Γ. Τράγκας: H Μπριζίτ με φίλησε στο στόμα, ο χωροφύλακας με αγκάλιασε δυνατά και το Σαιν -Τροπέ απάντησε σε όσους πιστεύουν, ότι υπάρχει τουρισμός μέσα σε… κλίβανο!

Γ. Τράγκας: H Μπριζίτ με φίλησε στο στόμα, ο χωροφύλακας με αγκάλιασε δυνατά και το Σαιν -Τροπέ απάντησε σε όσους πιστεύουν, ότι υπάρχει τουρισμός μέσα σε… κλίβανο!

Η μεγάλη σταρ του γαλλικού κινηματογράφου, δεν είχε ενδοιασμούς. Το διάσημο ψαροχώρι πρέπει να ζήσει. Με φίλησε πολύ δυνατά στο στόμα, όπως έναν από τους εραστές της…  Ο χωροφύλακας του Σαιν – Τροπέ, δεν ερυθρίασε, δεν έσπευσε να βάλει πρόστιμο ή να κάνει παρατήρηση, αλλά χαμογέλασε. Ο υπέροχος Λουί Ντε Φινές, το άγρυπνο μάτι του αγίου Τροπαιοφόρου στη νότια Γαλλία, γνωρίζει καλά, ότι οι τουρίστες  θέλουν να διασκεδάσουν και επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους, χωρίς περιορισμούς, προστάγματα και προειδοποιήσεις για καραντίνες.

Όλη η προβλήτα του διάσημου χωριού της γατούλας του γαλλικού σινεμά, του Ροζέ Βαντίμ, χόρευε έως το πρωί σε έξαλλους ρυθμούς. Χιλιάδες οι τουρίστες. Αι γενεαί πάσαι. Κατάμεστα όλα τα ρεστοράν, δεν έπεφτε καρφίτσα. Τραπέζια των 8, 10 και… βάλε ατόμων! Πατείς με, πατώ σε. Πουθενά η σκιά του …Χαρδαλιά! Ο τουρισμός και η οικονομία του γαλλικού νότου, σε πλήρη επανάκαμψη. Ουρές έξω από το διάσημο «L’Opera», το ‘’Le Quai’’ και το ‘’L’ Italien’’. Η μουσική στη διαπασών. Τα πάρτι ξέφρενα πάνω στα ντεκ και στα σαλόνια των φωτισμένων θαλαμηγών. Ο χωροφύλακας του Σαιν -Τροπέ, έχει κλείσει για τα καλά τα μάτια και τα αυτιά και περπατάει ανέμελος και ευτυχισμένος, κάπου στο κέντρο της πόλης, κοντά στα υπέροχα παγωτατζίδικα. O Λουί σκέφτεται πρώτα η οικονομία και η ζωή.

Σίγουρα οι Γάλλοι είναι πολιτισμένος, έξυπνος και έμπειρος λαός. Αγαπάει την υγεία του, αλλά γνωρίζει πώς πρέπει να προστατεύσει την οικονομία του.  Γιατί χωρίς argent (χρήμα), δεν υπάρχει ζωή. Μόνο φτώχεια, ανεργία και αρρώστια.  La vie est belle (η ζωή είναι ωραία), όταν κάποιος τη ζει. Όχι όταν του λένε : «Μείνε σπίτι, μείνε ασφαλής και άνεργος!».

Ομολογώ ότι αισθάνθηκα πικρία, βλέποντας αυτό το τουριστικό ρεύμα και αυτό το ηφαίστειο τουριστικής ζωής στη Γαλλία, την ώρα που διάβαζα στο διαδίκτυο, ότι η Μύκονος, η Σαντορίνη και γενικά ολόκληρη η Ελλάδα δεν έχει τουρισμό και η οικονομία είναι πραγματικό «καμίνι», εξαιτίας των ανόητων και ακραίων μέτρων, που πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ούτε την υγεία διασφάλισε, ούτε ενίσχυσε το ΕΣΥ, ούτε ως… «κλίβανος» και «αποστειρωμένη αίθουσα», πρόκειται να υποδεχθεί ένα μεγάλο αριθμό τουριστών, δηλαδή ένα μέρος του εθνικού εισοδήματος. Ο πρωθυπουργός ζει σε έναν παράλληλο κόσμο και πιστεύει ότι ικανοποιεί και πείθει την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, φορώντας κίτρινα γιλέκα και βάζοντας μπροστά μια μπουλντόζα στην περιοχή του άνυδρου Ελληνικού.

