Γ. Τράγκας: θα χρειαστούν 4 με 5 χρόνια για να φτάσει η οικονομία μας στο προ- lockdown επίπεδο.

Γ. Τράγκας: θα χρειαστούν 4 με 5 χρόνια για να φτάσει η οικονομία μας στο προ- lockdown επίπεδο.

Τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια θα χρειαστούν για να φτάσει η Ελλάδα στην προ- κορονοϊού εποχή. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Τράγκας μιλώντας στον Ελλάδα FM 94,3 σχολιάζοντας παράλληλα την επικαιρότητα και τα τεκταινόμενα στον Τύπο.

Απόσπασμα από την παρέμβαση του Γιώργου Τράγκα στη ραδιοφωνική εκπομπή της Γεωργίας Σκιτζή στον ΕΛΛΑΔΑ FM 94,3.

«Στην Ελλάδα συμβαίνει ό,τι συνέβαινε πάντα. Πρώτη φορά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε πρωθυπουργός να καταστρέψει την οικονομία της χώρας του. Είναι ο ταχύτερος χρόνος καταστροφής μιας οικονομίας. Για να αναταχθεί όμως αυτή η οικονομία θέλει πολλά χρόνια.

Εάν δεν αφήσουν ελεύθερο τον κόσμο να εργαστεί και δεν τον βοηθήσουν, υπολογίζω ότι χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια για να φτάσουμε στο προηγούμενο επίπεδο την οικονομία μας, πριν δηλαδή από το lockdown.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με την τακτική της το προηγούμενο διάστημα, μας κράτησε ασφαλείς. Που είμαστε όμως ασφαλείς; Και σε τι; Είμαστε ασφαλείς επειδή δεν έρχονται έσοδα στην Ελλάδα;

Μια χώρα ζει όταν εργάζονται οι κάτοικοι της. Μια χώρα έχει υγεία, όταν μπορούν οι κάτοικοι να πληρώσουν το φαγητό των παιδιών τους, τα ενοίκια τους, τις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Όταν μπορούν να γυρίσουν το μήνα όπως λέμε. Όταν δε μπορούν, ποια είναι η ασφάλεια ;

Ποια είναι η ασφάλεια που παρέχεται; Θέλω να μου απαντήσουν και οι έγκριτοι συνάδελφοι.  Ποια ασφάλεια έχει ο Έλληνας άνεργος τώρα;

Μπορεί να μας πει η κα. Κοσιώνη, που μετέδιδε με έμφαση και τρομοκρατούσε τον κόσμο, πόσα εκατομμύρια Έλληνες νιώθουν ασφαλείς σήμερα;

Μπορεί να μας πει ο φίλος μου ο κ. Στραβελάκης, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ ο οποίος πήρε 1,5 εκατομμύριο σύμφωνα με τα γραφόμενα, πόσο ασφαλείς είναι οι Έλληνες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους σε όλη τη χώρα;  Διότι τα κανάλια δεν έχασαν χρήματα. Σύμφωνα με τη λίστα πήραν πολλά χρήματα, δεν έκαναν δωρεάν την καμπάνια.

Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανε και έσπευσε να επιστρέψει τα κρατικά κονδύλια ο κ. Μαρινάκης. Πρώτον, γιατί όπως λέει και η ανακοίνωση του, διαφωνεί ριζικά με το ντελίβερι που έγινε. Διαφωνεί δηλαδή με το γεγονός, ότι ο ΣΚΑΙ πήρε διπλάσια σχεδόν λεφτά από το MEGA και την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ και ταυτόχρονα προβάλλει ως επιχείρημα το γεγονός ότι τα φύλλα του, δηλαδή «Το Βήμα» και «Τα Νέα», έγραψαν ένα πλήθος άρθρων για τον ιό. Είναι αλήθεια. Επέστρεψε όμως τώρα τα χρήματα, γιατί βλέπει και πώς διανεμήθηκαν. Άρα το συγκρότημα του κ. Μαρινάκη καταγγέλλει την κυβέρνηση,  ότι κάνει αδιαφανή πράγματα. Και εν τέλει λέει, ότι δεν είναι δίκαιη η κυβέρνηση, όσον αφορά το «κέικ» που μοίρασε. Μεγάλοι και μικροί, επιστρέφουν τώρα τα χρήματα τους. Οι μεν μικροί, γιατί κατάλαβαν ότι πήραν δυο με τρία χιλιάρικα και συνέβαλαν στην καταστροφή του τόπου, οι δε μεγάλοι, διότι υπάρχει μια δυσφορία όσον αφορά την αγάπη που δείχνει η κυβέρνηση και τη φιλία, στα διάφορα μεγάλα μέσα που τη στηρίζουν.

