Γ. Τράγκας: Όταν φοβάσαι έναν κατακτητή και το δείχνεις, τότε είσαι άξιος του φόβου σου και του κατακτητή σου.

Γ. Τράγκας: Όταν φοβάσαι έναν κατακτητή και το δείχνεις, τότε είσαι άξιος του φόβου σου και του κατακτητή σου.

Ο εκδότης της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας, μου πέρασε ένα βίντεο από ομιλία του Ρόναλντ Ρέιγκαν το οποίο θα μεταδώσω υποτιτλισμένο στην σημερινή τηλεοπτική εκπομπή μου στο Βεργίνα TV. Ο αείμνηστος Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι «αν επίμονα φοβάσαι έναν επιτιθέμενο κατακτητή, τότε είσαι άξιος του φόβου σου και του κατακτητή σου»!!

 

 

Με χίλια ζόρια ο ζαρωμένος, αμήχανος και εμφανώς ατάλαντος σημερινός πρωθυπουργός πετάχτηκε έως τον Έβρο να δει τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδος, τους φρουρούς των συνόρων και να φωτογραφηθεί με τον γιό του που υπηρετεί εκεί. Πήρε, μάλιστα, μαζί του τη σύζυγό του, Μαρέβα, για να δει τον Κωνσταντίνο στο χακί και να μετάσχει των οικογενειακών αναμνηστικών φωτογραφιών. Ίσως θα έπρεπε, μετά το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής, μετά την επαίσχυντη απόρριψη της πρότασης για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, και ύστερα από την ομόφωνη φιλοτουρκική διάθεση των Ευρωπαίων εταίρων μας, ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται όλα τα συνοριακά φυλάκια, όλα τα Ακριτικά νησιά, όλες τις στρατιωτικές βάσεις και φυσικά το Καστελόριζο εμψυχώνοντας με την παρουσία του στρατευμένους και πολίτες, και ανορθώνοντας το φρόνημά τους.

 

Σήμερα μέσω της «δημοκρατίας» που με φιλοξενεί, θέλω να περάσω όχι μόνο στους αναγνώστες της αλλά και σε όλη την Ελλάδα ένα πολιτικό-εθνικό μήνυμα: Ντύστε το μυαλό σας, την ψυχή σας και την καρδιά σας στο χακί. Είμαστε σε πόλεμο και οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες και πιο πονηρές. Η Ελλάδα θα μας χρειαστεί όλους, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, πλούσιους και φτωχούς, εργαζόμενους και άνεργους, δεξιούς και αριστερούς, θρησκευόμενους και μη. Μη διασπάται η προσοχή σας από ξένη ή ντόπια προπαγάνδα. Μην πιστεύετε ότι θα υπάρξουν καλόπιστες συνομιλίες ή ότι κάποιοι είναι πρόθυμοι να εποπτεύσουν έντιμων συνομιλιών και να βοηθήσουν στην απονομή δικαιοσύνης. Είναι δεδομένο ότι αυτοί που έφεραν την οικονομική κατοχή είχαν στο μυαλό τους την μετατροπή της χώρας σε γερμανική μπανανία και την συρρίκνωσή της με αναθεώρηση των συνόρων της. Δηλαδή με ακρωτηριασμό των εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Το Βερολίνο και οι «Κουίσλινγκς» των Αθηνών, με το επιχείρημα της οικονομικής σωτηρίας και μη πτώχευσης των Ελλήνων, έφεραν στη χώρα ένα πραγματικό οικονομικό ολοκαύτωμα. Έφεραν την Τρόικα, τους θεσμούς, το υπερταμείο για εκατό χρόνια, και τα υποχρεωτικά πλεονάσματα από αιματηρούς φόρους έως το 2060. Δηλαδή μετέτρεψαν ένα ιδρυτικό μέλος της Ευρώπης σε προτεκτοράτο το οποίο δεν μπορεί να έχει ουδεμία ανάπτυξη, λόγω αυτόματης αφαίμαξης και συμψηφισμού όλων των εσόδων του με το αστρονομικό χρέος. Ταυτόχρονα, εγκατέστησαν πολιτική δουλεία με ασφυκτικό έλεγχο όλων των κομμάτων. Έχει δρομολογηθεί ο διαμελισμός της πατρίδας μας.

Οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και το ίδρυμα Σόρος επέβαλαν τη Συμφωνία των Πρεσπών δίνοντας το όνομα της Μακεδονίας στα γειτονικά Σκόπια. Ως επιχείρημα-πιστόλι στον κρόταφο της Αθήνας- ήταν η απόκρουση της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια. Στην πραγματικότητα, δημιούργησαν μια αφετηρία νέων αλυτρωτικών αγώνων από τη Βόρεια Μακεδονία που οσονούπω θα αρχίσει να μιλάει για την «αλύτρωτη και σκλαβωμένη» Νότια Μακεδονία. Οι τουρκικές βάσεις στην Αλβανία, απειλή στη νότια πλευρά της Ελλάδος, θα δώσουν πρόσθετη ορμή στα εχθρικά πάντα Τίρανα να αυξήσουν τις απαιτήσεις για τα περίφημα εδάφη της Τσαμουριάς. Καταφέραμε να είμαστε οικονομικά αδύναμοι και από παντού περικυκλωμένοι!!

Το σημερινό κείμενό μου, εδώ στη «Δημοκρατία», είναι καθαρά πολιτικό κείμενο και έχει στόχο να προειδοποιήσει (όσο είναι δυνατόν) για αυτά που έρχονται σε αυτή τη χούφτα γης στον Νότο της χερσονήσου του Αίμου. Η ΝΔ εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτη και δυνατή. Ουσιαστικά έχει «πεθάνει» ή αργοσβήνει στη συνείδηση και την καρδιά της πλειοψηφίας. Το υπάρχον εναπομείναν ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό απολειφάδι το οποίο θυμίζει αποσυντεθημένο ψάρι που κατασπαράσσουν κοπάδια μικρών ψαριών. Τα γκάλοπ λένε ότι παραμένει δημοφιλής ο Κυριάκος αλλά είναι απίστευτο να θεωρείται κάποιος αυτήν την εποχή δημοφιλής, ενώ είναι αδύναμος και μουγκός στα εθνικά θέματα και βάζει ανθρώπους όπως ο Ντόκος ή ο Ροζάκης να τα χειριστούν. Η ΝΔ έχει κορμό οπαδών της Κεντροδεξιάς και Δεξιάς, και σήμερα αισθάνεται ότι έχει αντικατασταθεί η καραμανλική ψυχή της και οι αρχές της από έναν διάδοχο του Κώστα Σημίτη. Επομένως, όλες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτη και με διαφορά τη γαλάζια παράταξη είναι …ανεμογκάστρι! Συμπτώματα ψευδούς κυήσεως!! Σίγουρα η Αξιωματική αντιπολίτευση θέλει πολύ καιρό να ανακάμψει. Είναι λάθος, όμως, να πιστέψει κάποιος ότι ο κόσμος θα εξακολουθεί να κρίνει και να συγκρίνει μεταξύ μειοδοτών και να ψηφίζει τον ολιγότερο… προδότη!!

Σήμερα μέσω των αναγνωστών αυτής της εφημερίδας, επιχειρώ να περάσω ένα πολιτικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Είμεθα υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε μέσον, με κάθε τρόπο την πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, είμαστε αναγκασμένοι να περπατήσουμε σε άλλα πολιτικά μονοπάτια και να αναζητήσουμε νέα κόμματα και νέες πολιτικές επιλογές. Ο σημερινός πολιτικός κόσμος έχει «πεθάνει». Μόνο ο ίδιος δεν το έχει καταλάβει. Τα πολιτικά πρόσωπα, παλιά και νέα, είναι τίγκα στην… ναφθαλίνη. Τα έχει φάει ο σκόρος της ανομίας, του ψεύδους, της βουλιμίας και της ηττοπάθειας. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πλέον στην πατρίδα μας, στην κοινωνία μας και στον λαό μας. Είναι καιρός να υπάρξουν νέοι ευρύτατοι πολιτικοί σχηματισμοί. Οι τρεις οικογένειες που κυβέρνησαν έχουν πολιτικά αποτεφρωθεί. Ο Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος της δυναστείας του αλλά και των υπολοίπων πολιτικών οικογενειών – τζακιών.

