«ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ» από ΕΟΦ: Πείτε μας για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων – ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ;;;

«ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ» από ΕΟΦ: Πείτε μας για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων – ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ;;;

Ξαφνικά όλοι κινητοποιούνται…

Με τις παρενέργειες μετά από εμβόλια να πληθαίνουν και τις φωνές να δυναμώνουν, η διοίκηση του ΕΟΦ, έστω και καθυστερημένα, καλεί τους πολίτες, να βοηθήσουν, ώστε «να κάνουμε τα εμβόλια καλύτερα για όλους, αναφέροντας πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Αυτό επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), με αφορμή εβδομαδιαία εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σημασία της αναφοράς πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό μέσω του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς (Κίτρινη Κάρτα).

Μέχρι στιγμής υπήρχαν και υπάρχουν έντονες καταγγελίες πως νοσοκομεία ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ τις όποιες παρενέργειες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ:

Η έκτη ετήσια καμπάνια #MedSafetyWeek πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 7 Νοεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (YouTube, Τwitter) και θα επικεντρωθεί στα εμβόλια. Αρμόδιες Αρχές Φαρμάκων από 64 χώρες ενθαρρύνουν τους επαγγελματίες Υγείας, το προσωπικό των Εθνικών Προγραμμάτων Εμβολιασμού, καθώς και τους ασθενείς, τους φροντιστές και τις οικογένειές τους, να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων για την COVID-19.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Οργανισμού, τα εμβόλια είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των ατόμων από μολυσματικές ασθένειες και έχουν ήδη σώσει εκατομμύρια ζωές. Όπως όλα τα φάρμακα, μπορεί να εμφανίσουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Η αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μέσω του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς (Κίτρινη Κάρτα) βοηθά στην αναγνώριση νέων ανεπιθύμητων ενεργειών καθώς και στην απόκτηση περισσότερων πληροφοριών για ήδη γνωστές αντιδράσεις.

Κάθε αναφορά μετράει, επομένως η συμβουλή προς όλους είναι να μην καθυστερούν την αναφορά και να μην περιμένουν κάποιος άλλος να αναφέρει τις δικές τους υποψίες. Οι επαγγελματίες Υγείας που χορηγούν εμβόλια ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να συζητούν τις ανεπιθύμητες ενέργειες με τους ασθενείς και να επαγρυπνούν για νέες ή σπάνιες πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τα εμβόλια.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων επισημαίνενονται τα εξής:

Η Αυτή η εκστρατεία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, αλλά ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα εμβόλια.

Η αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μέσω του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς (Κίτρινη Κάρτα) αποτελεί σπουδαίο εργαλείο για την παρακολούθηση της ασφαλούς χρήσης όλων των εμβολίων από τον ΕΟΦ καθώς και τη λήψη μέτρων προστασίας της Δημοσίας Υγείας, μέσω αποτελεσματικών ρυθμίσεων.
Με τη συνεργασία όλων και την ανταλλαγή πληροφοριών, μπορούμε να κάνουμε τα εμβόλια καλύτερα για όλους”.

iatronet

Share this post