Γ. Τράγκας: Πανηγυρίζουν τα «φαντάσματα» των δοσιλόγων για όσα κάνει η κυβέρνηση του γερμανόφιλου.

Γ. Τράγκας: Πανηγυρίζουν τα «φαντάσματα» των δοσιλόγων για όσα κάνει η κυβέρνηση του γερμανόφιλου.

Οι λοιμωξιολόγοι απαγορεύουν τα πάρτι και τα πανηγύρια με τον φόβο της ευρύτερης διασποράς του covid -19 που στην πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται ως «συνάχι» ή «κρυολόγημα» ή κάποιο «τσούξιμο» στα μάτια ή χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα. Ουδείς επιδημιολόγος, πνευμονολόγος ή λοιμωξιολόγος έχει την απαραίτητη «ενόραση» να δει τα πάρτι  και τα πανηγύρια που κάνουν τα φαντάσματα όλων των δοσιλόγων της Κατοχής, τόσο στο Μαξίμου, όσο και στους κυβερνητικούς διαδρόμους.

 

 

Μόνο οι πρωταγωνιστές της ταινίας Gothbusters θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν και να εντοπίσουν τον «Τσολάκογλου», τον «Ράλλη» και τον «Λογοθετόπουλο» που «χορεύουν» πάνω στη στέγη του Μαξίμου, όλο το πρωί και το βράδυ στριφογυρνάνε μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο, χαμογελώντας ικανοποιημένα για την υπακοή και το σεβασμό προς τον γερμανικό παράγοντα, όπως και για τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, που παρουσιάζονται ως μεγάλες εθνικές επιτυχίες, του απαράμιλλου διδύμου Μητσοτάκη – Δένδια.

 

Τόσο η ελληνο-ιταλική συμφωνία, όσο και λίαν πρόσφατη ελληνο-αιγυπτιακή, έδωσαν την ευκαιρία στον ελεγχόμενο Τύπο, να παρουσιάσει τον (υ)ιό Μητσοτάκη ως μεγάλο σκακιστή, εφάμιλλο του Αμερικανού Μπόμπι Φίσερ ή του Σοβιετικού Μπόρις Σπάσκι.

Όποιος διάβαζε προσεκτικά, εδώ και καιρό, τις αναλύσεις και τις πληροφορίες του Μανώλη Κοττάκη στην «Εστία» και της Κύρας Αδάμ στο περιοδικό «Crash», μπορεί να αντιληφθεί που πηγαίνει το πράγμα. Για την ακρίβεια, τι έχει αποφασίσει το Βερολίνο και πώς χειραγωγεί το «πιόνι» του στην Αθήνα, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλη αυτή η αδυσώπητη σύγκρουση στο Αιγαίο. Όλος αυτός ο πολεμικός «πυρετός», η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και γενικά κατά μήκος των συνόρων του Ελληνισμού, από τη Θράκη έως το νησί της Αφροδίτης, είναι η απαραίτητη προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης και κυρίως των  τοπικών πληθυσμών για την επικείμενη αλλαγή συνόρων. Τη νέα Λωζάνη.

Οι επιθετικές δηλώσεις είναι καθημερινές. Σε εβδομαδιαία βάση έχουμε μία διπλωματική «μαγιονέζα» από την οποία βαθμιαία αφαιρούνται, το Δίκαιο της Θάλασσας, η υπάρχουσα συμφωνία της Λωζάνης, η «μοναδική» διαφορά γύρω από την υφαλοκρηπίδα και προστίθεται η διανομή των θαλασσίων περιοχών και το ποσοστό «επήρειας», δηλαδή κυριαρχίας που έχει η Ελλάδα στα μέχρι σήμερα νησιά της.  Όλο αυτό το «cooking» γίνεται από τους Γερμανούς που έχουν διαχρονικά,  μεγάλο πελάτη την Άγκυρα.

