Γ. Τράγκας: Οι Γερμανοί κουβεντιάζουν έναν μεγάλο ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας και ο Μητσοτάκης παραμένει σιωπηλός

Γ. Τράγκας: Οι Γερμανοί κουβεντιάζουν έναν μεγάλο ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας και ο Μητσοτάκης παραμένει σιωπηλός

Η Ευρώπη, η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη έκανε την επιλογή της. Κράτησε τις οικονομικές σχέσεις και τα οφέλη με την Άγκυρα και εγκατέλειψε τον εταίρο και σύμμαχο που λέγεται Ελλάδα. Αυτή η τελευταία αδιάφορη στάση, η επιλογή του «όχι κυρώσεις» απέναντι στην προκλητικότητα των Τούρκων, απέδειξε ότι η Ευρώπη παζαρεύει στα παρασκήνια τα Νότια σύνορά της, δηλαδή τα σύνορα της Ελλάδος.

 

Πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι το Βερολίνο, με συμμετοχή εκπροσώπων του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζητά όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας και εξετάζει πόσες μπορεί να είναι οι άμεσες υποχωρήσεις της Ελλάδος και πόσες μπορούνε να πάνε στο Διεθνές Δικαστήριο επ’ ωφελεία της Τουρκίας. Όπως μαθαίνω, οι Γερμανοί κουβεντιάζουν έναν μεγάλο ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας αναζητώντας τα διπλωματικά τρικ που θα βγάλουν λαγούς από το καπέλο των συζητήσεων, χωρίς να αντιληφθεί το πλατύ κοινό πώς έγινε το κόλπο.

 

Ο Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει. Αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη ότι καθοδηγείται πλήρως από την Γερμανική Καγκελαρία. Ούτε ψέλλισε ούτε φώναξε εναντίον της ανθελληνικής στάσης των Ευρωπαίων. Ούτε κατήγγειλε ευθέως το Βερολίνο για την καθοδήγηση όλων των κρατών της Γηραιάς Ηπείρων εναντίον της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλλει τον κύριο Δένδια να ψιθυρίζει, να μουρμουρίζει εναντίον της ανθελληνικής στάσης των Ευρωπαίων, αλλά ο ίδιος, όπως πάντα, δεν έκανε ούτε ένα παράπονο για την φιλοτουρκική στάση των Γερμανών. Παραμένει σιωπηλός μιλώντας δήθεν για τον covid19, ενώ διακυβεύονται ύψιστα εθνικά συμφέροντα. Αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι υπάλληλος της Καγκελαρίας, και ότι, προκειμένου να είναι πρωθυπουργός, δέχεται καθημερινές ταπεινώσεις σε βάρος της χώρας, χωρίς ποτέ να ασκεί βέτο ή να καταγγέλλει την γερμανική πολιτική.

Δεν τον ενοχλεί απολύτως τίποτα. Ακόμη και όλοι οι Τούρκοι να περάσουν και να φτύσουν έξω από το Μαξίμου, αυτός θα αναρωτηθεί αν έβρεξε δυνατά ή αν έχουμε ακραίο καιρικό φαινόμενο. Έχει τόσο γερμανική ψυχή και καρδιά, είναι τόσο δεμένος χειροπόδαρα με την Γερμανία που, όταν θα υπογράψει τις παραχωρήσεις, θα ζητήσει στυλό κατασκευασμένο από την Siemens ή άλλη γερμανική πολυεθνική.
Όλες οι μάσκες έπεσαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Η Ελλάδα οδηγείται ως πρόβατο σε σφαγή έχοντας πρωθυπουργό έναν πολιτικό που θεωρεί την εθνική ταπείνωση πρωθυπουργική υποχρέωση. Η Ευρώπη, όπως έλεγε ο πατέρας του, θα ξαναμοιράσει το Αιγαίο. Θα δοθεί στην Τουρκία ένας μεγάλος αριθμός νησιών που δεν έχουν περιγραφεί στη Συνθήκη της Λοζάνης. Η Τουρκία θα επεκταθεί προς δι’ ημάς. Και θα κυκλώσει ακόμα περισσότερο την μικρή Ελλάδα.

Είναι εκπληκτικό ότι η Αμερικανική Γερουσία επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία χωρίς η Γερμανία να πει λέξη. Έμεινε σιωπηλή η Γερμανία της Ατλαντικής Συμμαχίας που πληρώνει ελάχιστα για την αμυντική ομπρέλα, που της παρέχουν οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Γαλλία και άλλα κράτη που βάζουν περισσότερα από τη Γερμανία στο ταμείο του ΝΑΤΟ, για να λειτουργήσει η Συμμαχία.

Είναι πραγματικά οξύμωρο ότι η Γερμανία και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που εξοπλίζουν και πουλάνε όπλα στον Ερντογάν, δεν θυμώνουν ούτε οργίζονται για τα S-400 που αγόρασε από τη Μόσχα. Αντίθετα, τον κάνουν «αστακό» απέναντι στην μικρή Ελλάδα που αποτελεί το νοτιότερο τμήμα της Ευρώπης και γέφυρα με τη Μέση Ανατολή. Θα έλεγε κανείς ότι επιδιώκουν να υπάρχει ένας κοινός γερμανο-οθωμανικός έλεγχος στην περιοχή μας. Φυσικά μετά την αλλαγή στον Λευκό Οίκο θα φανεί ποια στάση θα κρατήσει το Βερολίνο. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είναι εναντίον των διπλών παιχνιδιών. Έτσι τουλάχιστον λένε όσοι τον ξέρουν.

