Διάγγελμα Χ.Χαφτάρ – Κήρυξε τζιχάντ εναντίον της Τουρκίας: «Όλοι στα όπλα» – Θα τον αφήσει μόνο του η Αθήνα;

Διάγγελμα Χ.Χαφτάρ – Κήρυξε τζιχάντ εναντίον της Τουρκίας: «Όλοι στα όπλα» – Θα τον αφήσει μόνο του η Αθήνα;

Ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ κήρυξε την Παρασκευή «τζιχάντ» ενάντια σε οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη.

Μιλώντας από την τη Βεγγάζη, είπε: «Κηρύσσουμε τζιχάντ και πλήρη επιστράτευση. Κάθε ελεύθερος Λίβυος πρέπει να πάρει τα όπλα, άνδρες και γυναίκες, στρατιώτες και πολίτες, για να υπερασπιστούν τα εδάφη και την τιμή μας».

«Ο εχθρός συγκεντρώνει τα στρατεύματά του σήμερα για να εισβάλει στη Λιβύη και να υποδουλώσει ξανά τον λαό μας. Έχει βρει προδότες που έχουν υπογράψει συμφωνία ταπείνωσης και ντροπής χωρίς λαϊκή, συνταγματική ή ηθική υποστήριξη», πρόσθεσε.

«Οι προδότες έτρεξαν στους αφέντες τους τους για να κάνουν έκκληση για ανακούφιση και βοήθεια αφού έχουν κατακλυστεί από όλες τις πλευρές», δήλωσε για την επίθεση του LNA εναντίον των ισλαμικών πολιτοφυλακών πιστών στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την Πέμπτη την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για την υποστήριξη του GNA.

Το ερώτημα τώρα είναι τι θα κάνει η Αθήνα, θα αφήσει τον στρατηγό Χαφτάρ στο έλεος της Άγκυρας, επιτρέποντας την τουρκική απόβαση στη Λιβύη κάτι που θα οδηγήσει στο γκριζάρισμα (και) της Κρήτης ή θα προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα, όπως πολλάκις έχει δεσμευτεί; 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χαλίφα Χαφτάρ είχε ζητήσει από τον Νίκο Δένδια, η Ελλάδα να προχωρήσει μαζί με την Αίγυπτο σε ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης γι’ αποτροπή της τουρκικής απόβασης.

Την ίδια στιγμή τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir του LNA κατέρριψαν οπλισμένο τουρκικό drone.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) πάνω από την Τρίπολη.

Όπως μεταδίδει το rt.com, οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ ισχυρίστηκαν ότι κατέρριψαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε επιχείρηση νότια της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης και έδρας της κυβέρνησης του αλ-Σαράτζ.

Σύμφωνα με αναφορά των ίδιων πηγών, το τουρκικό αεροσκάφος ήταν ένοπλο, τύπου Bayraktar TB2, και κατερρίφθη διότι στόχευσε κομβόι οχημάτων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Babak Taghvaee@BabakTaghvaee

: An hour ago, 2 Bayraktar TB2 armed drones supporting Islamist militias of targeted a convoy of National Army on its way to at Mizda. 30 mins later one of them was shot-down by a Pantsir S1 SAM system of in south of airport!

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
https://www.pronews.gr/

Share this post