«Είτε το θέλουν οι άνθρωποι, είτε όχι»: Μέτρο «εφιάλτης» φέρνει «χούντα» στις ζωές μας

«Είτε το θέλουν οι άνθρωποι, είτε όχι»: Μέτρο «εφιάλτης» φέρνει «χούντα» στις ζωές μας

«Αφυπνίστε» τους πάντες…

Η Γαλλία είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ενώ αναμένεται αυτό να συμβεί παντού, σύμφωνα με πρόγραμμα που ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες.

Αυτό θα το κάνει, όπως διαβάζουμε στο Bloomberg, για να… δώσει «ασφαλή ψηφιακή ταυτότητα» σε όλους τους πολίτες τις – είτε το θέλουν είτε όχι.

ΕΠΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ τα λόγια του Bloomberg: «είτε το θέλουν είτε όχι»!

Δείτε το γραμμένο στα Αγγλικά:

Ο φιλοπαγκοσμιοποιητής, Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας πως θέλει να καταστήσει το κράτος πιο αποτελεσματικό, προωθεί τα σχέδια για την ανάπτυξη του προγράμματος Alicem τον Νοέμβριο!

Νωρίτερα, δηλαδή, από τον αρχικό στόχο για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, o αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας δεδομένων στην χώρα, προειδοποιεί ότι το πρόγραμμα παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί συγκατάθεσης και συναίνεσης.

Σταδιακά, ο κόσμος αλλάζει, όμως και οι όποιες ελευθερίες θα πάνε «περίπατο» ή θα έρθει ένας παγκόσμιος ηγέτης, τον οποίον θα εμπιστευτούν όλοι για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων τους. Σχεδόν, όλοι!

«Η κυβέρνηση θέλει να αναγκάσει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το Alicem και την αναγνώριση προσώπου», δήλωσε ο δικηγόρος Μαρτίν Ντράγκο, μέλος της ομάδας προστασίας προσωπικών δεδομένων La Quadrature du Net.

Μάλιστα υπέβαλε αγωγή κατά του κράτους.

«Οδεύουμε προς τη μαζική χρήση αναγνώρισης προσώπου και υπάρχει λίγη έννοια για τη σημασία της συναίνεσης και της επιλογής», προσθέτει.

Εντούτοις, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η αγωγή που κατατέθηκε τον Ιούλιο δεν θα αναστείλει την εφαρμογή του Alicem.

Το Bloomberg συνεχίζει, αναφέροντας πως το Παρίσι επιθυμεί να δημιουργήσει ψηφιακές ταυτότητες για όλους τους πολίτες.

Αυτές οι ταυτότητες θα παρέχουν ασφαλή πρόσβαση:

στους τραπεζικούς λογαριασμούς
στο ιστορικό κοινωνικής ασφάλισης και φορολογίας καθώς
στους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Αργότερα, οι ψηφιακές ταυτότητες θα μπορούν να αντικατασταθούν από ένα τσιπάκι, το οποίο δεν χάνεται… ποτέ!

Η αριστερόστροφη κυβέρνηση των Γάλλων διατείνεται πως το σύστημα δεν θα «παρακολουθεί» τους πολίτες. Πάρα ταύτα, ακόμα και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο Ντιντιέρ Μπεσέρ, μέλος της επιτροπής του γαλλικού κοινοβουλίου για τις «μελλοντικές τεχνολογίες». προειδοποιούν πως οι βιαστικές κινήσεις ελλοχεύουν κινδύνους σε σχέση με την τελική χρήση του συστήματος.

Τι είναι ακριβώς το Alicem;

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (με εικονίδιο συντόμευσης το οικόσημο της γαλλικής Δημοκρατίας).

Πως θα δημιουργείται η ψηφιακή ταυτότητα;

Από την εισαγωγή και την σύγκριση της φωτογραφίας στο βιομετρικό διαβατήριό με ένα βίντεο-«σέλφι» που θα τραβά η εφαρμογή. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα καταγράφονται οι γωνίες προσώπου, ακόμα και οι εκφράσεις ή οι κινήσεις.

Τι σημαίνει αυτό;

Το τηλέφωνο του κατόχου θα συνδέεται με το τσιπ του διαβατηρίου.

Ποιο είναι το πρόσχημα αυτού της εισαγωγής αναγνώρισης προσώπου στην Γαλλία;

Τα «κίτρινα γιλέκα». Βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως η ενσωμάτωση του επίμαχου συστήματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση διαδηλωτών, σε μαζικές πορείες, όπως αυτές που διοργανώνουν τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Όπως τονίζει, τέλος, το Bllomberg, οι δοκιμές συστημάτων αναγνώρισης προσώπου πληθαίνουν στην Ευρώπη.

Στην Ουαλία, οι δρόμοι παρακολουθούνται σε «ζωντανή μετάδοση, ενώ η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία χρησιμοποιούν αντίστοιχα συστήματα για γρήγορους ελέγχους στα σύνορα.

Στην Σουηδία, η κοινότητα Skelleftea προέβη σε δοκιμή παρόμοιου συστήματος σε μαθητές λυκείου, με σκοπό να παρακολουθούνται οι μαθητικές δραστηριότητές τους.

Μάλιστα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ετοιμάζεται το πρόγραμμα για μια Ευρώπη «Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή», με την ενσωμάτωση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης που περιλαμβάνει και συστήματα αναγνώρισης προσώπου.

Είπατε κάτι;

Δείτε το βίντεο του Bloomberg:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

el.gr

Share this post