Δικαστής στο Οχάιο διατάσσει την άμεση χορήγηση Ιβερμεκτίνης σε ασθενή

Δικαστής στο Οχάιο διατάσσει την άμεση χορήγηση Ιβερμεκτίνης σε ασθενή

Δικαστής της κομητείας Butler στο Οχάιο διέταξε ένα νοσοκομείο να χορηγήσει ιβερμεκτίνη σε έναν ασθενή με COVID-19 που βρισκόταν σε αναπνευστήρα, κάνοντας δεκτή μια επείγουσα αίτηση απαλλαγής που κατέθεσε η σύζυγος του ασθενούς.

Ο δικαστής της κομητείας Butler County Common Pleas, Gregory Howard, έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι το νοσοκομείο West Chester, που ανήκει στο δίκτυο υγείας UC Health του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, πρέπει να χορηγήσει “αμέσως ιβερμεκτίνη” στον ασθενή Jeffrey Smith μετά τη συνταγή του γιατρού του για 30 mg ιβερμεκτίνης για 21 ημέρες, ανέφερε η εφημερίδα Ohio Capital Journal.

Ο Σμιθ, 51 ετών, είναι μηχανικός της Verizon Wireless στην κομητεία Μπάτλερ. Σύμφωνα με την αγωγή  που κατέθεσε η σύζυγός του Julie Smith, ο Smith βρέθηκε θετικός σε COVID-19 στις 9 Ιουλίου και εισήχθη στο νοσοκομείο West Chester στις 15 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα, μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η κατάσταση του Smith συνέχισε να επιδεινώνεται και την 1η Αυγούστου τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα. Μέχρι τις 19 Αυγούστου, ο αναπνευστήρας λειτουργούσε σε όγκο 80 τοις εκατό, με τις πιθανότητες επιβίωσης του Smith να πέφτουν σε λιγότερο από 30 τοις εκατό, αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα. Εκείνη τη στιγμή, το νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι είχε εξαντλήσει όλες τις επιλογές του πρωτοκόλλου θεραπείας COVID-19.

“Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορεί ή θα μπορούσε να κάνει ο εναγόμενος για τον σύζυγό μου”, έγραψε η Julie σε ένορκη βεβαίωση που περιλαμβάνεται στην αγωγή της.

“Ωστόσο, δεν μπορώ να τον εγκαταλείψω, ακόμη και αν το έχει κάνει η εναγομένη”, συνέχισε η Julie. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ο εναγόμενος δεν μπορεί να εγκρίνει ή να εγκρίνει άλλες μορφές θεραπείας, εφόσον τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων”.

Η Julie είχε διαβάσει για κάποιες αγωγές που αναφέρθηκαν από τις εφημερίδες Chicago Tribune και The Buffalo News, όπου ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση από το COVID-19 ανάρρωσαν αργότερα αφού τους χορηγήθηκε ιβερμεκτίνη.

Οι ασθενείς αυτοί είχαν κερδίσει αγωγές που ανάγκαζαν τα νοσοκομεία τους να τους χορηγήσουν ιβερμεκτίνη. Οι ενάγοντες σε αυτές τις υποθέσεις εκπροσωπήθηκαν όλοι από τον δικηγόρο Ralph Lorigo, πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος της κομητείας Erie της Νέας Υόρκης, ο οποίος αργότερα έγινε ένας από τους δικηγόρους της Julie.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Julie ζήτησε από το νοσοκομείο να χορηγήσει στον σύζυγό της ιβερμεκτίνη, αλλά το νοσοκομείο αρνήθηκε να το κάνει, παρόλο που προσφέρθηκε να τους απαλλάξει από “κάθε ευθύνη”.

Η Julie ζήτησε τότε ιατρική συμβουλή από τον Dr. Fred Wagshul, ο οποίος αργότερα συνταγογράφησε το Ivermectin στον σύζυγό της. Αλλά το νοσοκομείο εξακολουθούσε να αρνείται να το κάνει, με αποτέλεσμα να καταθέσει αγωγή εναντίον του νοσοκομείου.

“Με απολύτως τίποτα να χάσει, με ελάχιστο έως μηδενικό κίνδυνο και με τον εναγόμενο πιθανότατα να ξεκινήσει προθανάτια φροντίδα, δεν υπάρχει καμία βάση για να αρνηθεί την εντολή και τη συνταγή του Dr. Wagshul για τη χορήγηση Ivermectin”, δήλωσε η Julie στην ένορκη κατάθεση.

Η Wagshul είναι ιδρυτικό μέλος της Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εργάζεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών πρωτοκόλλων θεραπείας για την πρόληψη της μόλυνσης από COVID-19 καθώς και για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Τον Οκτώβριο του 2020, η FLCCC υιοθέτησε την ιβερμεκτίνη ως βασικό φάρμακο στα πρωτόκολλά της για την πρόληψη και τη θεραπεία του COVID-19. Στον ιστότοπό της αναφέρονται πολλές πρόσφατες μελέτες που αναφέρουν ότι η ιβερμεκτίνη είναι ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και φθηνό φάρμακο κατά του COVID-19, της νόσου που προκαλείται από τον ιό CCP (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).”

Η ιβερμεκτίνη είναι τόσο ασφαλής”, δήλωσε ο Wagshul στο Dayton247Now. “Ουσιαστικά δεν έχει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα και δεν έχει παρενέργειες”.

The Flag Report

Share this post