«Είναι μέρος του σώματός μου» – Τρομακτικές δηλώσεις στο πασίγνωστο περιοδικό Spiegel (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι μέρος του σώματός μου» – Τρομακτικές δηλώσεις στο πασίγνωστο περιοδικό Spiegel (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα «χάνουμε» και εμείς με αυτά που διαβάζουμε…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Το μικροτσίπ, στην όποια τελική μορφή τελικά επιβληθεί στους ανθρώπους, αποτελέσει μέσο συναλλαγών, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν πια όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, αλλά, γιατί όχι, και σημείο αναγνώρισης του κάθε ενός από εμάς ως «καλού και άξιου πολίτη» από την όποια εξουσία.

Πλέον όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν για αυτά και την χρησιμότητά τους. Μέσα ενημέρωσης και της Ελλάδας, όπως πολλάκις έχετε δει σε άρθρα του el.gr!

Κάτι που παλαιότερα έμοιαζε με «φάρσα» ή με «σενάριο συνωμοσίας», τώρα παρουσιάζεται σε όλον τον πλανήτη ως «κανονική είδηση».

Αυτή την φορά το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» κάνει αφιέρωμα στα μικροτσίπ.

Γίνεται αναφορά, στον Alexander Huber, ο οποίος έχει εμφυτεύσει στο δέρμα του τσιπάκι, μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Στην αρχή ένιωθε λες και βάζει δακτυλίδι αρραβώνων. Αναφέρει το ρεπορτάζ, όμως τώρα νιώθει πολύ καλά.

«Έχει γίνει μέρος του σώματός μου», αναφέρει.

Χρησιμοποιεί το μικροτσίπ στην δουλειά. Ο 39χρονος Σουηδός διευθύνει το γραφείο της πασίγνωστης γερμανικής εταιρείας ταξιδιών «TUI» στην Στοκχόλμη.

Με αυτό ανοίγει πόρτες, ενεργοποιεί εκτυπωτές, ανοίγει ηλεκτρονικές κλειδαριές.

ΠΗΓΗ: Spiegel

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πιέσει το πίσω μέρος του χεριού του στον σαρωτή. Αργότερα όλα αυτά θα γίνουν πιο βολικά.

Δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα! «Δεν ξεχνώ ποτέ το χέρι μου», ισχυρίζεται, στέλνοντας μήνυμα πως όποιος δεχθεί εμφύτευση μικροτσίπ δεν θα έχει κατά νου να πάρει κλειδιά, χρήματα ή κάρτες.

Τα μικροτσίπ τοποθετούνται στο δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, όντας σε θέση να ανοίξουν πόρτες ή να ξεκινήσουν ένα αυτοκίνητο. Μπορούν επίσης να φορτωθούν με ιατρικά και άλλα προσωπικά δεδομένα ή ακόμα και με μικρόφωνο, προκειμένου να παρακολουθούνται συνομιλίες και να «μαρτυρούν» την τοποθεσία του κάθε υπαλλήλου.

Πως θα σας φαινόταν; Άλλωστε όπως παρατηρεί το Spiegel, «η εμφύτευση μικροτσίπ προσφέρει ευκολίες αλλά ανοίγει μία σειρά από ηθικά ζητήματα».

Τα μικροτσίπ έχουν εξαπλωθεί και στους φοιτητές!

Δείτε στο βίντεο του αμερικανικού charlotteobserver.com, φοιτητή να αποκαλύπτει πως έχει εμφυτεύσει μικροτσίπ στο χέρι και μάλιστα να κάνει επίδειξη της χρήσης του σε όλους μας!

ΦΩΤΟ PEXELS

Share this post