ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ! ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΜΟΥΣΛΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ! ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΜΟΥΣΛΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι αιμοσταγείς φανατικοί μουσουλμάνοι δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα αφού περίπου ένα μήνα μετά την κατάληψη της εξουσίας με τα όπλα στο Αφγανιστάν, πραγματοποίησαν την πρώτη τους εισβολή σε άλλη χώρα. Το μέλλον προμηνύεται… αιματηρό και μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι Αμερικάνοι που “τάιζαν” αυτό το τέρας 20 χρόνια. Όπως γράφει το warnews47.gr άρχισαν τα… όργανα και στο Πακιστάν, καθώς οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν εντός της χώρας και σκότωσαν τέσσερα άτομα και άφησαν δεκάδες τραυματίες.

Πιο αναλυτικά, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΚΤΠ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις πακιστανούς παραστρατιωτικούς χθες Κυριακή στην Κουέτα (νοτιοδυτικά), αναφέρει ανακοίνωσή τους που επικαλείται η SITE, αμερικανική ιδιωτική οργάνωση που παρακολουθεί συστηματικά την δραστηριότητα τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της πακιστανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε την επίθεση.

Καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα επιτέθηκε εναντίον μελών της Συνοριοφρουράς. Είχε ζωστεί γιλέκο με εκρηκτικά και επέβαινε σε μοτοσικλέτα στην οποία είχαν επίσης τοποθετηθεί εκρηκτικά. Η επίθεση έγινε στη συνοικία Μίαν Γούντι στην Κουέτα, ανέφεραν οι πακιστανοί Ταλιμπάν στην ανακοίνωσή τους.

Η επίθεση στην πόλη, που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, διαπράχθηκε ενώ μέλη της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρων είχαν στήσει πάγκους και πούλαγαν λαχανικά στη συνοικία.

Τρεις παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν επιτόπου κι ένας τέταρτος υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αζάρ Ακράμ, ανώτερος αξιωματικός της πακιστανικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τον αξιωματικό, στη μοτοσικλέτα ήταν τοποθετημένα 6 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με το warnews247.gr, άλλοι δεκαεπτά παραστρατιωτικοί τραυματίστηκαν, όπως και δύο πολίτες, σύμφωνα με τον ίδιο. Οι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ΚΤΠ υποστήριξε στην ανακοίνωσή του πως «πάνω από 30 μέλη» της Συνοριοφρουράς «σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν» στην επίθεση.

Ο πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν καταδίκασε «την επίθεση του ΚΤΠ» μέσω Twitter, αποτίνοντας φόρο τιμής στα πεσόντα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι Χαζάροι, μειονοτικοί σιίτες σε μια χώρα κατά πλειονότητα σουνιτική, γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων σουνιτών εξτρεμιστών που τους θεωρούν συλλήβδην αιρετικούς.

Οι παραστρατιωτικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των συνόρων Πακιστάν-Αφγανιστάν υφίστανται εδώ και χρόνια επιθέσεις στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, όπου εκτός από τους πακιστανούς Ταλιμπάν και τζιχαντιστές δρουν επίσης αυτονομιστικές οργανώσεις.

Το ΚΤΠ αποτελεί οργανωτική ομπρέλα δέκα και πλέον ένοπλων οργανώσεων που δρουν στο Πακιστάν. Στις επιθέσεις του τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχουν χάσει τη ζωή τους κάπου 70.000 άνθρωποι. Μέλη του διέπραξαν 32 επιθέσεις εναντίον πακιστανών στρατιωτικών και αστυνομικών τον Αύγουστο, μετέδωσε προ ημερών το Γερμανικό Πρακτορείο.

 

 

https://www.makeleio.gr

Share this post