Η τριμερής συνάντηση που έγινε προ ημερών στο Βερολίνο μεταξύ των Γερμανίας -Ελλάδας και Τουρκίας, (Γιαν Χέκερ , Ελένη Σουρανή, Ιμπραχίμ Καλίν)  δρομολόγησε όλες τις μετέπειτα φάσεις που οδηγούν σε συμφωνία αλλαγής συνόρων. Η ανακήρυξη της  ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου ήταν γνωστή σε όλα τα μέρη. Όπως και η αντίδραση της Άγκυρας που παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ημέρα που ανέβηκε στην εξουσία κάνει ακριβώς ό,τι του λένε οι Γερμανοί. Γνώριζε ότι ο Ερντογάν θα ανακηρύξει ΑΟΖ με τη Λιβύη του Σάρατζ. Παρέμεινε ακίνητος, χωρίς να πάει το θέμα – όπως έπρεπε- ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στον ΟΗΕ. Άφησε τον Ερντογάν να εμπεδώσει στον διεθνή περίγυρο τη νομιμότητα της ΑΟΖ Τουρκίας –Λιβύης. Ούτε καν κλήθηκε από τη Μέρκελ να μετάσχει στη διάσκεψη για την κατάσταση στη Λιβύη. Ο Σάρατζ γλίτωσε. Κατέχει πλέον τη μισή χώρα και παρέδωσε στους Τούρκους τις κυριότερες αεροπορικές στρατιωτικές βάσεις. Όπως έκανε και ο Αλβανός Έντι Ράμα δίνοντας απέναντι από τα νησιά του Ιονίου, δύο ναυτικές βάσεις στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Όλα αυτά έγιναν υπό την πλήρη εποπτεία των Μεγάλων Δυνάμεων της Εποχής (Ρωσία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία) και φυσικά  των Γερμανών που αυτή την περίοδο προεδρεύουν την Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ξαφνική ανακήρυξη της ΑΟΖ Ελλάδος – Αιγύπτου είναι το τελικό βήμα πριν πάνε τα εμπλεκόμενα μέρη σε διμερή διάλογο υπό διεθνή εποπτεία ή στη Χάγη με συνυποσχετικό που θα περιέχει όλες τις απαιτήσεις και διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Ενδεχομένως, ο Μητσοτάκης φοβούμενος ότι θα κατηγορηθεί για προδοσία, θέλει να καθυστερήσει τα πράγματα και να βυζαντινολογήσει. Οι Γερμανοί όμως δεν τον αφήνουν, γιατί θέλουν να κρατήσουν τον «μεγάλο πελάτη» όρθιο.  Επομένως, σπρώχνουν να πάνε τα εμπλεκόμενα μέρη σ’ έναν διάλογο από τον οποίο θα σηκωθούμε ακρωτηριασμένοι. Παραδίδοντας κυριαρχικά δικαιώματά μας και αποδεχόμενοι μειωμένη «επήρεια» στα νησιά μας.

«Χορεύουν» όλα τα φαντάσματα των δοσιλόγων στους κυβερνητικούς διαδρόμους. Όλοι οι παππούδες μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης. Όλοι οι «κολλητοί» της Βέρμαχτ, της Γκεστάπο και των  SS στην περίοδο της Κατοχής. Τότε έλεγαν όλοι αυτοί οι προδότες, ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής, γιατί παραμένει εκτός του θεάτρου του πολέμου».  Φυσικά υπό την Κατοχή του Γερμανικού Αετού. Τώρα, θα ακούσουμε ότι «μία νέα συμφωνία, μια νέα Λωζάνη στο Αιγαίο θα κρατήσει τον ελληνικό λαό ασφαλή από τα δεινά και την περιπέτεια ενός πολέμου».

