ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 14ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …”ΑΡΝΗΤΕΣ” ΓΟΝΕΙΣ (!!), ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε, ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ !!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 14ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …”ΑΡΝΗΤΕΣ” ΓΟΝΕΙΣ (!!), ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε, ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ !!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 14ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα, αργά το πρωί, επικοινώνησε μαζί μου η κ. Αγάπη Μανουηλίδου, μητέρα του 14χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Μου ανέφερε ότι στα Μ.Μ.Ε. διαδίδονται από χθες τεράστιες ανακρίβειες αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η κόρη της, και μου ζήτησε να αναλάβω την εκπροσώπησή της προς τον σκοπό της αποκατάστασης της αλήθειας και της άρσης της βαρύτατης προσβολής της ιδίας και του συζύγου της και πατέρα του 14χρονου κοριτσιού. Της συνέστησα να μη μιλήσει η ίδια, ούτε κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της, από τούδε και στο εξής στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, και ότι αναλαμβάνω πλέον εγώ και το κομμάτι αυτό της επικοινωνίας με αυτά. Με ενημέρωσε ότι εν τω μεταξύ είχε η ίδια μιλήσει τηλεφωνικά με την δημοσιογράφο κ. Τατιάνα Στεφανίδου, ενώ η μητέρα της και γιαγιά του 14χρονου κοριτσιού είχε μιλήσει, επίσης τηλεφωνικά, με άτομο από την δημοσιογραφική ομάδα του «Live News» του δημοσιογράφου κ. Νίκου Ευαγγελάτου, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL. Eπειδή αμφότερες, μητέρα και γιαγιά του 14χρονου κοριτσιού, έγιναν αποδέκτες και νέων τηλεφωνικών κλήσεων από δημοσιογράφους, τόσο του ως άνω τηλεοπτικού σταθμού όσο και του σταθμού ΑΝΤ1, απηύθυνα δημόσιο μήνυμα προς τον κ. Ευαγγελάτο, απέστειλα δε και σχετικό γραπτό μήνυμα στον αριθμό από τον οποίο έλαβε κλήση η κ. Μανουηλίδου από τους συνεργάτες του, και κατέστησα σαφές ότι από τούδε και στο εξής η επικοινωνία μαζί τους αλλά και με όλα τα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε., για την υπόθεση του 14χρονου κοριτσιού, θα γίνεται δια εμού. Εννοείται ότι παρά το γεγονός ότι εξίσου σαφής ήταν και η ίδια η μητέρα του κοριτσιού στην επικοινωνία που είχε με MEGA και STAR, ουδείς επικοινώνησε μαζί μου, προφανώς διότι εν τω μεταξύ συνειδητοποίησαν πως είχε ήδη στο μεγαλύτερο βαθμό ανατραπεί η παραπλανητική εικόνα των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης, η οποία είχε δημιουργηθεί μέσα από το όργιο της παραπληροφόρησης που προηγήθηκε, ώστε προτίμησαν να αποφύγουν την ολοκληρωτική αποδόμηση της ιστορίας των δήθεν «αρνητών» γονέων που δήθεν «έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή» της κόρης τους, δήθεν «αρνούμενοι να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο παρά τις συστάσεις των γιατρών», και της μεταφοράς που τελικά έγινε δήθεν με «εντολή εισαγγελέα».

Ποια είναι η πραγματικότητα:

Το 14χρονο κορίτσι αισθανόταν πράγματι αδιαθεσία. Στις 16 Σεπτεμβρίου. Είχε γυρίσει από το σχολείο και απέδωσε την αδιαθεσία της στην προηγηθείσα πολύωρη γυμναστική στον ήλιο. Επειδή η αδιαθεσία αυτή επέμεινε, μετά από τρεις μέρες οι γονείς της αγόρασαν self test το αποτέλεσμα του οποίου ήταν θετικό.

Αυτομάτως, και από την αρχή της ιστορίας, καταρρέει ο χαρακτηρισμός των γονέων ως «αρνητών», έννοια που εμπεριέχει την άρνηση του ιού και των εμβολίων. Γιατί όταν αρνείσαι την ύπαρξη του ιού, δεν κάνεις διαγνωστικό του …ανύπαρκτου ιού τεστ !

