Διορατικός Krzysztof Jaczkowski: Κάποια πόλη πρόκειται να παραδοθεί στις πυρηνικές φλόγες.

Διορατικός Krzysztof Jaczkowski: Κάποια πόλη πρόκειται να παραδοθεί στις πυρηνικές φλόγες.

17 Φεβρουαρίου 2022 Η κατάσταση γύρω από την

Ουκρανία συνεχίζει να κλιμακώνεται: στρατεύματα

μεταφέρονται στα σύνορα, ο υπουργός Λαβρόφ

και οι όμοιοί του κάνουν απειλητικές δηλώσεις και

οι Ρώσοι πρεσβευτές στο Κίεβο έχουν αρχίσει να

καίνε κάτι:

 

Δεν είναι ακόμη σαφές τι καίγεται. Υπάρχει μια εκδοχή ενός κονκλάβιου για την εκλογή ενός νέου Παχάν για το Υπουργείο Εξωτερικών. Υπάρχει επίσης η εκδοχή ότι αφού οι Ρώσοι διπλωμάτες “ξεσπάθωσαν” στις κυρώσεις, για λόγους υγιεινής υπέβαλαν το χαρτί σε καθαρισμό με φωτιά, ώστε να μπορέσουν να ξεσπάσουν και δεύτερη φορά στις κυρώσεις.

 

Οι Ταλιμπάν του Λουχάνσκ είναι επίσης νευρικοί και μέσα στην ανυπομονησία τους να ενταχθούν στο μεγαλείο έχουν αρχίσει χτυπήματα εναντίον των τρομοκρατών:

 

Συνολικά, η κατάσταση δεν είναι ήρεμη και μέχρι στιγμής τα πράγματα οδεύουν προς τον πόλεμο, γι’ αυτό, κατόπιν ζήτησης από τους συνδρομητές, ο κ. Krzysztof Jackowski, ο αγαπημένος μάντης της Πολωνίας, αποφάσισε να μοιραστεί το όραμά του για την κατάσταση στο εγγύς μέλλον. Η σύνοψη συντάχθηκε από τον κ. gbkEmilgbk.

Έχω την αίσθηση ότι αυτό το είδος ύφεσης στις τριβές μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που ανακοινώθηκε χθες, είναι μισόκαρδο και φοβάμαι ότι σύντομα μπορεί να υπάρξει προσπάθεια κλιμάκωσης της κατάστασης. Και δεν θα είναι απαραίτητα μια πρόκληση από μια από τις δύο πλευρές – έχω μια όλο και πιο περίεργη αίσθηση ότι κάποιος άλλος, μια τρίτη δύναμη που μπορεί να επωφεληθεί από αυτή τη σύγκρουση στην Ουκρανία, μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτήν. Θα μπορούσαν να είναι οι ΗΠΑ; Δεν ξέρω, αλλά ο κόσμος οδεύει σίγουρα προς μια πολύ μεγαλύτερη σύγκρουση.

Πρόσφατα είχα ένα όραμα: κάποια πόλη καίγεται τη νύχτα. Όχι στο κέντρο, αλλά κάπου κοντά στην ίδια την πόλη. Είναι πολύ δύσκολο να σβήσει η φωτιά για όλους, καθώς η φωτιά συνδέεται με κάτι στρατιωτικό. Και αυτό δεν είναι η Ουκρανία, διότι το κλίμα σε αυτό το μέρος είναι πολύ πιο ζεστό από ό,τι στην Ουκρανία. Ίσως αυτή η πόλη να είναι το κλειδί για την ουκρανική κρίση.

Στο παρασκήνιο υπάρχει τώρα μια πολύ μεγαλύτερη σύγκρουση από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Υπάρχει μια σύγκρουση στο παρασκήνιο που θα μπορούσε να αναγκάσει τη Ρωσία να ξεκινήσει ενέργειες που θα επιδείνωναν αυτή τη σύγκρουση και τώρα η Μόσχα κρατάει κατά κάποιο τρόπο την Ουκρανία όμηρο. Ως εκ τούτου, αυτό το διασυνοριακό παιχνίδι μυών.

Έχω την εντύπωση ότι η Ρωσία υπολογίζει στην Κίνα για υποστήριξη σε αυτή την επερχόμενη δεύτερη σύγκρουση, αλλά η Κίνα φαίνεται να έχει επιλέξει να παραμείνει ουδέτερη και αυτός είναι ο λόγος για τον φόβο του Πούτιν. Φοβάται ότι η Κίνα δεν θα τον υποστηρίξει και γι’ αυτό απειλεί με επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, αν προκύψει αυτή η νέα δεύτερη σύγκρουση. Για άλλη μια φορά, η Ουκρανία είναι όμηρος της Ρωσίας.

Όταν ξεσπάσει αυτή η δεύτερη σύγκρουση, θα υπάρξουν διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες εναντίον αυτής της ξαφνικής σύγκρουσης, επειδή θα είναι πολύ, πολύ ριζοσπαστική. Όταν ζω μέσα από αυτά τα οράματα, η λέξη Ευφράτης έρχεται στο μυαλό μου. Και η φωτιά θα είναι τέτοια που ακόμα και το γυαλί θα λιώσει.

Και το ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί από τους “φίλους” της χώρας που δέχεται την επίθεση θα γυρίσουν ξαφνικά την πλάτη τους στη χώρα και όλοι θα νιώσουν ότι την έχουν πουλήσει. Αυτό θα οδηγήσει σε διαμαρτυρίες και ταραχές σε πολλές χώρες. Δεν πρόκειται για εξωτικές σκηνές του μακρινού μέλλοντος, αλλά του κοντινού μέλλοντος.

thebigtheone.com

Share this post