Γ. Τράγκας: Φαίνεται ότι ο Χριστιανισμός αγριεύει τον κορωνοϊό και γενικά θεωρείται γενεσιουργός αιτία της εξάπλωσης του από πολιτικούς και λοιμωξιολόγους.

Γ. Τράγκας: Φαίνεται ότι ο Χριστιανισμός αγριεύει τον κορωνοϊό και γενικά θεωρείται γενεσιουργός αιτία της εξάπλωσης του από πολιτικούς και λοιμωξιολόγους.

Είναι η δεύτερη φορά που δεν θα κάνουμε Πάσχα. Η Ανάσταση του Ιησού θα γίνει πολύ νωρίτερα. Η επιβεβλημένη νηστεία θα τερματιστεί τρεις ώρες νωρίτερα. Το Χριστός Ανέστη θα ακουστεί στο τέλος των δελτίων ειδήσεων. Ο Επιτάφιος θα κάνει το γύρο της εκκλησίας, αλλά οι πιστοί δεν θα τον συνοδεύσουν, θα μείνουν ακίνητοι στη θέση τους μέχρι να επιστρέψει. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, φαίνεται ότι ο Ναζωραίος, ο Θεάνθρωπος και η θρησκεία ο Χριστιανισμός αγριεύει τον κορωνοϊό και γενικά θεωρείται γενεσιουργός αιτία της εξάπλωσης του από πολιτικούς και λοιμωξιολόγους.

 

 

Έως εννέα άτομα επιτρέπονται στο πασχαλινό τραπέζι και αν είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των συγγενών ή των φίλων, τότε πάλι αγριεύει ο ιός και διαδίδεται με ταχύτητα. Έως εννέα άτομα είμαστε μια χαρά και δεν έχει καμία σημασία εάν το τραπέζι είναι μικρό ή στενό ή φτωχικό και ο ένας τρώει δίπλα στον άλλον. Αρκεί να εφαρμόζονται τα μέτρα. Υπάρχει μία “μετρομανία”. Κανείς δεν γνωρίζει αν τα μέτρα που εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν είναι αποτελεσματικά. Μέχρι στιγμής αποτυγχάνουν όλα, απέτυχαν παταγωδώς.

 

Ουδείς κατάλαβε γιατί η εστίαση ανοίγει στις 3 Μαΐου και όχι μια εβδομάδα νωρίτερα. Είναι ανεξήγητο γιατί τα εστιατόρια θα ανοίξουν εξωτερικά τουλάχιστον στις 3 Μαΐου και δεν άνοιξαν μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα. Δηλαδή ο ιός είναι πιο επικίνδυνος όταν κάθεσαι σε τραπέζια δύο μέτρα το ένα από το άλλο και δεν είναι επικίνδυνο όταν στοιβάζεσαι και συνωθείσαι έξω από μια καφετέρια όρθιος και με ένα καφέ στο χέρι;

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε χθες ένα περίεργο διάγγελμα το οποίο σχολιάστηκε ποικιλότροπα γιατί πιθανότατα γυρίστηκε μακριά από το Μαξίμου μπροστά από ένα green box. Ουσιαστικά μας είπε ότι ανοίγουν όλα αλλά δεν μας είπε ότι μέχρι στιγμής είναι μηδαμινές οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία μας και ότι η χώρα μας σύμφωνα με το State Department είναι επικίνδυνη για τους Αμερικανούς τουρίστες. Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία. Καλεί τους Αμερικανούς να μην έρθουν στη χώρα μας για τουρισμό γιατί έχει πολλά κρούσματα κορωνοϊού. Μάλιστα συστήνει να προτιμήσουν χώρες πιο ασφαλείς όπως η Ουγκάντα και το Σουδάν. Συγκεκριμένα το State Department γνωστοποίησε ότι προσθέτει την Ελλάδα μαζί με άλλες 99 χώρες στο επίπεδο 4 του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών και ζήτησε από τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν σε καμία από αυτές.

Ο κ. Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμά του για το επίσημο άνοιγμα της εστίασης του τουρισμού και γενικά του εμπορίου της χώρας, απέφυγε να μας πει ότι μέχρι στιγμής οι κρατήσεις των ξενοδοχείων είναι από υποτονικές έως μηδενικές. Η εικόνα των κρατήσεων είναι απογοητευτική και εκτιμάται ότι η τουριστική ροή θα αρχίσει μετά τον Ιούνιο. Το τουριστικό ταμείο όπως εκτιμάται θα ξεκινήσει τη σεζόν με μηδέν ταμείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 87,9% και 90,3% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 20. Σε απόλυτα νούμερα 49 εκ. ευρώ μόλις έχουν μπει στο τουριστικό καλάθι από τα 501 εκ. το πρώτο δίμηνο του 20. Οι επιχειρηματίες υπολογίζουν ότι τα φετινά έσοδα θα κυμανθούν στο 40 με 50% των εισπράξεων του 2019.

Οι τουριστικές εισπράξεις του 20 σημείωσαν απώλειες για τον κλάδο 13,89 δισ. ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμά του απέφυγε να μας πει οτιδήποτε για την οικονομική ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας. Απέφυγε να πει οτιδήποτε για την αντιχριστιανική ατμόσφαιρα των ημερών μας για την οποίαν έχει ένα ποσοστό ευθύνης ο φίλος μου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Είναι βέβαιο ότι αν ζούσε ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν θα επέτρεπε να διασυρθούν οι λειτουργίες για τα Πάθη του Θεανθρώπου και τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του. Δεν θα επέτρεπε στον κ. Μητσοτάκη και στους άθεους σημιτογενείς του περιβάλλοντός του να εφαρμόζουν τέτοια ακραία μέτρα στην Εκκλησία και στο χριστεπώνυμο πλήθος.

Θεωρείται βέβαιο πλέον ότι όλα αυτά εφαρμόζονται ως επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου των πληθυσμών προκειμένου να αποδέχεται χωρίς αντίδραση ως οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται και όσες αποφάσεις αφορούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Σίγουρα η ανικανότητα του Πρωθυπουργού είναι εμφανής. Η κυβέρνηση του απέτυχε σε όλα τα υγειονομικά μέτρα που πήρε καταστρέφοντας την οικονομία.

crashonline.gr

Share this post