H κυβέρνηση Μητσοτάκη προβληματίζεται ιδιαίτερα για την κοινωνική επανάσταση που γεννάει η μεγάλη εθνική οικονομική καταστροφή. Προβληματίζεται γιατί θα ήθελε να πάει το συντομότερο σε εκλογές λέγοντας «έσωσα την Ελλάδα από τον κορονοϊό». Το σενάριο αυτό δεν βγαίνει. Δεν πρόκειται να βγει όποτε και αν έρθει το εμβόλιο.

Υπάρχει τεράστια οικονομική καταστροφή η οποία δεν καλύπτεται ούτε με διαφημιστικές καμπάνιες ούτε με συνθήματα για τις κυβερνητικές ικανότητες του Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης θέλει να μείνει τουλάχιστον έξι χρόνια στην εξουσία βασισμένος στην κοινή αίσθηση ότι και οι προηγούμενοι έκαναν τέρατα και σημεία τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική. Ο Μητσοτάκης βολεύεται να πάει σε εκλογές γύρω στη διετία και να ζητήσει ανανέωση της εντολής για τέσσερα χρόνια, προκειμένου να πάει στην υπογραφή εθνικών υποχωρήσεων και στην υποδοχή νέου μνημονίου. Αυτό θέλουν και οι Γερμανοί έχοντας καβάντζα και όλο το συνταγματικό τόξο της Βουλής.

Ο Μητσοτάκης, όμως, τρέμει το τσουνάμι της εθνικής καταστροφής. Η απορρύθμιση της αγοράς είναι τόσο μεγάλη που ήδη λέγεται στα σπίτια του κόσμου «δεν πάει άλλο». Ο Μητσοτάκης από τώρα, και ενώ τα γκάλοπ τον δείχνουνε δεκαπέντε με δεκαοχτώ μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, φοβάται την τεράστια «γκρίζα μάζα» που διαμορφώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Φοβάται το αντιεμβολιαστικό κίνημα που κυμαίνεται στο 60% με 65% του πληθυσμού. Γνωρίζει καλά ότι η ανεργία που θα εκτιναχθεί στο 30% θα είναι γροθιά για τον ίδιο και τους υπουργούς του. Και ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί όλο το βρώμικο παιχνίδι στην υπόθεση του Αιγαίου. Ήδη στενοί συγγενείς του ρωτάνε να μάθουν πώς φτάνουν διάφορες πληροφορίες για το παρασκήνιο των συνομιλιών με την Τουρκία σε εφημερίδες, όπως η «Δημοκρατία» και άλλες. Ο μεγαλύτερος φόβος του Μητσοτάκη είναι η ίδια η γιγαντιαία λαϊκή αντίδραση που θα ξεπηδήσει εντός ολίγου.

Όσα κάνουν λοιμωξιολόγοι και κυβερνώντες είναι κωμικά. Παραδείγματος χάρι, αφήνουν τα κομμωτήρια να λειτουργούν για τα μαλλιά αλλά όχι για τα νύχια. Αφήνουν ανέργους φυσιοθεραπευτές, μασέρ, νυχούδες, και επιτρέπουν να δουλεύουν αποσπασματικά οι κουρείς. Φυσικά τα κομμωτήρια θα πληρώσουν μισθούς και δώρα για όλο το προσωπικό. Και για τα νύχια και για το μασάζ και για οτιδήποτε άλλο προσφέρουν για καλλωπισμό.

Ήμουνα τρεις μέρες από την Τετάρτη το απόγευμα έως το Σάββατο το πρωί στη Νότια Γαλλία. Το Μονακό λειτουργεί άψογα. Τα εστιατόρια είναι ανοιχτά. Το ίδιο τα μεγάλα μαγαζιά. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους. Στη Νίκαια λειτουργεί κανονικά η γκαλερί Lafayette και τα μεγάλα καταστήματα. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς όλοι φοράνε μάσκα. Και μετά τις εννέα το βράδυ η κίνηση είναι ελάχιστη. Στη Νίκαια, όπως και στις άλλες πόλεις της Γαλλίας, δεν λειτουργεί η εστίαση. Τα καταστήματα όμως είναι ανοιχτά.

Στο αεροδρόμιο της Μαλπένσα του Μιλάνου τόσο όταν έφτασα όσο και όταν έφυγα επικρατούσε χάος. Για να λέμε όλη την αλήθεια, το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η οργάνωσή του, είναι πολύ μπροστά από τα αεροδρόμια της Ιταλίας. Εκεί κατά την άφιξη, πρέπει όλοι να ξέρετε, σχηματίζεται ουρά και όλοι προβαίνουν σε γραπτή δήλωση μόνο στα ιταλικά. Από ό,τι είδα δεν δέχονται το χαρτί από την κυβερνητική ιστοσελίδα. Εκεί δίνουν άλλα χαρτιά. Εντελώς διαφορετική εικόνα έχει πλέον το Μιλάνο από την Αθήνα. Είναι μια πόλη που βαθμιαία αυτές τι μέρες ανοίγουν όλες οι υπηρεσίες. Η Αθήνα παραμένει παράρτημα ή περιφερειακό προτεκτοράτο της Γερμανίας.

crashonline.gr

Share this post