Δεν σας το δείχνουν τα ΜΜΕ: Αυτό συμβαίνει στον Έβρο την στιγμή των μεγάλων Τουρκικών προκλήσεων

Δεν σας το δείχνουν τα ΜΜΕ: Αυτό συμβαίνει στον Έβρο την στιγμή των μεγάλων Τουρκικών προκλήσεων

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι «μεταναστευτικές ροές» προς τη χώρα μας τελείωσαν.

Πιστεύουν επίσης πολλοί, ότι η φράση «ξέφραγο αμπέλι» είναι υπερβολική σχετικά με τη χώρα μας.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι έτσι. Έρχονται συνεχώς όλο και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες. Η Τουρκία, τη στιγμή που κρατάει ψηλά την προκλητική ρητορική της και πολλοί Έλληνες περιμένουν το…θερμό επεισόδιο, μας «επιτίθεται» σταθερά και συντονισμένα, στέλνοντάς μας μετανάστες και γιατί όχι ανάμεσά τους και δικούς της πράκτορες!

Δυστυχώς οι συνθήκες στον Έβρο είναι άθλιες. Είμαστε στην κυριολεξία ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει μπορεί να μπει ανενόχλητα στη χώρα μας, όπως δείχνει πολύ ξεκάθαρα και το παρακάτω βίντεο:

Στην περιγραφή του βίντεο αναφέρει:

Βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξα σήμερα στις 14:00 στον Έβρο λίγο πριν φύγω για Αθήνα. Λαθρομετανάστες περνούν μέρα-μεσημέρι τα αφύλακτα σύνορα. Επειδή είμαστε με τζιπ νομίζουν ότι είμαστε ασφάλεια και έρχονται προς το μέρος μας. Μας δηλώνουν ότι είναι Αφγανοί. Μόλις τους λέμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία να τους παραλάβει, φεύγουν. Προσέξτε ότι όλοι σχεδόν είναι άνδρες.

Μόλις πέρυσι, πέρασαν από τον Έβρο σύμφωνα με το euronews, πάνω από 12.000 παράνομοι μετανάστες

Ο φράχτης στον Έβρο: Η Διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Το 2011, επί Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε η κατασκευή φράχτη στον Έβρο με σκοπό να μην μπαίνουν στη χώρα μας από εκεί παράνομοι μετανάστες. ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσής είχε δηλώσει: «Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής παράνομων μεταναστών και γι αυτό, παράλληλα με τη δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής, σχεδιάζεται η κατασκευή του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Μόλις κατασκευάστηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ζητάει την καταστροφή του.

Συγκεκριμένα δήλωνε: Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες άλλης μία τραγωδίας με θύματα πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. Δεκάδες έχουν εντοπιστεί νεκροί ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων με ορατό τον κίνδυνο να έχουμε σε εξέλιξη την μεγαλύτερη τραγωδία προσφύγων στις ελληνικές θάλασσες» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητεί «να ξηλωθεί τώρα ο φράχτης στον Έβρο» και καλεί την Κυβέρνηση «να υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις των διεθνών οργανισμών και να προχωρήσει στην δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διόδων για τους πρόσφυγες στον Έβρο και σε άλλα σημεία». Ζητεί, επίσης, την επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας κέντρων υποδοχής και καταγραφής στα νησιά, ενίσχυση των υπαρχουσών κέντρων φιλοξενίας και δημιουργία νέων.

Η θέση για το «ξήλωμα» του φράχτη, ήταν βασική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ από την ανέγερση του επί ημερών Σαμαρά. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, έλεγε : «Υπάρχει μία διεθνής συνθήκη που δεν αμφισβητεί κανείς και αφορά τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτήν πρέπει σε όλα τα σύνορα να υπάρχει ένας ανοικτός δρόμος για να μπαίνουν όλοι οι πρόσφυγες και να ζητάνε άσυλο».

Επίσημη θέση ΣΥΡΙΖΑ τα ανοιχτά σύνορα για όλους!

Από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε δημοσιευτεί η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πιστός στην ακροδεξιά του ρητορική, ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε τους μετανάστες για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα».

Ειδικότερα, για την περιοχή του Έβρου και για το θέμα των μεταναστών, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στο πρόγραμμα του:

«Απαγόρευση των επαναπροωθήσεων σε σημεία εισόδου (Έβρος και Βόρειο Αιγαίο).

