Δρ. Γιώργος Βαφειάδης : Μία απάντηση στις επιθέσεις κατά του Βελόπουλου

Δρ. Γιώργος Βαφειάδης : Μία απάντηση στις επιθέσεις κατά του Βελόπουλου

Μία απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται ο Κ.Βελόπουλος και η «Ελληνική Λύση».

Μου έχει κάνει τρομερή έκπληξη ο πόλεμος λάσπης που δέχεται ο Κ.Βελόπουλος και η «Ελληνική Λύση», ένα νέο κόμμα με συγκεκριμένο εθνικό και πατριωτικό πρόγραμμα. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το τελευταίο, αναφαίρετο δικαίωμά του. Αλλά δεν έχω διαβάσει, εξ όσων γνωρίζω, καμία κριτική με επιχειρήματα για το πρόγραμμα της «Ελληνικής Λύσης». Αντίθετα, με λασπολογίες και με νεφελώδεις χαρακτηρισμούς (γνωστό ελληνικό σπορ) καταφέρονται προσωπικά εναντίον του Βελόπουλου. Από την άκρα αριστερά μέχρι τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο τον αποκαλούν φασίστα που εμπορεύεται την θρησκεία και την πατρίδα. Γιατί; Έχει κάθε δικαίωμα να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα και τα προϊόντα που προωθεί αφορούν αποκλειστικά τους καταναλωτές.

Ενδεχομένως να έχει κάνει κάποια λάθη ο Βελόπουλος. Πριν από έξι χρόνια προώθησε ένα βιβλίο, όχι δικό του, που αναφερόταν σε ειλητάρια (παπύρους) με επιστολές του Ιησού τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί για την αυθεντικότητά τους. Το προώθησε με λάθος τρόπο και αυτό δημιούργησε πολλές παρερμηνείες. Σωστό. Όμως τι σχέση έχει αυτό με το κόμμα και με τον προεκλογικό αγώνα; Μήπως χρησιμοποίησε θρησκευτικά σύμβολα στην προεκλογική του εκστρατεία; Όχι. Είναι φασισμός ή εμπορία της πατρίδας να αγωνίζεσαι για τη Μακεδονία και την Ελλάδα; Οι γκαιμπελίσκοι της «Ελεύθερης Ωρας» και του ΛΑΟΣ στο κανάλι του ART, που υβρίζουν τον Βελόπουλο, όταν ομιλούν για την ορθοδοξία και την πατρίδα τι είναι; Το ίδιο κάνει και ο Βελόπουλος, γιατί τον κατηγορούν; Τώρα θυμήθηκαν τις επιστολές του Ιησού; Το ίδιο ισχύει και για κάποιους ιεράρχες. Τόσα χρόνια γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν;

