Δορυφόροι «δείχνουν» εκατοντάδες ρωσικά άρματα στα ουκρανικά σύνορα – Σε αναβρασμό η Δύση

Δορυφόροι «δείχνουν» εκατοντάδες ρωσικά άρματα στα ουκρανικά σύνορα – Σε αναβρασμό η Δύση

Αυξάνονται τα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης

Στο κόκκινο είναι, από ό,τι φαίνεται, οι σχέσεις Ρωσίας – Δύσης, παρά τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση και τις προαλειφόμενες συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin με τον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden.
Στο επίκεντρο πάντα η Ουκρανία, για την οποία από τη μια οι Ρώσοι θεωρούν ότι αποτελεί πύλη διείσδυσης των Δυτικών για να πατήσουν πόδι στην ευρύτερη περιοχή, ενώ από την άλλη η Δύση θεωρεί ότι κινδυνεύει λόγω του επεκτατισμού του Putin.
Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που δείχνουν ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει εκατοντάδες άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα στα σύνορα με την Ουκρανία, ανεβάζοντας το θερμόμετρο.
Συγκεκριμένα, δεδομένα της 13ης Δεκεμβρίου έδειξαν ότι εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα της Μόσχας συγκεντρώθηκαν στην Κριμαία, που απέχει 110 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα.

Στις 7 Οκτωβρίου οι δορυφορικές εικόνες είχαν δείξει ότι το αντίστοιχο γεωγραφικό πεδίο είχε τα μισά άρματα μάχης σε σχέση με πριν από μερικές ημέρες, γεγονός που αποδεικνύει, όπως σχολιάζουν τα ξένα ΜΜΕ, ότι το Κρεμλίνο εφαρμόζει την ατζέντα του παρά τις συνομιλίες για την ασφάλεια με τις ΗΠΑ.
np_file_122849.jpeg
Οι εικόνες που ταβήχτηκαν, μάλιστα, εχθές από την Κριμαία δείχνουν ρωσικό στρατό να παίρνει μέρος σε ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η Ρωσία, όπως παρατηρείται, συγκεντρώνει από τον Οκτώβριο στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουκρανία, μετά την όξυνση του κλίματος έντασης με το Κίεβο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επανέλαβαν, πριν από ένα 24ωρο, την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, η οποία απειλείται από μια ενίσχυση των στρατιωτικών ικανοτήτων της Ρωσίας, γειτονική χώρα με την οποία είναι σε σύγκρουση από το 2014.
DtuOJmAXQAA55UX-min.jpg

Η Ρωσία αναμένει τον Ιανουάριο του 2022 τις συγκεκριμένες απαντήσεις των ΗΠΑ

Η Ρωσία υπολογίζει να παραλάβει τον Ιανουάριο του 2022 συγκεκριμένες απαντήσεις από τις ΗΠΑ στις προτάσεις, που έχει υποβάλει σχετικά με τις εγγυήσεις για την ασφάλειά της, δήλωσε ο Dmitry Pescov, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διαπίστωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προχωρούν έναντι της Ρωσίας σε «εξαιρετικά μη φιλικές ενέργειες», επεξηγώντας ότι «πραγματοποιούν απολύτως ξεκάθαρες ασκήσεις, γυμνάσια σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας, πραγματοποιούν πτήσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών, μετακινήσεις πλοίων κ.ο.κ».
Όλα αυτά, προκαλούν, κατά το σχόλιό του «βαθιά ανησυχία» στη Μόσχα, «και μας αναγκάζουν να λαμβάνουμε ορισμένα μέτρα για την εγγυημένη κατοχύρωση της δικής μας ασφάλειας».
«Και προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της αποκλιμάκωσης», στη Μόσχα υπολογίζουν «τον Ιανουάριο να παραλάβουμε από τους αντιπάλους μας στην Ουάσιγκτον συγκεκριμένα διατυπωμένες απαντήσεις στα ερωτήματά μας, τα οποία διατυπώθηκαν δημοσίως και στις προτάσεις μας, οι οποίες μορφοποιήθηκαν στο σχέδιο κειμένου» των γραπτών συμφωνιών, που υπέβαλε προς συζήτηση η ρωσική πλευρά.
Αναφερόμενος στα αμερικανικά σχόλια σχετικά με την αύξηση της συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε πως «ό,τι και αν κάνει η Ρωσία με τα στρατεύματά της, αυτό το πράττει στο έδαφός της» και «εδώ είναι απίθανο να μπορούμε να επιτρέψουμε και να συμφωνήσουμε με οποιονδήποτε αμφισβητεί αυτό το κυρίαρχο δικαίωμά μας».
Ο Ντ. Πεσκόφ υποστήριξε ότι «η Ρωσία προχωρά σε ορισμένες ενέργειες για τη μετακίνηση και μετεγκατάσταση των ενόπλων δυνάμεών της εντός του εδάφους της υπό το πρίσμα των εξαιρετικά μη φιλικών ενεργειών των αντιπάλων μας στο ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών».

www.bankingnews.gr

Share this post