Όποιος έρθει στη νότια Γαλλία, θα αντιληφθεί αμέσως πως λειτουργεί μία πολιτισμένη χώρα, που πέρασε και αυτή lockdown και είχε πολλά θύματα από τον covid-19.

Η Μπριζίτ Μπαρντό με είδε στενοχωρημένο να κάθομαι στο Café de Paris. Επειδή γνωριζόμαστε χρόνια, η γυναίκα που μεταμόρφωσε ένα φτωχό ψαροχώρι, σε ένα διάσημο τουριστικό τόπο παραγωγής δισεκατομμυρίων ευρώ, με πλησίασε, κάθισε δίπλα μου και μου έπιασε την κουβέντα. “Εδώ και τρεις εβδομάδες George” μου είπε, “δεν πέφτει καρφίτσα στον Σαιν – Τροπέ, στο Σαιν Μαξίμ και στο Σαιν Ραφαέλ. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα είναι ακόμα μία καλή χρονιά. Ο κόσμος δεν φοβάται, θέλει να ζήσει, να χαρεί και αυτό το καλοκαίρι. Όπως βλέπεις, μόνο οι σερβιτόροι φοράνε μικρές, διαφανείς, προστατευτικές μάσκες. Όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα, που ακούω ότι παίρνετε στην Ελλάδα, απωθούν, δυσκολεύουν τους ανθρώπους να ζήσουν, να χαρούν ένα από τα καλοκαίρια της εφήμερης ζωής τους”.

Η ψιψίνα με κοίταξε στα μάτια και τόνισε με έμφαση: “Mon amour, είναι όπως το σεξ. Ο τουρισμός θέλει απόλυτη ελευθερία. Κανένας τουρίστας δεν θέλει να κινείται, να αναπνέει και να διασκεδάζει μέσα σε … κλίβανο. Πολύ περισσότερο, να βλέπει συνεχώς στην τηλεόραση, αυτό τον αξύριστο, αυτή την ασχημόφατσα που έχετε εκεί στην Ελλάδα. Αυτόν που κουνάει το δάχτυλο, επιβάλλει πρόστιμα και βάζει λουκέτα”. Μόνο ένας connard πολιτικός, μπορεί να πιστεύει ότι θα έχει τουρισμό, λέγοντας : «Ελάτε να χαρείτε τη θάλασσα, μέσα… σε νοσοκομείο!». Φεύγοντας η Μπριζίτ,  με φίλησε δυνατά στο στόμα με τόσο πάθος, που άναψε το πρόσωπο του σερβιτόρου από το Μαυρίκιο και κατέβασε τη μικρή, διαφανή, νάιλον μάσκα για να αναπνεύσει.

Λεπτομέρεια: οι περισσότεροι σερβιτόροι στο γαλλικό Νότο, έχουν διαφανείς μικρές μάσκες, για να μην είναι αποκρουστικά και παραμορφωμένα τα πρόσωπά τους. Επίσης, προσεγγίζοντας τα αεροσκάφη στη Νίκαια, τα πληρώματα ανακοινώνουν, ότι αν κάποιος αρρωστήσει, μπορεί αν θέλει,  να τεθεί σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ καραντίνα, σε τόπο διαμονής της δικής του επιλογής!!! Τίποτα δεν επιβάλλεται, αν κάποιος  έχει συμπτώματα γρίπης.

Τράβηξα αρκετές φωτογραφίες στο Σαιν – Τροπέ, όπου βρέθηκα το Σαββατοκύριακο, για να σας δείξω, στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και στο crashonline, πόσο διαφορετικά βλέπουν τα πράγματα, οι λαοί που θέλουν να ζήσουν και όχι οι πολιτικοί που θέλουν να προβληθούν, μέσω καλοπληρωμένων καναλιών.

Η πατρίδα μας θα περπατήσει μονοπάτι με αναμμένα κάρβουνα. Θα υποστεί εκτεταμένη πυροβασία, γιατί έχει πρωθυπουργό, έναν πολιτικά ανόητο άνθρωπο, ο οποίος ως νάρκισσος, υπερηφανεύεται και κομπάζει για πράγματα που κάνει και έχουν βλαπτικές συνέπειες ή για πράγματα που δεν έχει καταφέρει να κάνει.

