρα για τους επενδυτές. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ θετικός σε αυτό γιατί είναι αφοσιωμένος στην οικονομία.
Αλλά και στο υγειονομικό επίπεδο, οι υπουργοί Υγείας των δύο χωρών έχουν απευθείας επικοινωνία και ανταλλάσσουν εμπειρίες για τις βέλτιστες πρακτικές απέναντι στον κορονοϊό. Όλη αυτή τη συνεργασία θα φέρει περισσότερη ευημερία.»

Οι επιτροπές.

-Τελευταία ερώτηση γιατί ξέρω ότι ο χρόνος σας είναι λιγοστός. Εκτιμάτε ότι τώρα θα κινηθούν γρηγορότερα οι δύο επιτροπές που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, για τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα;
-Ναι. Οι επιτροπές σχηματίστηκαν και άρχισαν να δουλεύουν. Έχουν μπροστά τους 1,5 χρόνο για να καταλήξουν σε συμφωνία. Η επιδημία του κορωνοϊού δεν θα τις καθυστερήσει γιατί έχουν τα εργαλεία των τηλεδιασκέψεων για να συνεδριάζουν.
Θα συνεχίσουν τη δουλειά από εκεί που σταμάτησε.
Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα βρούμε τις λύσεις για να ανοίξουμε το διάδρομο της συνεργασίας και να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

crashonline.gr

Share this post