Δεν επιτρέπονται μετρητά ή κάρτες: Μόνο με βιομετρικά μέσα θα δέχονται πληρωμές.

Δεν επιτρέπονται μετρητά ή κάρτες: Μόνο με βιομετρικά μέσα θα δέχονται πληρωμές.

Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ πρόκειται να απαγορεύσουν την πληρωμή με κάρτες ή μετρητά, απαιτώντας από τους ανθρώπους να σαρώνουν το πρόσωπό τους ή τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Ένας τέτοιος τρόπος πληρωμής ταιριάζει απόλυτα σε μια κοινωνία οργουελικής επιτήρησης.

Ο γίγαντας των πληρωμών Mastercard άνοιξε το δρόμο για αυτό το νέο σύστημα, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα βιομετρικών πληρωμών για τους εμπόρους λιανικής πώλησης. Οι χρήστες που κάνουν έλεγχο των προϊόντων στο ταμείο θα πρέπει να σαρώνουν το πρόσωπο ή την παλάμη τους για να πιστοποιήσουν την πληρωμή. Τα βιομετρικά τους δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να αντιστοιχιστούν με έναν τραπεζικό λογαριασμό που είναι αποθηκευμένος στο αρχείο, αφαιρώντας αυτόματα το ποσό της αγοράς μόλις επιβεβαιωθεί η συναλλαγή.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας υπερασπίστηκε το νέο σύστημα, λέγοντας: “Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε για το τηλέφωνό σας ή να κυνηγάτε το πορτοφόλι σας όταν έχετε τα χέρια σας γεμάτα. Η αξιόπιστη τεχνολογία που χρησιμοποιεί το πρόσωπο ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιταχύνουν το ταμείο”. (Σχετικό: Η Mastercard λανσάρει σύστημα πληρωμών που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου).

Το πρόγραμμα βιομετρικών πληρωμών εφαρμόστηκε πιλοτικά σε πέντε υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ St. Marche, όλα στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Η Mastercard συνεργάστηκε με την τοπική βραζιλιάνικη νεοφυή εταιρεία Payface για να κάνει το σύστημα πραγματικότητα. Σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, σχεδιάζονται περισσότερες δοκιμές στην Ασία και τη Μέση Ανατολή – με στόχο την παγκόσμια εξάπλωση αργότερα μέσα στο 2022.

Ο πρόεδρος της Mastercard Cyber and Intelligence Solutions, Ajay Bhalla, δήλωσε σχετικά: “Ο στόχος μας με το νέο πρόγραμμα είναι να κάνουμε τις αγορές μια εξαιρετική εμπειρία τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπόρους, παρέχοντας το καλύτερο δυνατό από πλευράς ασφάλειας και ευκολίας. Ο τρόπος που πληρώνουμε πρέπει να συμβαδίζει με τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και επιχειρούμε, προσφέροντας επιλογές στους καταναλωτές με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας”.

“Όταν συνέβη η πανδημία, είδαμε ότι όλοι έγιναν ψηφιακοί και οι καταναλωτές αγκάλιασαν τις νέες τεχνολογίες. Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο ζήτησαν πραγματικά αυτή τη [λύση] για τις αγορές τους [και] τις εμπειρίες τους στο λιανικό εμπόριο”, πρόσθεσε. “Όλες οι έρευνες που κάναμε μας είπαν ότι οι καταναλωτές αγαπούν τα βιομετρικά στοιχεία”.

Οι βιομετρικές πληρωμές δεν είναι χωρίς κινδύνους

Παρά την υποτιθέμενη ευκολία της, η βιομετρική πληρωμή δεν είναι χωρίς κινδύνους – με την Daily Expose να αναλύει ορισμένους από αυτούς.

“Όλα τα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας και συλλογής δεδομένων είναι ευάλωτα σε παραβιάσεις της ασφάλειας. Λόγω των δυνατοτήτων παραβίασης στον κυβερνοχώρο, οι παραβιάσεις στο μέλλον θα μπορούσαν να [είναι] ακόμη μεγαλύτερες και να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρα συστήματα”, αναφέρει το συντηρητικό μέσο. Αναφέρθηκε επίσης στην παραβίαση της Equifax το 2017, όπου εκτέθηκαν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 150 εκατομμυρίων ανθρώπων σε τρεις χώρες.

Εκτός από τις πιθανές παραβιάσεις της ασφάλειας, η Daily Expose ανέφερε επίσης την πιθανή επιρροή των αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης στα βιομετρικά συστήματα πληρωμών.

“Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης σημαίνει επίσης ότι καθώς συλλέγονται δεδομένα από συστήματα ψηφιακής ταυτότητας, δημιουργούνται αλγόριθμοι που μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους ανθρώπους. Αυτά τα συστήματα … δεν είναι ούτε διαφανή στη λειτουργία τους ούτε ξεκάθαρα ακόμη και ως προς το ποιος ή τι τα κατασκευάζει και για ποιους σκοπούς”, ανέφερε.

“Μπορεί, στο μέλλον, οι άνθρωποι να διαπιστώσουν ότι δεν θα έχουν πλέον καταναλωτικές επιλογές, όπως τραπεζικά δάνεια χαμηλού κόστους, λόγω των αποφάσεων αλγορίθμων των οποίων η λειτουργία δεν είναι διαφανής για το κοινό”.

Η δικηγόρος Suzie Miles προειδοποίησε επίσης για τους πρόσθετους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση των βιομετρικών στοιχείων ως σύστημα πληρωμών.

“Η [ίδια η] Mastercard έχει αναγνωρίσει τις ανησυχίες για τα δεδομένα και την ασφάλεια που συνεπάγεται η χρήση βιομετρικών στοιχείων. Ένας κωδικός πρόσβασης μπορεί να αλλάξει, το χαμόγελο και το κύμα σας δεν μπορούν. Εάν τα βιομετρικά δεδομένα παραβιαστούν, τότε ο κίνδυνος δόλιας δραστηριότητας θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος από τις τρέχουσες μεθόδους πληρωμής”, δήλωσε στον Guardian.

Εξέφρασε επίσης το φόβο ότι τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου θα συλλέγουν και θα αποθηκεύουν δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό ανθρώπων.

“Ενώ φαίνεται [ότι] η Mastercard [έχει] λάβει μέτρα για την προστασία και την κρυπτογράφηση αυτών των δεδομένων, καθώς οι βιομετρικές πληρωμές γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες, η χρήση αυτών των δεδομένων είναι πιθανό να εξελιχθεί. Θα γίνει αναπόφευκτα δυσκολότερη η προστασία του δικαιώματος των ατόμων στην ιδιωτική ζωή”.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο σχετικά με τη Mastercard που θέλει να παρακολουθεί τους χρήστες με βάση τους καρδιακούς παλμούς και τα μοτίβα των φλεβών τους.

Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι thedeadgene στο Brighteon.com.

naturalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post