Διάγγελμα Μπάιντεν: «Ο Δικτάτορας Πούτιν θα πληρώσει – Γι αυτό δημιουργηθήκε το ΝΑΤΟ»

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Ο Δικτάτορας Πούτιν θα πληρώσει – Γι αυτό δημιουργηθήκε το ΝΑΤΟ»

«Θα τον κυνηγήσω- Δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε «δικτάτορα» και αποκάλυψε πώς θα καταφέρει να εξουδετερώσει τον στρατό του και την ισχύ του.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άρχισε την ομιλία του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο για την «κατάσταση της ένωσης» καλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να σηκωθούν όρθια για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι «οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού».

«Πούτιν θα σε κυνηγήσουμε»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για προμελετημένη και απρόκλητη επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία και τόνισε ότι μαζί με τους συμμάχους επιβάλουμε σκληρές κυρώσεις. «Ο Πούτιν είναι στριμωγμένος όσο ποτέ από τις κυρώσεις του κόσμου» ανέφερε ενώ σε πρώτο πρόσωπο τόνισε: «Πούτιν θα σε κυνηγήσουμε, δεν έχεις ιδέα τι πρόκειται να συμβεί. Δεν έχεις ιδέα τι θα πάθεις».

Όπως συμπλήρωσε «στην πορεία της ιστορίας μας αντλήσαμε το εξής μάθημα: αν οι δικτάτορες δεν πληρώσουν το τίμημα για τις επιθέσεις τους, προκαλούν ακόμη περισσότερο χάος» και ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι «οι δυνάμεις μας δεν θα συμμετέχουν ενεργά στην Ουκρανία, αλλά θα υπερασπιστούν τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ».

«Nόμιζε ότι η Δύση και το NATO δεν θα αντιδρούσαν. Νόμιζε ότι θα μας δίχαζε στο εσωτερικό», είπε επίσης για τον Πούτιν ο Τζο Μπάιντεν και επεσήμανε ότι «η ελευθερία θα κερδίσει έναντι της τυραννίας».

Για τον πρόεδρο Ζελένσκι τόνισε ότι έχει θάρρος και τόλμη, ενώ για τον λαό της Ουκρανίας συμπλήρωσε ότι είναι «ισχυρός και αποφασισμένος» με τις «ΗΠΑ να παραμείνουν στο πλευρό τους».

Απαγόρευση του αμερικανικού εναέριου χώρου στα ρωσικά αεροσκάφη

Ο κ. Μπάιντεν επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον θα κλείσει την αμερικανικό εναέριο χώρο «σε όλες τις ρωσικές πτήσεις».

«Θα στραγγαλίσουμε την οικονομία της Ρωσίας»

Σημείωσε, ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης συστήνει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για να καταδιώξει τους ρώσους «ολιγάρχες» για τα εγκλήματά τους και ότι οι ΗΠΑ, από κοινού με τους συμμάχους τους στην Ευρώπη, θα «βρουν και θα κατασχέσουν τα γιοτ σας, τα πολυτελή διαμερίσματά σας, τα ιδιωτικά σας αεροσκάφη», όπως είπε απειλητικά απευθυνόμενος σε κορυφαία στελέχη του ρωσικού επιχειρηματικού κόσμου.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι σκοπός της κυβέρνησής του είναι να στραγγαλίσει την πρόσβαση της Ρωσίας σε τεχνολογικά μέσα, να υπονομεύσει την οικονομική της ισχύ και να εξασθενίσει τον στρατό της τα επόμενα χρόνια.

«Ο κ. Πούτιν μπορεί να σημειώσει κέρδη στα πεδία των μαχών αλλά θα το πληρώσει ακριβά μακροπρόθεσμα», διεμήνυσε, ενώ αναφερόμενος σε αυτή που περιγράφει ως μάχη «των δημοκρατιών» εναντίον των «αυταρχικών καθεστώτων», είπε ότι «οι δημοκρατίες ήταν πιστές στο ραντεβού» αλλά ο αγώνας θα «πάρει χρόνο».

Σημειώνεται ότι στην αρχή της ομιλίας του οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν όρθιοι και για ώρα την πρέσβη της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, ενώ η μεγάλη οδική αρτηρία που συνδέει τον Λευκό Οίκο με το Κογκρέσο, ήταν σημαιοστολισμένη στα χρώματα του ουκρανικού εθνικού συμβόλου.

Η ομιλία του Τζο Μπάιντεν

Share this post