Αλλά και για τη θέση τους απέναντι στα εμβόλια ήταν απολύτως σαφής η κ. Μανουηλίδου, στην πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία της με την κ. Στεφανίδου, ξεκαθαρίζοντας ότι τόσο οι ίδιοι οι γονείς όσο και η κόρη τους, έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, αλλά ότι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς τα συγκεκριμένα εμβόλια έναντι της Covid-19, ότι θα αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τις παρενέργειες, χωρίς μάλιστα στο τέλος να αποκλείει το ενδεχόμενο να το κάνει, δεδομένου ότι έχει και η ίδια νοσήσει ! Τόσο σαφής και ξεκάθαρη, και με θέση προφανώς αποστασιοποιημένη από τη δική μου !

Αυτοί είναι οι «αρνητές» γονείς !

Αμέσως οι γονείς ενημέρωσαν τον Ε.Ο.Δ.Υ. Κλασική συμπεριφορά …αρνητών !

Όχι…;

Από τον Ε.Ο.Δ.Υ. τους συνεστήθη να παραμείνει το 14χρονο κορίτσι απλά σε καραντίνα, αφού δεν είχε συμπτώματα άλλα πλην μίας ζαλάδας. Σε καραντίνα ετέθη και η κ. Μανουηλίδου, η οποία διεγνώσθη και αυτή θετική με self test.

Στη συνέχεια η κόρη της εμφάνισε πυρετό. Κάλεσαν ιδιώτη ιατρό στην οικία τους. Πρόκειται για γενική ιατρό, κατά δήλωση της ιδίας ανεμβολίαστη, και η οποία αφού ακροάστηκε το 14χρονο κορίτσι και απέκλεισε βρογχικά ή πνευμονία, τους συνέστησε προφορικά Prosef των 500 mg. Η εν λόγω γενική ιατρός είναι, κατά την κ. Μανουηλίδου, και η υπεύθυνη της τεράστιας αναστάτωσης που προκλήθηκε στη ζωή της οικογένειάς της.

Ο πυρετός υποχώρησε.

Επειδή όμως συνέχισε να αισθάνεται αδιάθετη, κάλεσαν εκ νέου την ως άνω ιατρό στην οικία τους. Τους συνέστησε να υποβληθεί το 14χρονο κορίτσι σε εξετάσεις. Η διαφωνία τους ήταν στο πού θα διενεργούντο οι εξετάσεις αυτές. Η κ. Μανουηλίδου αποφάσισε να γίνουν σε ιδιωτικά εργαστήρια και να αξιολογηθούν από ιδιώτες ιατρούς, ενώ η γενική ιατρός επέμεινε χωρίς λόγο να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο και να γίνουν οι εξετάσεις εκεί. Η επιλογή αυτή των γονέων μεταφέρθηκε από τη γενική ιατρό στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, και από αυτόν στην Εισαγγελία Δράμας, ως δήθεν άρνηση των «αρνητών» γονέων να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της κόρης τους !

Απίστευτο !

