Δέκα Τουρκικά Πολεμικά Πλοία Κύκλωσαν Την Κύπρο: «Θα Προστατέψουμε Τα Κοιτάσματά Μας» Λέει Η Άγκυρα!

Δέκα Τουρκικά Πολεμικά Πλοία Κύκλωσαν Την Κύπρο: «Θα Προστατέψουμε Τα Κοιτάσματά Μας» Λέει Η Άγκυρα!

Δέκα πλοία του τουρκικού Ναυτικού έχουν αναπτυχθεί και κυκλώσει την Κύπρο ενώ κάποια από αυτά προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» και το γεωτρύπανο «Πορθητής», όπως αναφέρει η τουρκική έκδοση του ‘Σπούτνικ’, βασιζόμενο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Τα πλοία έχουν αναπτυχθεί σε Κυρήνεια, Αμμόχωστο και Μερσίνα και είναι έτοιμα να επέμβουν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ

«Έχει δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα πολέμου στην περιοχή», όπως σχολιάζει το «Σπούτνικ».

Εκτός των πολεμικών πλοίων, η Τουρκία έχει θέσει σε ετοιμότητα και υποβρύχια έτοιμα να επέμβουν εάν κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη εντός της Κυπριακής ΑΟΖ με την απειλή ότι θα ξεκινήσει παράνομες γεωτρήσεις.

Η αποστολή των πλοίων έγινε «για να προστατευθούν οι αγωγοί πετρελαίου και η έρευνα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, τα τουρκικά πλοία είναι επικεφαλής της προστασίας της περιοχής. Οι κανόνες εμπλοκής θα εφαρμοστούν για το γεωτρύπανο Fatih στην περίπτωση πιθανής παρενόχλησης και τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα απαντήσουν άμεσα χωρίς να περιμένουν εντολές από την Άγκυρα»

Όπως αναφέρει το τουρκικό Επιτελείο το τουρκικό Ναυτικό έχει αποστείλει φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλακάτους, υποβρύχια ενώ έχουν εμφανιστεί και αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου στην περιοχή.

Είναι σαφές ότι το τουρκικό Ναυτικό έχει λάβει ήδη προκαθορισμένες θέσεις έτοιμο για την όποια κίνηση της Αθήνας εάν τελικά αποφασίσει να στείλει το ΠΝ να προστατέψει την Κύπρο.

Αυτή την στιγμή έχουμε μια κανονική πολεμική ενέργεια και προσπάθεια κατάλυσης της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους.

Share this post