Διαλύουν την Τουρκία ό,τι ώρα θέλουν! Ξαφνικές «τορπίλες» Τραμπ κατά Ερντογάν.

Διαλύουν την Τουρκία ό,τι ώρα θέλουν! Ξαφνικές «τορπίλες» Τραμπ κατά Ερντογάν.
Υπενθυμίζουν στον απρόβλεπτο Ερντογάν πως ανεξέλεγκτο δεν αφήνουν κανέναν.

Σε μία περισσότερο συμβολική κίνηση με ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε μία επιστολή-«φωτιά» για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα σε αυτήν κάνει γνωστή τον εξαιρετικά δυσμενή ρόλο της Τουρκίας σε μία τόσο αποσταθεροποιημένη «γειτονιά», φροντίζοντας να προειδοποιήσει τον «σουλτάνο» Ερντογάν για τα όσα κάνει από εδώ και πέρα.

Ο δε Τραμπ, αποστέλλοντας την επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ουσιαστικά παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ πέραν της 14ης Οκτωβρίου!

Ως υπαίτια εμφανίζεται η απειλή του Ισλαμικού Κράτους, με τον επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ να κατηγορεί το καθεστώς Ερντογάν για την υπονόμευση του διεθνούς αγώνα κατά των ακραίων ισλαμιστών.

Μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος γράφει:

«Οι τουρκικές ενέργειες στη Συρία και γύρω από τη Συρία, υπονομεύουν τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζει να αποτελεί μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Πρόκειται για ακόμη μία «φιλική υπενθύμιση» προς την απρόβλεπτη διοίκηση του Ερντογάν πως κάθε άλλο παρά αφεντικό είναι η Τουρκία στην «γειτονιά» της.

el.gr

Share this post