Δείτε τη δημοσκόπηση που δεν έκανε ποτέ λάθος

Δείτε τη δημοσκόπηση που δεν έκανε ποτέ λάθος

Στηριζόμενη σε αλγόριθμους επινόησής μας και  στη βάση των παρακάτω  ορθολογικά ορισμένων ,  κοινών διαπιστώσεων , τα ποσοστά που θα λάβουν ( με αφορμή τις  εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκησης και για την ευρωβουλή ) τα βασικά κόμματα , είναι τα παρακάτω ,με απόκλιση 2%

ΣΥΡΙΖΑ από 35,46 % στο 27%

ΝΔ από 28,1% στο 29%

ΧΑ από 6.99% στο 5 %

ΚΙΝΑΛ από 6,28 ως Δημοκρατική συμπαράσταση στο 8%

ΚΚΕ από 5,55% στο 7%

ΠΟΤΑΜΙ , ΑΝΕΛ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  θα μοιραστούν το 8%

Από το υπόλοιπο ποσοστό 16% , το 12% θα  πιστωθούν συνολικά τα κόμματα του Πατριωτικού μετώπου που συνδέθηκαν με την διαμαρτυρία στη συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα :

ΣΥΡΙΖΑ : Το δημοψήφισμα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ το 2015 , το δημοψήφισμα που δεν έγινε σε κόντρα κάθε λογικής , για τη συμφωνία των Πρεσπών  , η παραχολογία του παραπέντε με σκοπό να πειστούμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια , η δικαιολογία που υπονοείται ότι ¨αναγκαστήκαμε σε μνημόνια και συμφωνίες ¨ για το καλό μας , η ¨στρατηγική¨ μετατόπισή του ΣΥΡΙΖΑ  προς στο πεδίο συμφερόντων του Κεφαλαίου ,η επικοινωνιακή του αδυναμία σε Εθνικά θέματα , η φαινομενική κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας και η αδυναμία  του να ενεργοποιήσει έγκαιρα τα Ευρωπαϊκά αντανακλαστικά , η απώλεια μέρους της ιδεολογίας του ( ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ , ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ) σε συνδυασμό με την σταθερότητα του ΚΚΕ , η επιπολαιότητα του στα Εκκλησιαστικά θέματα και η ¨αστάθεια¨ που του προκάλεσε η παραίτηση των ΑΝΕΛ ,   συνιστούν το κυρίαρχο ενεργό πεδίο που επιδρά αφαιρετικά στο ποσοστό του .

ΝΔ : Η υποκρισία που της χρεώθηκε στην υπόθεση του ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ( ήθελε ¨λαγό ¨ το Κυβερνών κόμμα )  , η εμφάνιση πολλών πατριωτικών συνιστωσών , η παγίδευση της αντιπολιτευτική της τακτικής σε χαμηλό πολιτικό επίπεδο ,  συνιστούν το κυρίαρχο ενεργό πεδίο που επιδρά στάσιμα στο ποσοστό της .

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ :  Η εμφάνιση πολλών νέων πατριωτικών συνιστωσών , συγγενών ιδεολογικά , η ¨απόκρυψή της ¨ με την συνέργεια όλων ( που φαίνεται να της κόστισε ) η , σε λάθος χρόνο , εσωτερική ¨ανανέωση¨ στελεχών που αποπειράται , παραδεχόμενη έτσι ποσοστό ¨ενοχής ¨ ,   συνιστούν το κυρίαρχο ενεργό πεδίο που επιδρά με αφαιρετικές τάσεις  στο ποσοστό της .

ΚΙΝΑΛ : Η λειτουργία του ως ¨δοχεία που συγκοινωνούν  ¨ με το ΣΥΡΙΖΑ που σε αντίθεση με την αδυναμία του να αντικαταστήσει το ¨παλιό ¨ ιδεολογικό του υπόβαθρο  , το εμφανίζει ως το κόμμα που ¨περιμένει στη γωνιά¨ το ΣΥΡΙΖΑ για να επαναπατρίσει  δυνάμεις και η συνύπαρξη του πρόσφατα με την ΝΔ ,  συνιστούν το κυρίαρχο ενεργό πεδίο που επιδρά με αυξητικές τάσεις  στο ποσοστό του .

ΚΚΕ : Το σταθερό πολιτικό πλαίσιο αναφοράς του , του δίνει την δυνατότητα να προσμένει αύξηση μόνο από απογοητευμένους οπαδούς  συγγενικών ιδεολογικά  κομμάτων . Τούτο σε συνδυασμό με τα ανωτέρω συνιστούν το κυρίαρχο ενεργό πεδίο που επιδρά με αυξητικές  τάσεις  στο ποσοστό του .

Τα πολιτικά κόμματα , ΠΟΤΑΜΙ , ΑΝΕΛ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ απώλεσαν τη σταθερότητα της δομής τους με τις διαρροές στελεχών του . Σε αυτήν την φάση  τα δεδομένα στάθμισης είναι εξαιρετικά ρευστά , ωστόσο ¨επανεκκίνηση ¨ μόνο το κόμμα των ΑΝΕΛ μπορεί να κάνει προς το παρόν .

 Κυριακή κοντή γιορτή. !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας Πολιτικής Επιθεώρησης )

Share this post