Η προετοιμασία για τις εθνικές υποχωρήσεις και τη νέα μειοδοσία, έχει ξεκινήσει πριν από αρκετό καιρό, στα πάνελ των «θολών» φιλοκυβερνητικών καναλιών. Λίγο πολύ, όλη η Sagrada Familia ή οι φίλοι της, οι «Ροζάκηδες» και άλλοι, έχουν μιλήσει για την ανάγκη μίας συμφωνίας με τον Ερντογάν, έστω και με κάποιες εθνικές υποχωρήσεις. Π.χ. η αδελφή του πρωθυπουργού, η κα Ντόρα Μπακογιάννη έχει δηλώσει ότι « στη Χάγη μπορεί να χάσουμε το Καστελόριζο αλλά θα κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα της Ρόδου ή της Λέρου!».  Επίσης, ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, κος Θάνος Ντόκος  έχει πει ότι «το Καστελόριζο «κείται μακράν» και είναι πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές».  Επίσης, ο πρωτοσύμβουλος Σημίτη και Μητσοτάκη, ο καθηγητής Ροζάκης δεν χάνει ευκαιρία που να μην επαναλάβει με έμφαση, ότι «το Καστελόριζο είναι ειδική περίπτωση νησιού».

Τα «φαντάσματα» των γερμανόφιλων δοσιλόγων έχουν στήσει πανηγύρι στο Μαξίμου και όλοι οι συνεργάτες των χιτλερικών δυνάμεων κατοχής, περπατάνε τις νύχτες στους κυβερνητικούς διαδρόμους. Είναι τα μόνα «φαντάσματα» που δεν βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι. Αυτοί που κάποια στιγμή θα κατηγορηθούν για τα δεινά της  οικονομίας και για την εθνική ταπείνωση. Ήδη ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση φωνάζουν ότι: «όλα τα μέτρα ελέγχου του πληθυσμού οφείλονται σε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων». Όλα τα ανελεύθερα μέτρα προτείνονται από επιδημιολόγους.

Ο αναβαθμισμένος από τους Γερμανούς Σκυλακάκης (ο παππούς του, αρχηγός των γερμανόφιλων επί Μεταξά) και ο Άδωνις Γεωργιάδης, προωθούν όλους τους ιερείς του Μνημονίου, όπως ο Χριστόφορος Πισσαρίδης σε θέσεις – κλειδιά. Η κα Άγκελα Μέρκελ θέλει ανθρώπους εμπιστοσύνης και ικανούς για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

Οι καραμανλικοί μένουν σιωπηλοί μέχρι στιγμής. Ο Σαμαράς έδωσε εντολή στο antinews που εκφράζει τις θέσεις του, να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Μαξίμου, κατηγορώντας τον Μητσοτάκη για προδοσία και κοροϊδία του ελληνικού λαού. Ο Σαμαράς καταγγέλλει, ότι η συμφωνία Δένδια- Σούκρη θα οδηγήσει στις … «Πρέσπες του Αιγαίου». Το άρθρο του antinews (δηλαδή ο Σαμαράς) επισημαίνει ότι:  «το Καστελόριζο απουσιάζει εκκωφαντικά από τους χάρτες που διέρρευσαν, ενώ Ρόδος και Κρήτη έχουν κουτσουρευτεί!».  Υπάρχει μία ευρύτατη υπόγεια συζήτηση κατά μήκος και πλάτος της ΝΔ, για το πώς θα αναχαιτιστεί ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός, να φτάσει σε νέα Λωζάνη και εθνική ταπείνωση.

Μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να μην αντιλαμβάνονται τα πανηγύρια των «φαντασμάτων» των δοσιλόγων της Κατοχής αλλά σίγουρα τα αντιλαμβάνονται οι υγιείς οπαδοί του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κάποια στιγμή, όλοι αυτοί θα αποβληθούν του οργανισμού του ως ξένα σώματα. Το θέμα είναι πως γλιτώνουμε τώρα από τον επικείμενο ακρωτηριασμό και τη φασιστική ατμόσφαιρα…

*Το άρθρο του Γιώργου Τράγκα δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Δημοκρατία”

crashonline.gr

Share this post