Γ. Τράγκας: Ο Ελληνικός και Διεθνής Τύπος καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη για μεθόδους Ερντογάν.

Γ. Τράγκας: Ο Ελληνικός και Διεθνής Τύπος καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη για μεθόδους Ερντογάν.

Όλα τα γραφεία Τύπου των ξένων πρεσβειών, οι υπηρεσίες πληροφοριών και όλοι οι ξένοι ανταποκριτές μετέδωσαν χθες τις μαζικές ανακοινώσεις των ελληνικών δημοσιογραφικών ενώσεων εναντίον των αστυνομικών μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη που περιορίζουν το έργο του Τύπου. Όλοι οι ξένοι ανταποκριτές μετέδωσαν χθες στα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στις εφημερίδες και τα κανάλια τους την απομάκρυνση των δημοσιογράφων από τους τόπους των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Όπως μαθαίνω εκτεταμένες εκθέσεις των αρμοδίων τμημάτων των εδώ πρεσβειών περιγράφουν τις μεθόδους Ερντογάν που χρησιμοποιεί πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο σημερινός πρωθυπουργός αρνείται το δικαίωμα της κριτικής, δυσφορεί για την παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και δίνει οδηγίες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να απομακρύνει ακόμα και με βίαια μέτρα τους εκπροσώπους του Τύπου από τους τόπους όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον διαμαρτυρομένων πολιτών.

Εννέα Ενώσεις Ελλήνων Δημοσιογράφων έβγαλαν χθες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των φασιστικών μεθόδων του που περιορίζουν τη λειτουργία της εργασίας των ανθρώπων του Τύπου. Όπως και ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εστρέφετο κατά κόρον, εδίωκε και φυλάκιζε δημοσιογράφους, έτσι και αυτός ξεπερνώντας σε αντιδημοκρατικά μέτρα την εποχή του πατρός του, προκαλεί πλέον την αντίδραση του Ελληνικού και Διεθνούς Τύπου. Αυτή δεν είναι ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Δεν είναι δημοκρατική κυβέρνηση. Θυμίζει Δικτατορία τριτοκοσμικής περιοχής. Είναι ντροπή για την Ελλάδα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 να έχει ένα τέτοιο ανελεύθερο καθεστώς που διώκει τον Τύπο και φιμώνει τα μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα από σαράντα μέσα ενημέρωσης, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί και μεγάλες ιστοσελίδες σκέφτονται να καταθέσουν μεμονωμένα ή ομαδικά αγωγές κατά των όλων μελών του ΕΣΡ για αφόρητες, παράνομες και αντιδημοκρατικές πιέσεις εναντίον τους, επειδή αγοράζουν προγράμματα από το CrashRadio ή συνεργάζονται με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο με την ομάδα του ραδιοφώνου και του περιοδικού «Crash».

Ο σημερινός πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως δικτάτορας σε νήσο της Καραϊβικής, ως τοποθετημένος διοικητής από δυνάμεις κατοχής σε προτεκτοράτο. Επιθυμεί όλα τα μέσα ενημέρωσης να τον αποθεώνουν καθημερινά και στρέφεται εμφανώς κατά της ελευθερίας του Τύπου. Επί ένα και πλέον έτος ο αρχηγός της «μαύρης» ΝΔ επιχειρεί πάση θυσία να φιμώσει τον υπογράφοντα, και ταυτόχρονα, με εντολές προς τον κύριο Χρυσοχοΐδη, φιμώνεται και περιορίζεται η ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας. Ήδη βγαίνουν μια σειρά ανακοινώσεων από Ενώσεις Ελλήνων Δημοσιογράφων που καταγγέλλουν την ελληνική αστυνομία, δηλαδή το Υπουργείο Δημοσίας τάξης, για απόπειρα φίμωσης και περιορισμού των κινήσεων όλων των εκπροσώπων του Τύπου.

Επί Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη ζούμε εφιαλτικές, «μαύρες» ημέρες μιας απεχθούς τυραννίας και ωμής προσβολής του δημοκρατικού πολιτεύματος και των ατομικών ελευθέριών. Σε λίγο υπάρχει πιθανότητα να ακούσουμε και παραλλαγμένο το σύνθημα της Χούντας: «Παπαδόπουλος παρών δεύτερος Χρυσούς Αιών, Μητσοτάκης παρών δεύτερος Χρυσούς Αιών».

Η αποθέωση του σημερινού πρωθυπουργού από τα τηλεοπτικά κανάλια, που ανήκουν σε γνωστές οικογένειες Ολιγαρχών, είναι κάτι το ανεπανάληπτο στην περιοχή των Εσπερίδων. Ουδέποτε τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα πλην της περιόδου της Δικτατορίας παρήγαγαν τόσα ψέματα και τόση «μαύρη» προπαγάνδα.

Εννέα Ελληνικές Ενώσεις Τύπου καταγγέλλουν την ελληνική αστυνομία για επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων Τύπου για ασύδοτη βία και για παρεμπόδιση στην άσκηση των δημοσιογραφικών καθηκόντων. Το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου καταγγέλλει ουσιαστικά τις φασιστικές οδηγίες που δίνει το Μαξίμου και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εναντίον των δημοσιογράφων.

Ο Μητσοτάκης θέλει ένα φιμωμένο Τύπο. Θέλει να ακούγονται μόνο τα διαγγέλματά του. Λειτουργεί ως δικτάτορας σε μπανανία. Η ελληνική αστυνομία κράτησε μακριά τους δημοσιογράφους από την επιχείρηση εκκένωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο συνοδοιπόρος πλέον υπουργός Δημόσιας Τάξης όλων των φασιστικών διαθέσεων του πρωθυπουργού, ήθελε να αποτραπεί το ενδεχόμενο καταγραφής βίαιων ξυλοδαρμών, όπως έγινε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Επί «μαύρης» Δημοκρατίας, μέρα με την ημέρα βαθαίνει το χάσμα μεταξύ του Μαξίμου και του ελληνικού λαού. Είναι σίγουρο ότι ο άνους βρίσκεται σε παρατεταμένο πολιτικό παροξυσμό και αυτό θα φέρει αργά ή γρήγορα σύγκρουση ή συγκρούσεις με το λαό. Η αστυνομία θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον, και η πρόβλεψη ορισμένων ότι ο «μαύρος» θα φύγει νύχτα με ελικόπτερο ενδεχομένως θα επαληθευτεί. Προς το παρόν προχωρεί δέρνοντας το λαό στη δημιουργία συνθηκών για τη μεγάλη προδοσία στο Αιγαίο και τη χάλκευση νέων οικονομικών δεσμών.

crashonline.gr

Share this post