Πράγματι, το 14χρονο κορίτσι, αφού πρώτα υπεβλήθη σε rapid test το οποίο ήταν αρνητικό, όπως και της μητέρας, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εξεταστεί από ιδιώτες ιατρούς, υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων, το τελικό δε πόρισμα μετά την ολοκλήρωσή τους ήταν ότι η κόρη της κ. Μανουηλίδου έπασχε από πνευμονία και αποφασίστηκε η μεταφορά της στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Αυτές είναι οι πραγματικές συνθήκες μεταφοράς του 14χρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο της Καβάλας. Επέδειξαν τη δέουσα κατά τα άνω επιμέλεια και έπραξαν αυτά που όφειλαν ως συνετοί γονείς για την προστασία της υγείας της κόρης τους, σε ένα απολύτως φυσιολογικό πλαίσιο μακριά από «συνωμοσιολογίες» και «αρνήσεις», οι οποίες προφανώς μόνο στη φαντασία της γενικής ιατρού υπήρξαν, και στην ακόμα εν συνεχεία μεγαλύτερη των Μ.Μ.Ε., τα οποία οργίασαν κυριολεκτικά, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Προφανώς, όσο οι γονείς του 14χρονου κοριτσιού επιμελούντο την πλήρη ιατρική εξέταση της κόρης τους, καταβάλλοντας ουχί για την οικονομική κατάστασή τους ευκαταφρόνητα χρήματα, η γενική ιατρός, για λόγους τους οποίους θα κληθεί αρμοδίως να εξηγήσει, αφού οι γονείς του 14χρονου κοριτσιού μού έδωσαν την εντολή να κινήωι όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες προς τον σκοπό της αποκατάστασης της αλήθειας και της βαναύσως προσβληθείσης προσωπικότητάς τους, μετέφερε διαστρεβλωμένη την εικόνα των ως άνω πραγματικών περιστατικών στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, ο οποίος όφειλε να ενημερωθεί αρμοδίως από τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκε το 14χρονο κορίτσι και να λάβει και τη θέση των γονέων, πριν εμπλέξει ακόμη και την εισαγγελική και αστυνομική αρχή της Δράμας, συμβάλλοντας στον βιασμό της αλήθειας και την διαπόμπευση των γονέων.

Το γεγονός ότι η γιαγιά του 14χρονου κοριτσιού, σε τηλεφωνική συνομιλία της με δημοσιογράφο του σταθμού MEGA, κατά τον ίδιο χρόνο που συνομιλούσε η κόρη της με την κ. Στεφανίδου, εξέφρασε τη φοβία της για τα δημόσια νοσοκομεία, μεταφέροντας την εμπειρία της νοσηλείας του γαμπρού της που διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Δράμας με κορεσμό 96 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου κατέληξε, χωρίς ποτέ καν να βρεθεί και το υποτιθέμενο θετικό αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποτίθεται είχε υποβληθεί, ουδεμία επιρροή ασκεί στη ροή των γεγονότων όπως αυτά ανωτέρω εκτίθενται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εις ό,τι αφορά στο ελάχιστο οξυγόνο το οποίο χορηγήθηκε στο κορίτσι στην οικία τους, δεδομένου ότι υπήρχε συσκευή που χρησιμοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τη μητέρα του κοριτσιού, και αυτό ακόμη κατόπιν σύστασης της ως άνω γενικής ιατρού έγινε !

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ πλέον γνωστή, η μεταφορά δηλαδή του κοριτσιού από το νοσοκομείο της Καβάλας τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου ενώ τα μοριακά τεστ αμφοτέρων, μητέρας και κόρης, ήταν αρνητικά, το κορίτσι παρέμεινε κακώς κάκιστα σε κλινική Covid-19, μέχρι την εκ νέου μεταφορά της την ίδια μέρα στο Ιπποκράτειο, όπου έκτοτε νοσηλεύεται σε πολύ καλή πλέον κατάσταση, στην απλή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου με συνεχή αρνητικά μοριακά τεστ, και όχι σε βαριά κατάσταση στην κλινική Covid-19, όπως ψευδώς αναφέρεται από το πρωί σε όλα τα μέσα, τοπικά και μεγάλα, ενώ είναι προφανές ότι ένα απλό τηλεφώνημα στο νοσοκομείο δεν θα επέτρεπε την διάδοση της ψευδούς αυτής είδησης από τους δημοσιογράφους και τους διαχειριστές των διαφόρων ειδησεογραφικών sites.

Είναι όμως επίσης προφανές ότι το σκηνικό που στήθηκε στα Μ.Μ.Ε. από χθες, έπρεπε να έχει όλα αναγκαία στοιχεία για το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν στον κόσμο. Ότι δηλαδή αρνητές γονείς που δεν πιστεύουν στον ιό και στα εμβόλια, αρνήθηκαν να πάνε το παιδί τους στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και το εξέθεσαν σε θανάσιμο κίνδυνο, ώστε αναγκαία έπρεπε και να νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση σε κλινική Covid-19.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για το 14χρονο κορίτσι και επιφυλάσσομαι να επανέλθω με νέο δελτίο σχετικά με τις νομικές κινήσεις των γονέων.

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

Νίκος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών

nikosantoniadis.tv

Share this post