Για όσους γνωρίζουν το Ιούνιο του 2016 έγινε στο Κολυμπάρι της Κρήτης η Πανορθόδοξη Σύνοδος όπου στην ουσία επήλθε σχίσμα στην ορθοδοξία. Φάνηκε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ιεραρχών, ακόμη και μέσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, που βλέπουν με συμπάθεια τη Νέα τάξη πραγμάτων και τη παγκοσμιοποίηση. Τώρα εάν συμπαθούν και την Ουνία δεν το γνωρίζω. Είναι πάντως γνωστό ότι έχουν στενές σχέσεις με την πρεσβεία των ΗΠΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Οι ίδιοι, μερικές μέρες πριν από τις εκλογές, παρεμβαίνοντας αδιάντροπα στον προεκλογικό αγώνα κατηγόρησαν τον Βελόπουλο για εμπορία της θρησκείας και της πατρίδας. Συντάχθηκαν δηλαδή με το Μητσοτάκη και το Τουρκοκάναλο του Sky που δεν έχει καλέσει ποτέ τον Βελόπουλο για να εκθέσει τις απόψεις του. Είναι προφανές ότι, ο Μητσοτάκης ταυτίζοντας την Ε.Λ. με τη «Χρυσή Αυγή», προσπαθεί να αποσοβήσει τη διαρροή πατριωτών ψηφοφόρων από το κόμμα του προς τον Βελόπουλο λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μετά έχουμε και το γνωστό συστημικό δημοσιογράφο Τράγκα ο οποίος παριστάνει τον αντιμνημονιακό αλλά σε κάθε εκλογές, προτού πάει να αποσυρθεί στο σπίτι του στη Νίκαια της Γαλλίας, θυμάται να στηρίξει τη ΝΔ με πονηρό τρόπο στις εκπομπές του. Μήπως φταίει ο Βελόπουλος, κύριε Τ(φ)ράγκα, που μαζί με το ΛΑΟΣ ψήφισε μόνον το 1ο άρθρο του δεύτερου μνημονίου για τη χρηματοδότηση της χώρας και όχι η ΝΔ του Σαμαρά που ψήφισε όλο το μνημόνιο; Μήπως φταίει ο Βελόπουλος για το τρίτο μνημόνιο το 2015 που το ψήφισαν μαζί Σύριζα και ΝΔ; Μη φοβάσαι, κύριε Τ(φ)ράγκα, θα εκλεγεί η Γερμανοελεγχόμενη ΝΔ με αυτοδυναμία. Αλλά είναι γνωστός ο ρόλος σου και πρέπει να ντρέπεσαι. Η κομματική προπαγάνδα έχει κάποια όρια.

Δύο σχόλια για τον ύπουλο ρόλο της ιστοσελίδας «Μακελειό» και για κάποιους περίεργους πατριώτες συγκεκριμένων πατριωτικών κινήσεων που, ενώ δεν κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές, καταφέρονται εναντίον του Βελόπουλου και προφανώς προτιμούν την αποχή ή, εμμέσως, τη στήριξη της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης και αρνείται να αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η πρώτη αναφέρει ότι κόπηκε το χαμόγελο του Βελόπουλου με αφορμή κάποια σχόλια που έκανε το πρακτορείο Reuters για αυτόν. Γιατί να κοπεί το χαμόγελό του; Ξέρετε ρε ανεγκέφαλοι και λασπολόγοι ποιούς εκπροσωπεί το πρακτορείο Reuters; Σήμερα δε γράφουν στην ιστοσελίδα τους ότι ο Βελόπουλος με αυτά που λέει κινδυνεύει να πέσει κάτω από το 3% και αναφέρονται σε μία συνέντευξή του όπου απλά παραθέτει τις θέσεις του κόμματός του και τίποτα δεν δικαιολογεί το παραπάνω σχόλιο. Συνεχώς προβάλλουν ότι αρνητικό σχόλιο ή πληροφορία υπάρχει για τον Βελόπουλο.

Τέλος, κάποιοι «πατριώτες», αντί να ασχοληθούν με τα κόμματά τους, αντί να διερωτηθούν γιατί πάτωσαν στις τελευταίες Ευρωεκλογές, αντί έστω να αναδείξουν μία προγραμματική αντιπαράθεση με το κόμμα του Βελόπουλου εξακοντίζουν λάσπη εναντίον του. Ομιλούν για παραψυχολογία και παραπολιτική, κάνουν ψυχολογική ανάλυση των ψηφοφόρων και ταυτίζουν τον Βελόπουλο, πολέμιο της Νέας Τάξης και του Soros, με τον Βαρουφάκη πρώην υπάλληλο της Open society του Soros και ένθερμο υποστηρικτή των ανοικτών συνόρων. Έλεος!

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής από τη μεταχείριση που μου επιφύλαξε το κόμμα του Βελόπουλου, ενδεχομένως έχει κάνει λάθη. Όμως δεν ανέχομαι αυτήν την αήθη λασπολογία εναντίον του χωρίς επιχειρήματα για το πρόγραμμα του κόμματος. Φαίνεται ότι ο σκοτεινός κόσμος του συστήματος και κάποιων αντισυστημικών έχει πολλά πλοκάμια και είναι αγγελικά πλασμένος.

Δρ. Γιώργος Βαφειάδης

Share this post