ΔΡΟΥΓΟΣ : ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ./ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

ΔΡΟΥΓΟΣ : ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ./ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ(ΥΠΟΨΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ-ΝΑΥΤΙΚΕΣ-ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ-ΚΥΒΕΡΝΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FTO(FOREIGN TERRORIST ORGANIZATION). ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΧΩΡΑΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ 67 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ . ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΜΑΚ ΠΟΜΠΕΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 380 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ /ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ ΤΕΝΤ ΚΡΟΥΖ, Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ(!) ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΩΣ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ,ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ 14 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ(ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΑΡΑΒΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ).

2)ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΝΕΤΑΣΣΑΝ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ , ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΑΝΟ-ΙΡΑΚ-ΥΕΜΕΝΗ ΚΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΠΛΕΚΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ.

3)Η ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ (ΤΩΡΑ)ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ/ΣΧΕΔΟΝ 46 ΗΜΕΡΕΣ, ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΟΠΩΣ ΤΗΝ ANSΑR BANK, ΑTLAS ΕXCHANGE-IRΑNIAN ATLAS ΚΑ.

4)Ο ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ/21-8-2019 , ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ,ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 8 ΚΑΙ 11 ΣΕΛΙΔΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΜΠΡΑΙΑΝ ΧΟΥΚ, ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΠΡΕΣΒΗ/ΑΝΑΛΥΤΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑΘΑΝ ΣΑΡΕΣ.

5)ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ -ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΟ-ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ , ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. . ΕΙΝΑΙ VLCC 330 ΜΕΤΡΑ ΜΗΚΟΣ .

6)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΕΧΟΥΝ ΔΕΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 2.1000.000 ΒΑΡΕΛΙΑ .ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΝΤΟ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ Ή ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΛΟΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΤΑΙ.

7)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΤΑΝΚΕΡ, ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΣΙΓΚΟΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΑΡΔΗΝΙΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΟΝΕΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ…

8)ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΑΝΚΕΡ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 600.000ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΦΟΡΤΙΟ,ΤΟ ΠΛΟΙΟ «ΜΠΟΝΙΤΑ ΚΟΥΙΝ», ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

9)ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΝΚΕΡ ΝΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΙΜΑΝΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΜΕ ΤΑ ΙΡΑΝΙΚΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙ.

10)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟ 3-4 ΗΜΕΡΩΝ ΕΓΡΑΨΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SENTINEL./ΦΡΟΥΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ , Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ.ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ , ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΟΙΜΑΣΕΕ ΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΑΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΛΟΙ.

11)ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑΣ.

12)ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ , ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «NΟBLE ROSE» ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Η 13Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΛΙΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΣΑΓΙΑΤΕΤ-13 ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ…..

analystsforchange.org

Share this post