Οι έχοντες τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης τώρα θα δυσφορήσουν. Τώρα θα αρχίσουν να λένε, όπως το συγκρότημα του κ. Μαρινάκη, γιατί αυτός και όχι εγώ; Για να εισπράττουν την απάντηση: « Λόγω τηλεθέασης».

Η διαφημιστική που μοίρασε το πακέτο το έκανε όπως της είπαν, αλλά θα  ισχυριστεί, ότι το έκανε βάσει τηλεθέασης.

Η ουσία όμως είναι  ότι το πακέτο αυτό θα μπορούσε να διανεμηθεί δωρεάν, όπως όλα τα κοινωνικά μηνύματα, όπως φώναζα εγώ εξαρχής. Όταν όμως το έλεγα εγώ, κάποιοι πήραν 220.000 ευρώ- σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα -και με έδιωξαν. Έχασα το τηλεοπτικό μου πρόγραμμα και υπέστην σοβαρές οικονομικές απώλειες, γιατί εγώ δεν έπαιρνα μισθό, έπαιρνα διαφημίσεις στην τηλεοπτική μου εκπομπή.

Δεν έχει όμως μόνο ο κ. Μητσοτάκης ευθύνη, έχουν και οι λοιμωξιολόγοι. Κατέστρεψαν τον τόπο. Κατέστρεψαν τη χώρα για πολλά χρόνια. Κατέστρεψαν την οικονομία. Διότι με πρόσχημα το ευάλωτο της τρίτης ηλικίας, κατέστρεψαν τους νέους ανθρώπους και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις και στα καταστήματά τους. Αυτό που έκανε η ομάδα Τσιόδρα είναι ασύλληπτο.

Και μάλιστα οι λοιμωξιολόγοι, έχουν τη βασική ευθύνη. Διότι η κυβέρνηση  κρύβεται  πίσω από την πρόταση τους.  Όταν η κυβέρνηση επιβάλει ένα μέτρο όπως  μη διαδηλώνετε ή μείνετε σπίτι ή μην έχετε εργασία κλπ, έρχεται και λέει: «Ρώτησα τους λοιμωξιολόγους».

Δηλαδή ο κ. Τσιόδρας, πρέπει να το καταλάβει, πρέπει να του το πουν, ότι είναι υπεύθυνος για την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Δεν βγάζεις από τα χειρουργεία καρδιοπαθείς και καρκινοπαθείς, επειδή εκτιμάς ότι θα έχεις κάποιους νεκρούς από τον covid. Εάν η πλάστιγγα δείχνει ότι θα χάσεις κάποιους ανθρώπους από άλλες ασθένειες ή τη φτώχεια που είναι η πρώτη αιτία θανάτου, περιορίζεις την κίνηση των ανθρώπων, αλλά δεν κάνεις lockdown. Ουδέποτε σε γρίπη στο παρελθόν η ανθρωπότητα, πάγωσε το χρόνο.

Είναι πολιτική ντροπή, να δίνεις από τα ταμεία του ρημαγμένου ελληνικού κράτους εκατομμύρια εκατομμυρίων στα ΜΜΕ για τη μετάδοση ενός κοινωνικού μηνύματος, που θα έπρεπε να γίνει δωρεάν. Ας μην κομπάζει ο κ. Μητσοτάκης όταν πηγαίνει και εγκαινιάζει κάτι που θα το δούμε μετά από χρόνια, όπως το καζίνο στο Ελληνικό. Μπορεί να ήταν μικρό παιδί ο κ. Μητσοτάκης αλλά μου θύμισε τον Παττακό επί  Χούντας  που με ένα μυστρί στα χέρια θεμελίωνε τα διάφορα δημόσια έργα, στην Επταετία!»

crashonline.gr

Share this post