Φραγμός στην αυθαίρετη απόρριψη υποβαλλόμενων αιτημάτων ασύλου από τις αστυνομικές αρχές.

Κατάργηση των πρακτικών αναχαίτισης των εισερχόμενων αλλοδαπών στα θαλάσσια σύνορα«.

Μετανάστες σταματούν Έλληνες οδηγούς και τους ελέγχουν

Για τους πρόσφυγες, πρότεινε τα παρακάτω:

1) Άμεση λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής με σκοπό την αφενός καταγραφή και αφετέρου την κάλυψη των βασικών αναγκών των νεοεισερχομένων. Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό. Ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες. Στη συνέχεια, συγκρότηση ανοιχτών δομών φιλοξενίας, με παράλληλη κατάργηση των ειδικών κέντρων κράτησης. Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Και ειδικότερα για τον Έβρο: 2) Εξασφάλιση πλήρους και αποτελεσματικής πρόσβασης όλων των αιτούντων άσυλο στη διαδικασία ασύλου. Ταχεία και απρόσκοπτη χορήγηση ασύλου σε όσους το δικαιούνται. Απαγόρευση των επαναπροωθήσεων σε σημεία εισόδου (Έβρος – Αιγαίο). Κατάργηση των πρακτικών αναχαίτισης των εισερχομένων αλλοδαπών στα θαλάσσια σύνορα.

Οι υπόλοιπες προτάσεις:

3) Οι πρόσφυγες πολέμου τυγχάνουν διεθνούς προστασίας, ως εκ τούτου πρέπει να τους απονέμεται άσυλο ή επικουρικό καθεστώς προστασίας. Το κράτος οφείλει να μεριμνά για τη φιλοξενία τους σε δομές που εξασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρέπειας και υγιεινής μέχρι να επιστρέψουν στις χώρες τους.

4) Ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου και αποσύνδεσή τους από υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

5) Υπαγωγή των Επιτροπών Προσφυγών του π.δ. 114/2010 στην Υπηρεσία Ασύλου και αφαίρεση κάθε συμμετοχής της αστυνομίας στις διαδικασίες ασύλου πρώτου και δεύτερου βαθμού. Αντικατάσταση των Προέδρων των Επιτροπών του π.δ. 114/2010 με άτομα που θα υποδειχθούν από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,σύμφωνα με το ΠΔ 113/2013.

6) Υπαγωγή στην Υπηρεσία Ασύλου όλων των αιτημάτων ασύλου που εκκρεμούν σε πρώτο βαθμό σύμφωνα με το ΠΔ 114/2010.

«Οι φράχτες, τα εθνικά λιμενικά σώματα, η FRONTEX, ακόμα και η απειλή του θανάτου, δεν αποτελούν εμπόδιο για όσους αναζητούν την ελπίδα», σημειωνόταν μεταξύ άλλων.

Εν τέλει ο φράχτης έπεσε από τις ισχυρές βροχές και έκ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και δεν συζητά καν την επαναφορά του!

Αυτά τα έλεγε ο Τσίπρας πολύ πριν το 2015! Και σήμερα τα εφάρμοσε όλα ένα προς ένα και σαν να μην έφτανε αυτό δίνει σε παράνομους και μη μετανάστες την Ελληνική ιθαγένεια μαζικά!
Ελληνοποίηση με 550 Ευρώ!

Ντοκουμέντο- Τι θα ψηφίσουν οι «μετανάστες» ;

Θέσεις εργασίας για παράνομους μετανάστες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι Έλληνες δεν θέλανε τον «κακό» Σαμαρά, αλλά αντίθετα επέλεξαν τον Αλέξη Τσίπρα, που είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα κάνει τη χώρα μας ξέφραγο αμπέλι. Τώρα γιατί παραπονιούνται μερικοί;

Η Ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ: Τι έλεγε για τους μετανάστες

Πάλλης: Οι μετανάστες κρατούν ανοιχτά τα σχολεία μας

Τασία για ένταξη μεταναστών

Βούτσης για ένταξη μεταναστών

Τα παραπάνω «αφιερώνονται» σε όλους εκείνους που ακόμη και μετά από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να λένε πως «όλοι είναι ίδιοι».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

el.gr

Share this post