Είναι απλά ένα υπάκουο πιόνι του Βερολίνου, σε μία κατεχόμενη οικονομικά αποικία. Ενώ η Ευρώπη επανακτά τους ρυθμούς της, εκείνος, προκειμένου να πάει μέσα σε ατμόσφαιρα φόβου σε εκλογές, εξακολουθεί να τρομάζει τον κόσμο με πρόστιμα και λουκέτα. Όπως έμαθα, το βράδυ του Σαββάτου, βγήκαν οι εφοριακοί και οι υπηρεσίες του κράτους στη μη τουριστική Έδεσσα ( που ήδη έχει πεθάνει οικονομικά) και έγραφαν για διάφορες απίθανες αιτίες, όλα τα υπάρχοντα μπαράκια και καταστήματα!

Ταυτόχρονα, εν μέσω καλοπληρωμένων δημοσκοπήσεων και «συγγενικών» δελτίων ειδήσεων, ο Μητσοτάκης υφαίνει, όπως μία μαύρη αράχνη, έναν ιστό φασιστικών νόμων. Εφεξής, όλοι οι διαδηλωτές, όλοι οι διαμαρτυρόμενοι, όλοι αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν εξαιτίας του ενταφιασμού της οικονομίας, θα κηρύσσονται εγκληματίες και θα διώκονται με ιδιώνυμους νόμους. Ήδη μυρίζει εντονότατα Απριλιανή ατμόσφαιρα. Έχουν ανασυρθεί διατάξεις χουντικών νόμων και απλά από την Καθαρεύουσα «μεταφράστηκαν» στην απλή καθομιλουμένη.

Ο Μητσοτάκης αποπνέει φασισμό προς τα μέσα και υποτέλεια προς το Βερολίνο. Ήδη κινούνται δυνάμεις στο χώρο της ΝΔ, του Κέντρου και γενικά όσοι αισθάνονται ελεύθεροι, δημοκράτες και πατριώτες, για τη δημιουργία μεγάλου πολιτικού ρεύματος.

Σίγουρα ο σημερινός πρωθυπουργός κάνει τη «διαφορά», όπως θα έλεγε. Σίγουρα είναι ο πλέον ακραίος, ολοκληρωτικής νοοτροπίας και φασίστας της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ο πλέον πειθήνιος σε οτιδήποτε θέλουν οι ξένοι. Ο πλέον επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα. Επειδή, δεν παράγει πολιτικές λύσεις, σπεύδει να αλυσοδέσει από τώρα τον ελληνικό λαό. Είναι λυπηρό, στελέχη της κυβέρνησής του, να τον συνοδεύουν στον αντιλαϊκό, φασιστικό και αντεθνικό δρόμο.  Το μόνο παράγουμε μεσούσης της θερινής περιόδου είναι δημοσιεύματα για τις παλιές κόντρες μεταξύ Καμμένου και Παραπολιτικών και μεταξύ Παππά και Μιωνή.

Μαθαίνω, εδώ στο γαλλικό Νότο, ότι Έλληνες επιχειρηματίες με επώνυμα κέντρα στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και σε άλλα νησιά μας, σπεύδουν να φτιάξουν αντίστοιχα στις Κάννες, στο Μονακό και στο Σαιντ – Τροπέ. Από ό,τι έμαθα, το Nammos της Μυκόνου, πρόκειται να αποκτήσει «αδελφάκι» στην παραλία των Καννών, μπροστά στο ξενοδοχείο Majestic. Σιγά σιγά οι Έλληνες επιχειρηματίες θα φύγουν από την Ελλάδα. Θα πάνε σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν Τσιόδρες και Χαρδαλιάδες. Εκεί που λειτουργεί περισσότερο η λογική και η κατανόηση προς το επιχειρείν.

Φεύγοντας από το Σαιν – Τροπέ, πέρασα από το σπίτι της Μπριζίτ, είναι 85 ετών. Λατρεύει τα ζώα, όπως εγώ. Είμαστε το ίδιο οπαδοί του έρωτα, του σεξ, της ελεύθερης άποψης και της διαφορετικότητας. Ακόμη είναι κούκλα. Θα έλεγα περισσότερα για το κορμί της, αλλά θα σας κάνω να κοκκινίσετε. Είναι κούκλα, όπως το ψαροχώρι της. Αυτό το κομμάτι του γαλλικού Νότου, που άπλωσε γυμνό το κορμί της στην παραλία του και το έκανε διάσημο. Δείτε τις φωτογραφίες. Είναι γερό ρεπορτάζ, θα έλεγα γερή γροθιά στα οπίσθια, σε όσους πιστεύουν, ότι ασκείται πολιτική με υγειονομική δικτατορία.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία” (06/07/2020)

crashonline.gr

Share this post