Διαρκής μετάλλαξη.Νέο στέλεχος του ιού ανακαλύφθηκε στη Νιγηρία είναι διαφορετικό από της Αγγλίας και Ν Αφρικής

Διαρκής μετάλλαξη.Νέο στέλεχος του ιού ανακαλύφθηκε στη Νιγηρία είναι διαφορετικό από της Αγγλίας και Ν Αφρικής

Διαρκής μετάλλαξη. Ένα νέο στέλεχος του Covid19 ανακαλύφθηκε στη Νιγηρία. Είναι διαφορετικό από της Αγγλίας και Ν Αφρικής αναφέρει το (LSI Africa).

Την ίδια στιγμή το στέλεχος που εντοπίστηκε στην Αγγλία είναι “50% ως 74%” πιο μεταδοτικός (56% κατά μέσο όρο στις 3 περιοχές που αγγίζονται περισσότερο) πιο μεταδοτικός, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη κάτι που προκαλεί ανησυχία για τις πιθανές συνέπειες για αριθμό νεκρών και νοσηλειών σχετιζομένων Covid-19 πέραν της Μάγχης.

Τα στοιχεία δίνει ο Nick Davies, Βιολόγος στο London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).Αυτή η εκτίμηση που ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό ούτε έχει αναλυθεί είναι συναφής με αυτή της “50% ως 70%” που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε μια συνέντευξη τύπου από άλλους ερευνητές μέλη της ομάδας που συμβουλεύει την βρετανική κυβέρνηση επί των ιών του αναπνευστικού την NERVTAG.

Ο Boris Johnson,είχε αναφέρει μια μεταδοτικότητα ανώτερη του 70% κι οι βρετανικές αρχές μετέφεραν στον ΠΟΥ μια μεταδοτικότητα της τάξης 40% ως 70%, στη βάση των προκαταρκτικών δεδομένων.Αυτή η εκδοχή του ιού βαπτίστηκε VOC 202012/01 λέγεται ότι πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγγλία αρχές Σεπτέμβρη και παρουσιάζει 22 μεταλλάξεις στο γονιδίωμά του.

Η μια απο αυτές η αποκαλούμενη N501Y, βρίσκετι στο επίπεδο της πρωτείνης Spike (spicule) του coronavirus,μια ακίδα στην επιφάνειά της που της επιτρέπει να προσκολλάται σε ανθρώπινα κύτταρα για να τα διεισδύει, παίζοντας έτσι βασικό ρόλο στην ιογενή λοίμωξη.

dimpenews.com

Share this post