Ο Ερντογάν έχει σίγουρα τρελαθεί. Εμφανίζεται με διάφορες χρωματιστές στολές. Σίγουρα μιλάει στον ύπνο του με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και καταστρώνει σχέδια για το πώς θα απλώσει την Τουρκία στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Πότε ντύνεται αρχιστράτηγος και πότε κυβερνήτης του Όρουτς Ρέις. Πότε ζητάει να γίνει μοιρασιά στις θαλάσσιες ζώνες και πότε βγάζει χάρτη στον οποίο δείχνει ότι το μισό Αιγαίο ανήκει στην Τουρκία. Όποιος ή όποιοι πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα κάτσει σε ένα τραπέζι και θα μιλήσει, θα διαπραγματευτεί με συγκεκριμένη ατζέντα, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Ερντογάν θέλει στρατιωτική νίκη για να παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του αμετακίνητος πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν θα χτυπήσει οπωσδήποτε την αδύναμη οικονομικά Ελλάδα. Δεν επιθυμεί ούτε διπλωματικό τραπέζι ούτε Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θέλει νίκη και κατάκτηση με κάρφωμα της τουρκικής σημαίας επί ελληνικών εδαφών. Είναι πολιτικά ηλίθιοι όσοι περιμένουν να μας βοηθήσει ο μεγαλύτερος σύμμαχός του που είναι η Γερμανία! Το Βερολίνο θέλει μικρότερη την Ελλάδα για να είναι εις το διηνεκές υποταγμένο προτεκτοράτο. Θεωρεί ότι μια αναδίπλωση των ελληνικών συνόρων θα ικανοποιήσει τον καλύτερο πελάτη του, δηλαδή την Τουρκία και θα σταθεροποιήσει την Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Φυσικά όλο αυτό θα χειροτερέψει την ήδη ισοπεδωμένη οικονομία στην Ελλάδα. Η πατρίδα μας θα τεθεί κάτω από την διπλή επήρεια του Βερολίνου και της Μεγάλης Τουρκίας.

Το σημερινό κείμενό μου θέλω να είναι μήνυμα προς όλους σας. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αυτός που άνοιξε τις κερκόπορτες του μνημονίου, έχει «πεθάνει». Η πατρίδα μας είναι πολιτικά ακέφαλη. Ο Μητσοτάκης είναι το πρόσωπο του πολιτικού πτώματος που, σε τυμπανιαία κατάσταση και προϊούσα σήψη, καλείται να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Καλώ όλους τους φίλους μου σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια να είναι σε εγρήγορση. Έρχεται σκληρή σύγκρουση και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύο εχθρούς: Τον εξωτερικό και τον εσωτερικό. Έχω την αίσθηση ότι δεν μας αξίζει ούτε ο φόβος ούτε η κατάκτηση.

*Το κείμενο του Γ. Τράγκα δημοσιεύθηκε στη “Δημοκρατία” (19/10/2020)

 

Χθες ο Ερντογάν άναψε το φυτίλι για ένα θερμό επεισόδιο κάπου στο Αιγαίο που θα μας φέρει πιο κοντά σε πόλεμο στο τραπέζι διαπραγμάτευσης

Οι Τούρκοι παρουσίασαν χθες έναν χάρτη με το μισό Αιγαίο δικό τους. Όσο ζει και αναπνέει ο Ερντογάν προωθεί τα σχέδια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καταπίνοντας εδάφη απ’ όπου μπορεί και στήνοντας βάσεις και σημαίες σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες, πολύ φτωχές και πολύ πιστές στο Ισλάμ. Χθες άναψε το φυτίλι για ένα θερμό επεισόδιο κάπου στο Αιγαίο που θα μας φέρει πιο κοντά σε πόλεμο στο τραπέζι διαπραγμάτευσης. Έφτιαξε έναν νόμο που επεκτείνει το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας έως Νότια της Κρήτης με το πρόσχημα ότι αυτό γίνεται για να έχουν βοήθεια, αν χρειαστούν, τα δικά του ερευνητικά σκάφη. Στην πραγματικότητα έκοψε το Αιγαίο στη μέση και οριοθέτησε όλα τα Ακριτικά νησιά μας ως θαλάσσια περιοχή του και ως τμήμα της τουρκικής επικράτειας.

