Δήλωση τρόμου από επιστήμονες: Από τον Αύγουστο και μετά …

Δήλωση τρόμου από επιστήμονες: Από τον Αύγουστο και μετά …

Ενώ το ξέσπασμα του κορανοϊού επηρεάζει ακόμα τη Γη, έχει λάβει επίσης μια νέα

δήλωση από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Σύμφωνα με το BBC, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) δήλωσε στη δήλωσή του ότι η πιθανότητα υπέρβασης της ετήσιας αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς έως το 2024 είναι 20 τοις εκατό.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι εάν οι θερμοκρασίες αυξηθούν κατά 1,5 βαθμούς στον κόσμο σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη βιομηχανοποίηση, αυτό θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες.

Με την κλιματική συμφωνία που υπεγράφη στο Παρίσι το 2015, επιτεύχθηκε συναίνεση για να διατηρηθεί η μέση αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από 1,5 βαθμούς.

Η έρευνα για το WMO από το Βρετανικό Μετεωρολογικό Γραφείο αποκάλυψε ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία στον κόσμο είναι 1 βαθμός υψηλότερη από το 1850.

Αναφέρεται ότι η αύξηση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή περισσότερο σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Με άλλα λόγια, οι πολικές περιοχές αναμένεται να είναι διπλάσιες από τον παγκόσμιο μέσο όρο φέτος, ξεκινώντας από τον Αύγουστο και μετά.

Επίσης, αναμένονται περισσότερες καταιγίδες στα δυτικά της Ευρώπης τα επόμενα πέντε χρόνια λόγω της αύξησης της στάθμης της θάλασσας.

Εκτός από τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, οι αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις του κόσμου, ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking, έρχονται στο μυαλό σήμερα. Εδώ είναι οι σημαντικές προειδοποιήσεις για το μέλλον που έχουν μιλήσει μετά το θάνατο του Hawking …

Ο Βρετανός καθηγητής φυσικής Stephen Hawking, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 76 ετών, έγινε διάσημος για την έρευνά του σχετικά με τη γενική σχετικότητα και τις μαύρες τρύπες.

Αλλά ο Χόκινγκ συχνά άφησε το ερευνητικό του πεδίο, εφιστώντας την προσοχή στις προκλήσεις και τις υπαρξιακές απειλές που περιμένουν την ανθρωπότητα τις επόμενες περιόδους. Ενώ οι εξηγήσεις του για αυτά τα θέματα που ήταν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου, μερικές φορές δημιούργησαν μια συζήτηση.

Για δεκαετίες, ο Χόκινγκ λέει ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αναλάβει δράση για να εγκατασταθεί μόνιμα σε άλλους πλανήτες. Αυτές οι εξηγήσεις συχνά εμφανίζονταν σε πρωτοσέλιδα.

Σύμφωνα με τον Hawking, δεν είναι δυνατόν να ξεφύγουμε από τα γεγονότα που θα σβήσουν την ανθρωπότητα από τη Γη. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να περιλαμβάνουν κοσμικά γεγονότα όπως κτυπήματα μετεωριτών, καθώς και γεγονότα όπως τεχνητή νοημοσύνη, αλλαγή του κλίματος, γενετικά τροποποιημένοι ιοί ή πυρηνικός πόλεμος.

Μιλώντας στο BBC το 2016, ο Hawking είπε: “Η πιθανότητα μιας καταστροφής να συμβεί σε ένα χρόνο στον κόσμο είναι πολύ χαμηλή. Αλλά αυτή η πιθανότητα αυξάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και γίνεται σχεδόν σίγουρη σε χρονικές περιόδους χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια.”

Με την πεποίθηση ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να εξαπλωθεί στο σύμπαν εκείνη την εποχή, ο Hawking προειδοποίησε τους ανθρώπους για τα επόμενα 100 χρόνια:

“Τον επόμενο αιώνα, δεν θα είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε πρόσβαση στην τεχνολογία για να δημιουργήσουμε αρκετές αποικίες στο διάστημα, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτήν τη διαδικασία.”

Ο Stephen Hawking γνώριζε τις ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά επίσης προειδοποίησε για τις απειλές της.

Όταν ο Hawking μίλησε στο BBC το 2014, “η πλήρης ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να θέσει τέρμα στην ανθρωπότητα.”

Σύμφωνα με τον Hawking, η απλή τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα ήταν πολύ χρήσιμη. Ήταν μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που του επέτρεψε να μιλήσει με ανθρώπους.

Αλλά ο Hawking πιστεύει ότι οι προηγμένες μορφές έξυπνων ρομπότ μπορούν να ξεπεράσουν τους ανθρώπους.

Ο Stephen Hawking πίστευε ότι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη ζωή στον κόσμο θα προέρχονταν από την κλιματική αλλαγή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Hawking εξήγησε επίσης τις ανησυχίες του σχετικά με την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού:

“Είμαστε πολύ κοντά στο μη αναστρέψιμο σημείο. Η δράση του Τραμπ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη Γη να μοιάζει με την Αφροδίτη, στους 250 βαθμούς Κελσίου, με όξινες βροχές.”

Παρόλο που υπάρχουν δομές όπως η SETI, οι οποίες ανιχνεύουν τα σήματα των ευφυών όντων από όλο το Σύμπαν, ο Hawking προειδοποίησε να μην αντιμετωπίσει άλλους έξυπνους πολιτισμούς στο σύμπαν.

Μιλώντας στο κανάλι Discovery το 2010, ο Hawking είπε ότι ανησυχεί για την πιθανότητα οι αλλοδαποί να λεηλατήσουν τη Γη για τους πόρους της και να συνεχίσουν στο δρόμο τους:

“Αν μας επισκέπτονται εξωγήινοι, θα είναι σαν ο Χριστόφορος Κολόμβος να περπατήσει στην Αμερική. Αυτό δεν ήταν ποτέ καλό για τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

“Κοιτάξτε μόνοι μας για να δούμε πώς τα έξυπνα όντα μπορούν να μετατραπούν σε πράγματα που δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε.”

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post