Όποιος ρίξει μια ματιά στον χάρτη, που δημοσίευσε η εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, βλέπει ότι ακολουθεί τη μέθοδο του Αττίλα. Δηλαδή διχοτομεί το Αιγαίο και καταλαμβάνει βαθμιαία, όπως στην Κύπρο, το 35 με 40%. Έτσι δείχνει και πού θέλει να πάει το παζάρι σε οποιοδήποτε τραπέζι διαπραγμάτευσης. Για αυτό ζητάει την απόσυρση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα Ακριτικά νησιά. Για αυτό στέλνει σε συγκεκριμένα νησιά χιλιάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ολόκληρα τάγματα και λόχοι, κομάντος και σαμποτέρ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Και τα κάνει όλα αυτά ενώ η Ευρώπη, η Γερμανία παραπέμπει τις κυρώσεις προς την Τουρκία, στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Η Γερμανία του δίνει δυόμιση μήνες καιρό να σφίξει περισσότερο την πολιορκία απέναντι σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αξιοποιήσει όλο το κενό εξουσίας που υπάρχει στην Αμερική λόγω εκλογών και μεταβατικής περιόδου για τον σχηματισμό νέας Αμερικανικής διοίκησης. Οι Γερμανοί αρνήθηκαν το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αφήγηση των νέων υποβρυχίων που πρόκειται να παραδοθούν στον ψυχασθενή ισλαμοφασίστα. Υποβρύχια με γερμανικά σχέδια, ανάλογα με εκείνα που αγοράσαμε εμείς. Εξακολουθεί να ναυπηγείται το αεροπλανοφόρο «Ανατολού», αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ με ισπανικά σχέδια. Συνεχίζεται η παραγωγή εκπληκτικών πολεμικών ελικοπτέρων, βρετανο-γαλλικών σχεδίων. Παράγονται ή εισάγονται στην Τουρκία δεκάδες drones που φέρουν όχι μόνο όργανα κατόπτευσης περιοχών αλλά και βόμβες. Η Τουρκία ήδη εκτοξεύει πυραύλους από τη συστοιχία των S-400 αγνοώντας πλήρως τις υποδείξεις του ΝΑΤΟ.

Ετοιμαστείτε για σκληρό πόλεμο επιβίωσης αυτού του κράτους και της ελληνικής κοινωνίας. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας είναι κλινικά νεκρός. Έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: Έχει γεμίσει φόβο τις ψυχές των Ελλήνων. Έχει καταστρέψει την ελληνική οικονομία. Έχει δεχθεί να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους για όλους τους στρατηγικούς τομείς. Επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, (ο πολιτικός κόσμος) επιδεικνύει απέραντη υπακοή προς το Βερολίνο και φόβο προς την Άγκυρα. Έχει εγκλωβίσει την οικονομία και τη ζωή της πατρίδας σε μια βλακώδη άμυνα προς έναν ιό γρίπης, ενώ πλησιάζει μια μοιραία και καταστροφική σύγκρουση με την Τουρκία. Ήδη το Όρουτς Ρέις έσπασε το φράγμα των 12 ναυτικών μιλίων προς το Καστελόριζο και οι Τούρκοι προκαλούν ανοιχτά την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση εθίζει τον κόσμο σε τετελεσμένα γεγονότα.

Ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί νεκρώνουν οι πόλεις και δυστυχούν οι κάτοικοί τους όταν ανιχνεύονται ασυμπτωματικοί φορείς του covid19. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί με είκοσι ή εικοσιπέντε νοσηλευόμενους φρακάρουν τα νοσοκομεία ή κηρύσσεται lockdown σε μια ολόκληρη περιοχή. Έρχονται μαύρες ημέρες για την οικονομία και την κοινωνία.

Το χειρότερο είναι ότι έρχονται σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα. Η Κύπρος διχοτομείται οριστικά και εισέρχεται σε κίνδυνο περαιτέρω απωλειών. Η «μαριονέτα» του Ερντογάν κέρδισε χθες στις εκλογές. Ο διαλλακτικός Ακιντζί βγήκε στο περιθώριο, αποχωρεί της πολιτικής. Και ο ένθερμος υποστηρικτής της διχοτόμησης και των δύο κρατών, ο κύριος Ερσίν Τατάρ, θα εποικήσει και την Αμμόχωστο. Η Βόρεια Κύπρος θα προσαρτηθεί πλήρως στην Τουρκία. Θα γίνει κανονικά περιφέρεια της Τουρκίας. Θα αρχίσει μια νέα φάση κινδύνων για την Κυπριακή Δημοκρατία που υποτίθεται ότι αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά οι πάντες την χρησιμοποιούν για να έχουν στρατιωτικές βάσεις ή να απομυζούν φυσικούς πόρους της.

Ο Ερντογάν είναι ψυχασθενής φασίστας. Ουδείς γνωρίζει γιατί όλοι οι δυτικοί τον εφοδιάζουν με όπλα ενώ καταρρέει η οικονομία του και πεινάνε καθημερινά ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι. Κάποια στιγμή θα τον αλέσουν οι ανεμόμυλοι των Θεών και οι άνεμοι των συμφερόντων της εποχής. Έως τότε, όμως, αυτοί που κινδυνεύουν από εθνικό ακρωτηριασμό είμεθα εμείς.

crashonline.gr

Share this post